- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Јас кажав дека од ништо не можеш да турнеш некое тело. Нема никаво забрзување.Ti tvrdis deka mora da postoi taa sila ne jas...zatoa te prasuvam.
Јас кажав дека од ништо не можеш да турнеш некое тело. Нема никаво забрзување.Ti tvrdis deka mora da postoi taa sila ne jas...zatoa te prasuvam.
значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?Јас кажав дека од ништо не можеш да турнеш некое тело. Нема никаво забрзување.
како во вакумот ќе се отурнеш од ништо? Значи невозможно е да се отурнеш од ништо.како воздухот и помага на ракетата да лета? или можеби и одмага?
значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?како во вакумот ќе се отурнеш од ништо? Значи невозможно е да се отурнеш од ништо.
Демoни, бaткa.како во вакумот ќе се отурнеш од ништо? Значи невозможно е да се отурнеш од ништо.
Читај прашање и кажувај! Не врти ко киша око Крагујевца.како во вакумот ќе се отурнеш од ништо? Значи невозможно е да се отурнеш од ништо.
Не научи досега? Седи кец!значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?
Еве што кажува законотзначи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?
More Zote vselenata ne e (iako e mngu blisku) totalen vakum...Ima materija\medium...star dust,hidrogen,helium..etc ...so prajme sea?Јас кажав дека од ништо не можеш да турнеш некое тело. Нема никаво забрзување.
значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?Еве што кажува законот
Во затворен систем (оној кој не се разменат секое прашање со околината и не се постапува од страна на надворешните сили) вкупниот импулс е константна. Овој факт, познат како законот на конзервација на импулсот, се подразбира од закони за движењето на Њутн.
Ракета јасно не е затворен систем, според оваа дефиниција. Значи, за зачувување на импулсот не се применува.
Дури и ако го направи тоа, сепак, ќе добие без движење без надворешна сила која дејствува на системот.
Освен ако двете дефиниции се точни?
Да речеме имаш огромен камен позади ракетата, ќе почне ли да се движи откако ќе почне да го согорува горивото?како во вакумот ќе се отурнеш од ништо? Значи невозможно е да се отурнеш од ништо.
Koга веќе го читаш Њутн, дилемите можеш да ги разрешиш така што ќе земеш една кофа и во неа ќе сипеш малку вода...и потоа ќе земеш јаже...Еве што кажува законот
Во затворен систем (оној кој не се разменат секое прашање со околината и не се постапува од страна на надворешните сили) вкупниот импулс е константна. Овој факт, познат како законот на конзервација на импулсот, се подразбира од закони за движењето на Њутн.
Ракета јасно не е затворен систем, според оваа дефиниција. Значи, за зачувување на импулсот не се применува.
Дури и ако го направи тоа, сепак, ќе добие без движење без надворешна сила која дејствува на системот.
Освен ако двете дефиниции се точни?
Koга веќе го читаш Њутн, дилемите можеш да ги разрешиш така што ќе земеш една кофа и во неа ќе сипеш малку вода...и потоа ќе земеш јаже...
За секоја акција, постои еднаква и спротивна реакција.значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?
11010000 10110100 11010000 10110000 00001101 00001010 00001101 00001010значи ракетата се одтурнува од воздухот и затоа лета?