ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување

Ова е за барањето поднесено од Студентски Парламент кое што изгледа нешто имаат утнато во поднесувањето и изгледа заради тоа е одбиено.Во текот на оваа недела беше поднесено ново барање од страна на сите координатори.Вчера требаше да има редовна седница на ННС и да стане збор и за новото барање али немало така да понатака ќе се одлучува.Можно е да има сесија на крај на март и почеток на април за да ги спојат двете сесии.Малце се испомешаа работиве со сесиите оваа година.

Ако може некој да сподели искуство за колоквиумите по граѓанско, уставно, римско право, информатика и англиски фала однапред

Ако може некој да сподели искуство за колоквиумите по граѓанско, уставно, римско право, информатика и англиски фала однапред
Римско се паѓаат прашањата од Либро, граѓанско е претежок, јас со учење извадив едвај 11 поени.. англиски е лесно многу, има и прашања и граматика, уставно има многу години и некои детали од темите за светот, информатика лесно и општи прашања.

Може ли некој да ми каже проф. Мишо, на испит дали повеќе прашува за на пример државното уредување, историски развиток или се фокусира на правото, пример облигационо право во Атина?
Повеќе за правото (пример извори на право, облигационо право...), за државно уредување и историски развиток ретко прашува.

Ekonika mi e ostanat od 2 semestar dali dokolku ima kaznena sesija vo april bi mozela da go polagam ili mora da go prezapisuvam ?

Има ли некој при рака учебник Меѓународно јавно право од Фрчкоски да ми каже која година е издаден и кој е издавач?

Za kolokviumite od 4 semestar-trudovo,administrativno,kazneno i semejno dali se pagaat prasanjata od Libro,ili se paga od materijalot i kakvi se(dali se teski,na sto da obrnam vnimanie)

Може некој да ми каже како е отприлика на испит кај Марика или Денис уставно, дали е подобро усно или писмено и на што повеќе се фокусираат? :)

Колеги јас сакам да ве прашам нешто,знам дека се потребни 14 кредити од II семестар за запишување на III,сега на пример ако немаме 14 кредити може да запишеме III семестар како што беше со запишување на II ( условно ) или не?

Колеги јас сакам да ве прашам нешто,знам дека се потребни 14 кредити од II семестар за запишување на III,сега на пример ако немаме 14 кредити може да запишеме III семестар како што беше со запишување на II ( условно ) или не?
Запишуваш Е-2, нешто слично како условно ти е тоа, прашај на студентски поубаво ќе ти објаснат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom