Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Where is Luiz Adriano?
image.jpg

Абе добро, и реално многу товар паѓа врз Нианг. Контрите или преку него или преку бонавентура.
Се враќа назад, покрива, трча исто и по крило. Неможам да кажам дека не се залага човекот.
Сеа што не го остварува потенцијалот како што треба и не е баш крив, неможеш да очекуеш брзи контри преку корпулентни напаѓачи да се спроведуваат а често пати на тоа се сведува нашата игра.
Плус, средината не е каква што треба да биде. Ја сум да му се даде уште година време шанса со реформиран и офанзивно подобрен среден ред, па тогаш да видиме што е и до кај е.

Нијанг во аут два месеци, имал сообраќајка викендов.

Pomaliot brat na Baloteli si ebal mater so kola...2 meseci out..jbg sea kako na onaa pesna mi lici : Tesko meni sa tobom, a jos teze bez tebe..Koga na Balo kur ne mu cue poslednite 2 god,Adriano depresiven poradi propadnatite milioni vo Kina,Menez nespremen fizicki i takticki sepak ovoj ni bese pokraj baka prv izbor

Не му е прв пат на лудаков со сообраќајкиве имаше и во Франција мислам цц 2 грама мозок нема , можно е и Боатенг сеа да го игра како втор напагач :D

Не му е прв пат на лудаков со сообраќајкиве имаше и во Франција мислам цц 2 грама мозок нема , можно е и Боатенг сеа да го игра како втор напагач :D
Друга беше работата. Го имаа фатено полицијата како вози кола само што дојде во Милан 16-17 години имаше и немал возачка. Сега иде смешниот дел... кога го запреле им ја извадил на Траоре возачката. Како бе после да не ги викаш цигани?

Не тагујте, ова е шанса за Менез и Балотели... некој од нив да докаже дека уште вреди (Менез!) А тоа што си е зелен у главата Нианг зелен си е, копија Балотели да не речем.... иде по тој пут од дамна...

Наводно не бил крив за сообраќајката, некој уред во колата се поебал и на алкотестот бил негативен. Греота е, ама во прав момент е ова можда, вчера баш зборевме дека треба да одмори и еве ти сеа одмор.
Добро е сега Балотели да истапи малку и да покаже нешто уште утре со Алесандрија за да може да е разигран за наредно коло. Добра е ротација има во нападот , не би требало ова да се осети .

Probable XI vs Alessandria (4-4-2): Abbiati; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Honda, Jose Mauri, Poli, Boateng; Menez, Balotelli.

Mihajlovic: "After recovering Menez maybe we might switch to 4-2-3-1." ??????

Mihajlovic: "Sometimes we [Sinisa and Berlusconi] don't agree, but he always respected me."

Mihajlovic: "Sometimes he [Berlusconi] makes suggestion, but then I decide. Both of us want to lead Milan to the top."

Mihajlovic: "The Roma move was the right one for El Shaarawy after playing little at Monaco. However, he is still a Milan player."

Mihajlovic: "If we will get El Shaarawy back?Let's see.If he continues like that he'll be a great player.He has always trained well with me"

Mihajlovic: "I expect a lot from those who enter during games. Boateng, Balotelli and Menez have all been out with lengthy injuries."

Наредна Фиорентина да изиграат нерешено и со Рома и локум!
.... ама нашиве мора прво да тепаат :D[DOUBLEPOST=1456784525][/DOUBLEPOST]Рома има добар распоред, таман да го изгуби 3-то место....
а уште појако ќе биде на крај да се решава!!

Рома - Фирентина

Удинезе - Рома
Рома - Интер
Лацио - Рома

Рома - Болоња
Аталанта - Рома
Рома - Торино
Рома - Наполи
Џенова - Рома
Рома - Киево
Милан - Рома

ама не е све таке сјајно ко што изгледа, пошто и Милан ќе се сопне неколку пута до крај...

Последно уредено:
Наредна Фиорентина да изиграат нерешено и со Рома и локум!
.... ама нашиве мора прво да тепаат :D
Не прво оние мора да изиграат реми пошо петок играат нели:ROFLMAO::ROFLMAO:
Бај де вај Берарди се повреди се спасивме :vozbud:

Ако ја одржиме формата од последниве неколку месеци може конечно и ние да имаме една интересна сезона после долго време. Во однос на Рома имаме далеку полесен распоред до крај, а со Фиорентина сме тука негде. Нашиов распоред јас би го поделил во два дела и тоа :
прв дел - Сасуоло и Киево (гости), Лацио (дома), Аталанта (гости) и Јуве (дома)
втор дел : Сампдориа (гости), Карпи (дома), Верона (гости), Фросиноне (дома), Болоња (гости) и Рома (дома).

Во ‘‘првиот дел‘‘ реално имаме доста незгодни утакмици од кои што не може да планираме однапред 3 бода. Тука ќе мора да одиграат нашиве машки и да останат во игра за тоа 3то место за кое што сеуште постои некаква надеж. Дали навистина имаме тим за тоа 3то место или напразно си правиме филмови ќе знаеме до средината на Април. Ако не дозволиме да ни се одлепи третиот и останеме на -6 бодови во одност на Рома/Фиорентина или дај боже да ја намалиме разликата до дуелот со Јуве на помалку од 6 бодови тогаш ќе имаме реални шанси да се надеваме за местото кое што води во ЛШ затоа што во завршните 6 кола имаме на хартија доста лесни утакмици.

Во овој ‘‘вториов дел‘‘ ако сеуште сме во игра за местото кое што води во ЛШ ќе треба само да потврдиме дека сме екипа која што заслужува да игра во најквалитетното европско натпреварување. Во првиот дел баш на овие второлигашки утакмици си ги сјебавме шансите за висок пласман, но од тогаш наваму покажува екипата дека знае како со ваквите противници и ако случајно ни се укаже шанса да ја нападнеме таа 3та позиција се надевам дека нема пак да се посерат нашиве кога е најмалку потребно. Ќе гинат во тој дел од сезоната и овие маливе екипи затоа што ќе се борат за опстанок, но екипа што сака да игра ЛШ не смее да си дозволи киксови со потенцијалните второлигаши.

Горе-доле сами си ја кроиме судбината и ако имаме тим за 3то место верувам дека ќе се избориме, а во спротивно ќе се надеваме дека летоска ќе се донесат 3-4 асални играчи со кои што идната сезона би имале и тоа како реални шанси за излез во ЛШ. Искрено прашање е дали воопшто заслужуваме излез во ЛШ после киксовите со тимовите што ги спомнав пред ден-два, но кога веќе ни се дава втора шанса зошто да не се обидеме да ја искористиме ... :)

Back
На врв Bottom