Ne mi e vo interes da pisuvam za nekogo, ama koga citam nebulozi za navivacki legendi koi gi ima malce vo Makedonija, ne mozam da ostanam ramnodusen. Kako ste trgnale vie od Aerodrom, ne me cudi i za pokojniot Oliver Sokolov - Sokol da pisete nekoja glupost.
Значи Аеродром и тебе ти е трн во око. Е мило ми е!
Vikas deka kopiral parola… CPB dosega imaat sigurno preku 50/60 paroli izvadeno protiv vas na derbija niz godinive, pa da te prasam dali se mozda site KRADENI od navivacki grupi?
Не се сите ... и не се 50-60 него помалце. Уствари само тоа им останува на нив, пошто во другите сегменти се далеку назад.
Daj mi slika od UF so transparent MENTALITET! (posto vikas deka gi kopiral UF)
Немам моментално, кога ќе ја најдам ќе ја поставам. Исто имаат и Фирма т.е. тогаш Сланинари транспарент МЕНТАЛИТЕТ.
CPB mali transparenti imaat uste od 1997 godina (se gleda toa po starite nivni sliki), pa ne bi rekol deka SAMO UF imale vo toa vreme mali transparenti (koi bea nivna togasna glavna odlika). I zasto FA nemale nisto takvo nitu pak drugo dobro vo vid na transparenti vo toa vreme? (izgleda za da ne licite predvreme na UF)
Па тоа што нашата ограда не личела на онаа УФ не значи дека сме немале добри транспаренти.
А иначе сакаш да кажеш дека УФ копирале од ЦПБ?
Следи документација.
Транспарентот ФЕМИЛИ. Прочепкај малце по старите слики на италијанските ултраси па примети каков фонт користат и кој им е еден од главните симболи на заставите. Се знае дека од Италија започнало се ... застави,мотки,барјаци,пароли. Тоа што нашите во тоа време се инспирирале од таму, а не од УФ не значи дека немале што да понудат! Оградата си имала свој изглед, различен од другите. Во тоа време не се навијало организирано на сите утакмици ... како кај нас, така и кај вас ... па не можеме да збориме за некој стриктен кодекс.
Овде имаш огромен ударен транспарент, рачно изработен ... за тоа време фонтов бил сон, а подоцна Голден Лордс го искористуваат за една своја застава.
Одиме поназад во историјата. `89 година, првиот транспарент Сервис Кру ... се уште присутен кај нас на трибина после повеќе од 20 години. Незамисливо нешто за денешно време. И да, бил присутен на запад доста време но тоа нема врска со муабетов сега, така да не оди на таа страна.
Сликата е од 2008-ма, ама заставите Блу килерс и МЗТ Аеродром се стари 10-15 години. Анархични,специфични на свој начин и со огромна вредност заради времето во кое се правени.
Овде имаш застава ПИРАМИДА со портокалови букви ... а има уште една исто долга околу 10-12 метри ПИРАМИДА АЕРОДРОМ.
Ете ти докази дека транспарентите од тоа време биле присутни. Може не во толкав број како нивните педерски коцки, ама сигурно со голема вредност.
Nie kako Komiti sakame da pisuva za nas, zatoa sto smetame deka e dobro nekoj koj bil clen na starata postava na Komiti da pisuva za tie vreminja.
Inace istiot covek pisuval i za SRPSKIOT KOP i NAVIJACKA TRIBINA OD HRVATSKA. (ako znaes ili si cul za toa)
Se prasuvam zasto nikogas nekoj od tie tvoite stari faci od Service Crew koi gi velicas do nebo, nikad nesto slicno ne napravile vo zivotot.
Istiot covek ucestvuvase vo konkursot i osvoi so “Denny Te Chuva” 2ro mesto na izborot za navivacka himna na Makedonija. (ja napisa, spored mnogu poznavaci vo muzikata i navivaci, najdobrata pesna koja ne pobedi samo poradi ucestvoto na sega pokojniot Tose Proeski so pesnata na Aleksandar Mitevski)
Istiot covek bese vo Vardar na baranje na gazdata na klubot, Trifun Kostovski.
Епа ако вие сакате да пишува за вас спомнете му друг пат на трибина да пише нешто позитивно, а не само да ве моча!
Супер што конкурирал на конкурс и што земал второ место ... али ете нека проба да напраи нова песна за ЦПБ пошто младиве генерации изгледа не РАЧУНААТ на него.
И ја ако почнам да ги набројувам луѓето од Аеродром што имаат контакти секаде по светов отиде све у курац.
Istiot covek znam deka ima kontakti so del od vrvot na Delije i sekcii na splitska Torcida, kako i pobitnite lugje vo rijecka Armada.
Taka da UF ne se, dragi Marko, centarot na svetot vo navivanjeto...
Ne e sutnat od CPB, samo imal zdravstveni problemi, a ti najdobro mozese da go vidis na poslednovo derbi kade i pokraj problemite koi gi ima so sto raboti, najde sila da se kaci da vodi navivanje.
Никој не рече дека е шутнат од ЦПБ, а знам за здравствените проблеми ... изгледа превише МИСЛЕЛ на нас па го стигнало неминовното.
Istiot covek ima sudenje za incidentot vo Aerodrom vo 2008 godina.
Istiot covek e cenet i pocituvan od cela tribina na CPB kako nikoj drug! (zad istiot covek stoi celo Gjorce!)
Go ima na desetici sliki od Aerodrom na sekoe derbi.
Tebe ti kazuvale tvoite nesto za nego ama izgleda togas si bil mnogu mal pa ne si ja razbral prikaznata.
Дај слики ајде да го видиме на десетиците дербија. Рака во оган ставам дека на појше од 5 нема дојдено, стално нешто му искрснува!
И почитуван од цело Ѓорче ... ХАХАХА ... што ми збориш сеа? Ко да е почитуван од Њујорк, а не од приградска населба такозвано село Гологузица.
PS: Tuka e i Ivica Koneski… Prasaj go slobodno moze ke ti kaze deka e predobar prijatel so nego!
Tolku od mene FRED PERRY.
Немам ја ништо со Ивица Конески ... зашто би го прашувал нешто што не ме интересира? Све знам, не се секирај! Јасно ми е одамна, само на некој не му е се уште.
Толку и од мене Лонсдејл.