- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.327
- Поени од реакции
- 26.275
Ако веќе е неопходно, боље да се сликам на вмровка, отколку на коњ.Сликај се на еден од коњите што ги купи Фрле, да може некоја вмровка да те излее во бронза "консултант на коњ".
Ако веќе е неопходно, боље да се сликам на вмровка, отколку на коњ.Сликај се на еден од коњите што ги купи Фрле, да може некоја вмровка да те излее во бронза "консултант на коњ".
Хахахха, Малава на форумов ке одела ке мавала, да те фатат Border Patrol на Rio Grande има еден така убав котек да изедеше што ни самата не би се препознала...Да не зборувам за граганските милиции кои се наворужани како киборзи. Друго и Мексиканците минат илегално граница и кај нив е животот дури тежок ама вака како арапиве не се однесувааат. Ама јбг цивилизациски разлики, некои племиња сеуште живеат во 15ти век, каде што третманот на жената во општеството е на ниво на стока во штала. Друго, Америка најголемата демократија хипотетички кажано јасно кажа дека нема да ја прима оваа багра и тоа отворено без таа политичка коректност, а вие хуманистите ни А ни Б, МАМАРА........Сепак ликот на Franklin на 100ката ви е невиден фетиш така да ке кутите како млади невести.Ако Германија и Меркел толку многу ги сакаат мигрантите, нека испратат чартер летови до Атина, Солун и Истанбул и нека си ги земат директно. Кое лицемерие, ги повикуваш да дојдат, пешки, со возови преку 100 граници и кога се појвауваат проблеми после одиш и ги критикуваш малите земји што трошат од парите на народот што им е гладен и сиромав за да се справат со овој наплив. На тој начин ке се поедноставизира работата, нема да има гранични проблеми, нема да има тензии и напади на Балканските граници. Друга работа, вие либерали на форумов и тие на граници, и вие во УН, доктори без граници и други белосветски о.... зашто не идете да лобирате таканаречената мама меркел да прати чартер летови на Луфтханса и да си ги земе Мигрантите, нели тоа е хумано?? Или ај ке ги оставиме нека акааат по улиците и патиштата па кој ке стигне стигне...Вие ке зборите за Хуманизам...за вас тоа е мисловна именка.
Инаку кога пред некој месец реков дека Гркот гледа само да ни го товари проблемот и дека му одгоавара кај нас да останат илјадници бегалци бев нрекуван фашист, еве сега испадна на моето.
Само немој да се жалиш ако ти облечат гаѓа отпосле!Ако веќе е неопходно, боље да се сликам на вмровка, отколку на коњ.
јунациве овде сите заедно ќор мигрант немаат во живо видено. ама пусто срце јуначко, трепери од помислата на невооружени донер мајстори, затоа што смрдат и носат болести.Нештата кои постојано се обидувам да ги посочам на оваа тема се меѓучовечките односи и погрешната перцепција за непознати луѓе со кои многумина никогаш немале никаков контакт.
Ц’к... ц’к... ц’к... Мигрантите ги љубиш а колку нетрпение и недоверба покажуваш кон ближните сограѓани. Интересно. Јас па напротив, тебе целосно ти верувам дека редовно ти ги гледаш мигрантите, и тоа претпоставувам толку одблиску што не се ни гледаат убаво. Ама важно ги чуствуваш бачка, ги чуствуваш!јунациве овде сите заедно ќор мигрант немаат во живо видено. ама пусто срце јуначко, трепери од помислата на невооружени донер мајстори, затоа што смрдат и носат болести.
Доколку Велика Британија на референдумот во јуни се одлучи за излегување од Европската унија, Франција со укинувањето на граничните контроли ќе им овозможи на имигрантите да го продолжат патот кон оваа земја, а на банкарите коишто ќе го напуштат Лондон „ќе им постеле црвен тепих“, изјави во четвртокот францускиот министер за економија Емануел Макрон.
сограѓани со фашистичка идеологија не ми се уопште ближни.Ц’к... ц’к... ц’к... Мигрантите ги љубиш а колку нетрпение и недоверба покажуваш кон ближните сограѓани. Интересно. Јас па напротив, тебе целосно ти верувам дека редовно ти ги гледаш мигрантите, и тоа претпоставувам толку одблиску што не се ни гледаат убаво. Ама важно ги чуствуваш бачка, ги чуствуваш!
Во меѓувреме, Франција ја имитира Турција:
Доколку Британците се одлучат за Брегзит, Франциja ќе ги пушти мигрантите
http://makfax.com.mk/svet/evropa/dokolku-britancite-se-odlucat-za-bregzit-francija-ke-gi-pusti-migrantite
Видиш, и мене исто. Затоа и те одбегнувам.сограѓани со фашистичка идеологија не ми се уопште ближни.
Се согласувам. На луѓето лесно може да им продадеш лага, ама тешко можеш реалност. Од реалноста се плашат и бегаат како ѓавол од крст. Тоа е работа со која треба да се соочи секој од нас.Основната разлика во е во гледањето на реалноста
fascism"European fascist movements typically espouse a racist conception of non-Europeans being inferior to Europeans"
(Payne, Stanley G., A History of Fascism, 1914–1945. Digital printing ed. (Oxon, England: Routledge, 1995, 2005), p. 11.)
точно е дефинирано во науката што е фашизам.