Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ne mi e vo interes da pisuvam za nekogo, ama koga citam nebulozi za navivacki legendi koi gi ima malce vo Makedonija, ne mozam da ostanam ramnodusen. Kako ste trgnale vie od Aerodrom, ne me cudi i za pokojniot Oliver Sokolov - Sokol da pisete nekoja glupost.

Vikas deka kopiral parola… CPB dosega imaat sigurno preku 50/60 paroli izvadeno protiv vas na derbija niz godinive, pa da te prasam dali se mozda site KRADENI od navivacki grupi?
Daj mi slika od UF so transparent MENTALITET! (posto vikas deka gi kopiral UF)
CPB mali transparenti imaat uste od 1997 godina (se gleda toa po starite nivni sliki), pa ne bi rekol deka SAMO UF imale vo toa vreme mali transparenti (koi bea nivna togasna glavna odlika). I zasto FA nemale nisto takvo nitu pak drugo dobro vo vid na transparenti vo toa vreme? (izgleda za da ne licite predvreme na UF)
Nie kako Komiti sakame da pisuva za nas, zatoa sto smetame deka e dobro nekoj koj bil clen na starata postava na Komiti da pisuva za tie vreminja.
Inace istiot covek pisuval i za SRPSKIOT KOP i NAVIJACKA TRIBINA OD HRVATSKA. (ako znaes ili si cul za toa)
Se prasuvam zasto nikogas nekoj od tie tvoite stari faci od Service Crew koi gi velicas do nebo, nikad nesto slicno ne napravile vo zivotot.
Istiot covek ucestvuvase vo konkursot i osvoi so “Denny Te Chuva” 2ro mesto na izborot za navivacka himna na Makedonija. (ja napisa, spored mnogu poznavaci vo muzikata i navivaci, najdobrata pesna koja ne pobedi samo poradi ucestvoto na sega pokojniot Tose Proeski so pesnata na Aleksandar Mitevski)
Istiot covek bese vo Vardar na baranje na gazdata na klubot, Trifun Kostovski.
Istiot covek znam deka ima kontakti so del od vrvot na Delije i sekcii na splitska Torcida, kako i pobitnite lugje vo rijecka Armada.
Taka da UF ne se, dragi Marko, centarot na svetot vo navivanjeto...
Ne e sutnat od CPB, samo imal zdravstveni problemi, a ti najdobro mozese da go vidis na poslednovo derbi kade i pokraj problemite koi gi ima so sto raboti, najde sila da se kaci da vodi navivanje.
Istiot covek ima sudenje za incidentot vo Aerodrom vo 2008 godina.
Istiot covek e cenet i pocituvan od cela tribina na CPB kako nikoj drug! (zad istiot covek stoi celo Gjorce!)
Go ima na desetici sliki od Aerodrom na sekoe derbi.
Tebe ti kazuvale tvoite nesto za nego ama izgleda togas si bil mnogu mal pa ne si ja razbral prikaznata.

PS: Tuka e i Ivica Koneski… Prasaj go slobodno moze ke ti kaze deka e predobar prijatel so nego!

Tolku od mene FRED PERRY.
Како прво 97ма не беа ФА него Пирамида се глеа од коа пратиш баскет

Член од
4 август 2010
Мислења
154
Поени од реакции
11
Тогашните членови,сеа веќе доста постари не биле по транспарентите и креативноста,најбитен бил кутекот на противничките навивачи.....
цпб биле пички,се пички и ке бидат!!!
новата генерација на ФА е спремна за СЕ!!! тоа СЕ значи и за кореографија,транспаренти и фајтови!!!!
па така да ако си спремен да правиш муабет за моментална ситуација повели!!!!
а за тоа што било некогаш и за кое сите вие останати патите да се врати,тоа можеш со другарите у маало да седнеш и да цепате муабет!!!!
тоа што биле комити,чкембари,цпб и тоа кој "бил" г... момакот на сликата.....мене а и 99% од ФА НЕ БОЛИ КУР

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
ФА се среќни за двојната победа, ЦПБ се среќни зашто го доживееа својот максимум, и така сите сме си среќни :D:D:D:D

Член од
16 декември 2009
Мислења
42
Поени од реакции
6
Eve moe viduvanje na nastanite:

Prvo, sakam da gi pofalam izdanijata na dvete navivacki grupi zatoa sto toa sto go priredija e retkost i navistina svetla tocka vo sivata “navivacka” scena sto postoi kaj nas. Prijatno sum iznenaden od cifrata na CPB. Svesen za neredovnosta vo nivnite redovi, smetam deka sosema dobro se drzea vo tekot na mecot, a posebno zivnaa so dobropoznatite pesni i skandiranja bas vo momentot koga covekot sto go proziva MarkoMZT – se kaci da ja vodi tribinata (koja togas peese i skandirase mozebi najdobro!). Mislam deka i FA bea dosta iznenadeni od cifrata na nivnite protivnici i deka tesko mozat da se pomirat so faktot deka imase transparenti od povekje naselbi i edno cudo postari clenovi dojdeni na ova derbi. Moram da napomenam deka i ekipata sto bese na tribinata na CPB izgledase daleku fizicki pomokjna od taa na FA. (vo razlicen period od natprevarot bev dovolno oddalecen i od dvete grupi da go uvidam toa)

Sto se odnesuva do parolite, smetam deka na FA ne bea nisto posebno a gledam dosta polemika se pokrena okolu parolite na CPB.
Od moja gledna tocka, parolite na CPB bea pogodok vo centar. Posebno mi se dopadna "Od ovci vo sala kako zanimacija, do ultra kultura kako preokupacija" (potsetija na vremeto na ovcata na parket vo Jane Sandanski sto ja imaa doneseno Family i denesniov moment koj go ziveat FA). A isto dobra bese parolata: “"Profesori" vas vi treba skola, prva lekcija: pisuvanje parola” koja bas na najlon bese napisana (sedev dovolno blizu za da vidam).
"Gi snema kodeksite, ostanaa kompleksite" isto e spored mene pogodok, so slucuvanjata od strana na FA, okolu upotrebata na nozevi i sl. vo duelite so clenovi na CPB.

@ MarkoMZT:

Mislam deka ne e korektno da javno prozivas covek koj za tebe i mnogu kako tebe slicni go izmislil navivanjeto. (ili spored toa kolkava e negovata segasna vozrast, mu doagja kako nekoe bebe od 2 godini da pisuva za 20 godisen decko!)
Toj covek e mozebi najdobroto sto i se slucilo na Makedonija vo navivacki smisol. A i nemoj da obvinuvas nekogo deka pisuval protiv Komiti koga za toa nemas dokaz, tuku samo prazni pretpostavki. Istiot toj covek i den denes e pocituvan i cenet od Komiti i ima kontakti so poveke bitni lugje vo Komiti. Ne znam dali si zapoznaen, no postoi inicijativa od nas kako grupa da bas toj covek pisuva statii vo fanzinot na Komiti za starite vreminja, sto on nacelno ja prifati. Pa sega ti razmisli sto si pisal se tuka protiv nego. Eden kup gluposti i nebulozi!

PS: Dali znaes deka toj covek go rabotese marketingot vo FK Vardar koga Trifun Kostovski bese sponzor na klubot? Tolku samo okolu tvoite gluposti izneseni na negova adresa.

PPS: Me interesira od koja godina e slikata so maicata od FK Rad? I kolku sto jas znam, prviot kontakt so nekoj navivac na Rad go imase tokmu toj t.e so decko od UF koj e preselen i sega zivee vo Skopje. Logicno e da se pretpostavi deka maicata mu e poklon tokmu od toj covek od UF. A toa sto ja nosel na eden natprevar pred sigurno (spored slikava) desetina godini, pokazuva samo kolku i togas bil daleku pred site drugi! A vie se fakjate za taa parola “UFilmani ForumAsi” zatoa sto verojatno ve pogagja faktot sto sega, posle 10 godini, se furate i vo pogolem broj nosite obelezja na UF.

Jas mislam deka vistinata e tuka nekade. Ili mozebi ti Marko mislis poinaku?

…kako i sekogas.
Ajde so pocetok. Dobropoznatite pesni. Hahaha toa bea onie pesni sto sodrzat dva zbora koi site od niv ke gi zapamtat i bea nameneti za rivalot a ne za klubot so navodno bil "srceto na skopje" koi pocnuvaa koga ke prestanese pesnata od drugata strana. Nivnata cifra ne ne iznenaduva voopsto. Go molat Skopje 3 meseci za ovoj natprevar. I pak bea pomalku brojni. Ubavo bese napisano pogore pogledni ja levata prazna strana nivna i delot vo sredina na niv kade sto imase mn prazni stolcinja i i skalite bea prazni a kolku sto se gleda na slikite imase dovolno prostor za niv za razlika od FA kade sto bese se zbieno. Inace epten imas pravo nemoze nikako da se pomirime so dosle nekoi faci so nemaat vrska so navivanje i gi zabole za rabotnicki. Slobodno mozat da si nosat takva sminka kolku sakaat!
Sto se odnesuva do parolite ke si gi sfati koj kako saka ama nemaa navivacka vrednost nikakva a gledam ti sam si gi povrzuvase rabotite ili nekoj blizok ti gi kazal?! ;). Za ovcite kako zanimacija do ultras kako preokupacija ako poentata e taka ko so vikas aj od moja gledna tocka da ti ja kazam: Ovcite se oni kako zanimacija poso si gi strizeme sekoja godina a nasata preokupacija si e MZT SKOPJE i sekogas ke bide taka pa vie kako sakate sfakjajte si! A parolata "Gi snema kodeksite, ostanaa kompleksite" od kaj znaes ti koa e napraena dali pred toj nastan ili posle. Osven pak ke kazam ako si BLIZOK so nekogo ;) i ne stanuvalo prasanje za duel na grupi tuku za edno dete od fa na koe mu dosle 15 deca od cpb od sosema drugo mesto i go napadnale pa ako ne napravel neso povekje od sigurno e deka on ke zavrsel vo bolnica ili aj kazi mi spored tvojot kodeks deka trebal da si sedi i da si jade kotek. Ne e za opravduvanje toa ne me sfakjaj pogresno daj boze deteto da e super i da nema nikakvi posledici.... Ama zoso nikoj ne go osudi toa neli postoese kodeks da ne napagjas pomala brojcana grupa vo ovoj slucaj EDEN COVEK!!!!
A nasite paroli ne uspeav site da gi vidam tolku mi dozvoluvase mestoto kade sto bev ama od tie so ultravk gi nabroja bas si se na mesto i dovolno kazuvaat bez filozofiranja kako stojat rabotite.
1.Фатени за рачиња молите по сандачиња. Nema so da se obajsnuva mnogu tuka se si e kazano samo neznam koj e kompleks na koj poso se znaese brojkata na FA deka ke bide ogromna a oni dojdoa za da se sprotistavat na taa brojka ne da go bodrat nivniot rabotnicki poso ako bese taka nemase da skandiraat protiv rivalot skoro cela utakmica.
2.Работнички, ``рачунај ти на нив``, и да земеш титула пак ќе бидеш сам, кој ти е крив - Ova se odnesuva na nivnata "originalna pesna" koja si ja proglasija i za himna. Se vide toa lani najdobro koa nema pari nivniot klub gi nema i niv.
3.Ние сме тука за МЗТ, а вие? - nie znaevme zoso bevme dojdeni za da go bodrime MZT a oni pokazaa zosto se dojdeni a toa bese za da gi "bodrat" FA.
4.14 титули ама понекогаш и 14 гледачи. - Klub koj ima tolku tituli ,mu se sluci toa lani. Stvarno e golema nivnata ljubov.

Zosto ti go prozivas UltraVk koj tebe ne te spomnal osven ako ne si BLIZOK ti so nekoj so te nateralo da reagiras na negoviot post... A negovoto kopiranje ako e dobro za tebe togas ok. Neka bide taka za tebe. A toa sto bil pocituvan od vas isto taka super ama ocigledno po negovite pisuvanja po forumite on nema bas pocit sprema vas.
Za kraj da ti kazam si terame nie nas film ne se sekiraj ti. I na skoro cela Makedonija pa i nadvor od nea im se dopagja toj film i ke ima reprizi uste mnogu.

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
OBJEKTIVNO.Ne gi pratam desavkite megju FA I SPB ali poveke go pocituvam MZT ali od toa so go gleav na tv bese stvarno KONECNO pravo derbi!!!so se odnasa na navivanje poveke se slusavte (DALI OD TOA SO BEVTE NA ISTA TRIBINA SO KAMERITE )mene licno toa ne mi prestavuva nekoja prednost.(poso gleam nekoj od vasite rivali pisuvaat za toa) iskreno ja se na se gi slusnav CPB dva ipol pati edino so vas vi nedostasuvase bea paroli koreografijata bbese odlicna na dvete strani.Dobri ste samo napravete use nekoja pesna koja so ke GRMI i nema da se povtoruvaat samo dve recenici sve drugo e za respekt.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
OBJEKTIVNO.Ne gi pratam desavkite megju FA I SPB ali poveke go pocituvam MZT ali od toa so go gleav na tv bese stvarno KONECNO pravo derbi!!!so se odnasa na navivanje poveke se slusavte (DALI OD TOA SO BEVTE NA ISTA TRIBINA SO KAMERITE )mene licno toa ne mi prestavuva nekoja prednost.(poso gleam nekoj od vasite rivali pisuvaat za toa) iskreno ja se na se gi slusnav CPB dva ipol pati edino so vas vi nedostasuvase bea paroli koreografijata bbese odlicna na dvete strani.Dobri ste samo napravete use nekoja pesna koja so ke GRMI i nema da se povtoruvaat samo dve recenici sve drugo e za respekt.
Колку пати треба да се повторуваме?Беа испоќинати од џандарите.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Бидејќи во моментот овие два фан клуба се најфрекфентни, да прашам... стварно дел од Комити кој дошле да го гледат натпреварот на неутрална трибина извадиле парола "Сите сте за Вардар, само не признавате"? Ако модераторите мислат дека на постот не му е место тука нека избрише :)

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.849
Поени од реакции
2.729
Бидејќи во моментот овие два фан клуба се најфрекфентни, да прашам... стварно дел од Комити кој дошле да го гледат натпреварот на неутрална трибина извадиле парола "Сите сте за Вардар, само не признавате"? Ако модераторите мислат дека на постот не му е место тука нека избрише :)
Неее немаше ништо вакво извадено од наша страна.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Не !

Не тресете вакви глупости, сте слушнале некои рекла казала муабет, не е вистина тоа нема врска.

Иначе тоа беше кошарка, градско дерби, во фудбал и точно е дека сите се за Варадр :wink: само немаше никаква парола или слични такви работи, затоа комотно може да се избришат последниве два поста од темава.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Може требаше кај нив во фан клуб работнички да пишам ама ај тука
Сеа зборев со еден другар од ЦПБ и ми вика дека имало и од „браќата„бајаги на нивна трибина и дека он седел баш до нив.Сеа незнам зашто би ме лажел ама ако стварно толку го мрзите Аеродром за да се здружите и за некој против Македонија БРАВО!!!

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Па нели дел од кореото било искинато??
Кореографијата се состоеше од два дела... горниот пишуваше победа, долниот дел за плаво белата страна на градот.... Победа за плаво белата страна на градот би му дошло како целина... ама инцидентот со џандарите ни го искинаа долниот дел од кореографијата...

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Eve moe viduvanje na nastanite:

Prvo, sakam da gi pofalam izdanijata na dvete navivacki grupi zatoa sto toa sto go priredija e retkost i navistina svetla tocka vo sivata “navivacka” scena sto postoi kaj nas. Prijatno sum iznenaden od cifrata na CPB. Svesen za neredovnosta vo nivnite redovi, smetam deka sosema dobro se drzea vo tekot na mecot, a posebno zivnaa so dobropoznatite pesni i skandiranja bas vo momentot koga covekot sto go proziva MarkoMZT – se kaci da ja vodi tribinata (koja togas peese i skandirase mozebi najdobro!). Mislam deka i FA bea dosta iznenadeni od cifrata na nivnite protivnici i deka tesko mozat da se pomirat so faktot deka imase transparenti od povekje naselbi i edno cudo postari clenovi dojdeni na ova derbi. Moram da napomenam deka i ekipata sto bese na tribinata na CPB izgledase daleku fizicki pomokjna od taa na FA. (vo razlicen period od natprevarot bev dovolno oddalecen i od dvete grupi da go uvidam toa)

Sto se odnesuva do parolite, smetam deka na FA ne bea nisto posebno a gledam dosta polemika se pokrena okolu parolite na CPB.
Od moja gledna tocka, parolite na CPB bea pogodok vo centar. Posebno mi se dopadna "Od ovci vo sala kako zanimacija, do ultra kultura kako preokupacija" (potsetija na vremeto na ovcata na parket vo Jane Sandanski sto ja imaa doneseno Family i denesniov moment koj go ziveat FA). A isto dobra bese parolata: “"Profesori" vas vi treba skola, prva lekcija: pisuvanje parola” koja bas na najlon bese napisana (sedev dovolno blizu za da vidam).
"Gi snema kodeksite, ostanaa kompleksite" isto e spored mene pogodok, so slucuvanjata od strana na FA, okolu upotrebata na nozevi i sl. vo duelite so clenovi na CPB.

@ MarkoMZT:

Mislam deka ne e korektno da javno prozivas covek koj za tebe i mnogu kako tebe slicni go izmislil navivanjeto. (ili spored toa kolkava e negovata segasna vozrast, mu doagja kako nekoe bebe od 2 godini da pisuva za 20 godisen decko!)
Toj covek e mozebi najdobroto sto i se slucilo na Makedonija vo navivacki smisol. A i nemoj da obvinuvas nekogo deka pisuval protiv Komiti koga za toa nemas dokaz, tuku samo prazni pretpostavki. Istiot toj covek i den denes e pocituvan i cenet od Komiti i ima kontakti so poveke bitni lugje vo Komiti. Ne znam dali si zapoznaen, no postoi inicijativa od nas kako grupa da bas toj covek pisuva statii vo fanzinot na Komiti za starite vreminja, sto on nacelno ja prifati. Pa sega ti razmisli sto si pisal se tuka protiv nego. Eden kup gluposti i nebulozi!

PS: Dali znaes deka toj covek go rabotese marketingot vo FK Vardar koga Trifun Kostovski bese sponzor na klubot? Tolku samo okolu tvoite gluposti izneseni na negova adresa.

PPS: Me interesira od koja godina e slikata so maicata od FK Rad? I kolku sto jas znam, prviot kontakt so nekoj navivac na Rad go imase tokmu toj t.e so decko od UF koj e preselen i sega zivee vo Skopje. Logicno e da se pretpostavi deka maicata mu e poklon tokmu od toj covek od UF. A toa sto ja nosel na eden natprevar pred sigurno (spored slikava) desetina godini, pokazuva samo kolku i togas bil daleku pred site drugi! A vie se fakjate za taa parola “UFilmani ForumAsi” zatoa sto verojatno ve pogagja faktot sto sega, posle 10 godini, se furate i vo pogolem broj nosite obelezja na UF.

Jas mislam deka vistinata e tuka nekade. Ili mozebi ti Marko mislis poinaku?

…kako i sekogas.
Мајсторче, друг пат не го давај пасвородот на некој од ЦПБ за да ти ги пишува он постовите.

И само околу СРЦЕТО НА СКОПЈЕ да кажам нешто. Зашто не бевте присутни 5-то коло, Работнички - Лирија ???

И до кога ќе ги чекаме материјалите од ланската полусезона? Па ајде веќе нестрпливи сме, сакаме да видиме како СКОПЈЕ го бодри Работнички кога нема тим за титула.

Член од
5 декември 2007
Мислења
428
Поени од реакции
5
Кореографијата се состоеше од два дела... горниот пишуваше победа, долниот дел за плаво белата страна на градот.... Победа за плаво белата страна на градот би му дошло како целина... ама инцидентот со џандарите ни го искинаа долниот дел од кореографијата...
Да и јас така разбрав,ама камиказа погоре вика пароли ви биде искинати !!! не ми е јасно :S

Kajgana Shop

На врв Bottom