Мигрантите низ Македонија

Т

Триптико

Гостин
http://kajgana.com/avstrija-do-merkel-sami-donesete-si-gi-migrantite-od-grcija

Најдобро решение..
Нека ги качат на авион од Грција/Турција и директно во Германија, нема потреба толку земји да трошат време и ресурси за нивно носење таму..
Ова им го кажа Трајковски, па му "падна" авионот. Баш да видиме дали Австрија ќе ја снајде нешто слично.

G

Goldie

Гостин
Ова им го кажа Трајковски, па му "падна" авионот. Баш да видиме дали Австрија ќе ја снајде нешто слично.
Точно само разликата е тоа што Австрија не е Македонија па такви работи да ги снајдат.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
ЕУ планира да отвори бегалски камп кај Алшар на Кожуф кој би имал капацитет да собере до милион бегалци !?

Член од
1 октомври 2014
Мислења
9
Поени од реакции
18
Многу засилување замина денеска во гевгелија каква е ситуацијата?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
во другите балкански држави никогаш немаше минирање на владата од страна на опозицијата околу прашањето за мигрантите... сега нормално дека е техничка влада, по Пржински договор....
..зошти нема протести пред странските амбасади поради ситуацијата со мигрантите ??? .. ако може да се организира за пред уставен суд, може и за тоа ...
.. а не оној туристот со мачките ќе ни праи фук ин браин и има подршка од опозицијата... А да ги прашаш опозиционерите, што план имаат со мигрантите ако победат на избори ?? .. па еве МВР е нивен министер, врска нема со животот, партиски кадар... полуписмен...
И ти немаш врска со темата. Кога ќе пренесеш официјален став на опозицијата по ова прашање тогаш дојди да пишуваш вакви постови. До тогаш сметај го ова како опомена дека нема да ти дозволам да ја сјебуваш оваа тема.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.582
Поени од реакции
1.887
ЕУ планира да отвори бегалски камп кај Алшар на Кожуф кој би имал капацитет да собере до милион бегалци !?

Ако добро памтам од емисија, нели тоа место беше радиоактивно поради рудниците? И зошто баш таму, каде што се наоѓа реткиот метал?

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
I sho sakash ti da kazesh so ova sega?
Deka forumov e opozicijski li?
Ne si go zaboravaj potpisot tvoj !
"If you tell the truth, you don;t have to remember anything that the opposition says".;)
Не, дека темата е за мигрантите а не за неписмениот кадар на опозицијата.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Pa zishto ne napishete na sam vlez edna najava deka forumov ne e za nepismenite kadri na opozicijata?
Taka ke znaat lugeto dali da vlezat tuka ili ne.
Chista rabota i ke nema nedorazbiranja a i mnogu po veselo ke bide se.
Mislam deka toa shto go pravish ti ne e dobro.
Ок, прочитај ги правилата на форумот. Ако нешто има нејасно има посебна тема за прашања и жалби, да не ја расипуваме темата.[DOUBLEPOST=1456944628][/DOUBLEPOST]
ако немаме единство ќе ни начукаат МИЛИОН мигранти во Кожуф ( Мариово)

Извор?

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
А да се минира цела планина, бараме руда? ;) Нека ги сместат и пуф 1 милион помалку на планетава. Вториот милион ќе бега како од ѓавол.
Многу недомаќински од твоја страна. Замисли, само 50 мигранти да се разбудат со еден бубрег помалку, тоа ти се 750 000 евра. Ниеден од тие 50 да не се разбуди - 1,500,000 евра. (y)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Многу недомаќински од твоја страна. Замисли, само 50 мигранти да се разбудат со еден бубрег помалку, тоа ти се 750 000 евра. Ниеден од тие 50 да не се разбуди - 1,500,000 евра. (y)
Милион мигранти, пола од нив да имаат здрави бубрези, плус срце, црн дроб и слично, ете ти цирка 100 милијарди евра. Арапите нафта, ние органи. Само ни треба косовска логистика, дур обучиме кадар.

E

Epsilon

Гостин
Море сето паметно луѓе во државава особено на форум, кај ќе ни биде крајот ко че почниме да ја освојуваме Земјата дел по дел... :D

Или во скора иднина ко че се населат тоа животните од Сирија да кркаме ќотек и да вадиме статистики дека албанците појче не шибаат итн..

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.360
Поени од реакции
8.914
Целосно е во право Грчево... Ама и овој пат предоцна ќе ни стане јасно...
– Наша проценка е дека на почетокот владата на БЈРМ се возбуди за улогата што ѝ ја доделуваа Австрија, Унгарија и други држави и сметаше дека така ќе го реши својот проблем. Сега оценуваме дека почнуваат да разбираат дека само ги користат. Она што треба да го разберат е дека ако продолжат така, тоа ќе ги чини. Втора работа е дека другите ги користат, а тоа не оди во нивна корист. Едноставно кажано, Австрија им вели „ќе ви помогнеме да влезете во евроатлантските институции“, а Австрија ни самата не е членка на НАТО. Што ќе помогне? Тоа се смешни работи – изјави Коѕиас во интервјуто.
http://www.telma.com.mk/vesti/kodzijas-makedonskata-vlada-se-osvestuva-za-lazhnite-vetuvanja-od-eu

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Милион мигранти, пола од нив да имаат здрави бубрези, плус срце, црн дроб и слично, ете ти цирка 100 милијарди евра. Арапите нафта, ние органи. Само ни треба косовска логистика, дур обучиме кадар.
Не бе па ти, ептен без осет си. Педесет, до стотина, максимум... да ги снема, а никој да не примети. Си го средуваш животот, и кур те боли. И ти сит, и мигрантите на број.

Kajgana Shop

На врв Bottom