Mnogu, mnogu odamna postirav deka nema nikakvi dokazi deka gree change se klimi od toj kvalitet kako sto nekoj saka tuka da gi pretstavi. Postirav screen od strani kade sto ubavo se gleda deka se deklarirani za -7 kako i najobicni on/off klimi, COP imaat beter i od najobicni on/off klimi kako neo, beko i slicni, izrazuvav somnevanje deka ne e mozno kaj nas da bidat poeftini od grcija, no me pravea budala so ubeduvanje deka majstor Zoki ima pomal profit i tuka prodava ist kvalitet kako u okolinata. Sega povtorno me iritira postot so ubeduvanja deka se isti so tie u grcija, edna bukva li, edna brojka li, ali isti se. Abe tokmak, ne se isti, dosta so lagi, em se poskapi, em ne se isti, bofal roba se kaj nas, kao i za cel istocen blok, kade e najmala plateznata mok na naselenieto. Ima sreka narodot sto nema ozbilna zima, ima sreka sto koga ke fati ladno sreken e da go topli kolku tolku, nema pojma kolku mu trosi i kolku bi trebalo nekoja druga da trosi.
Od grcki sajt
se gleda tocno na koj model odgovara.
koj saka da pogledne poubavo grckata strana
http://newclima.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=3111&virtuemart_category_id=3&ref=bestprice.gr
eve go istiot model vo bugarija
http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/gree-gwh09kf/k3dna6g-1004.html#
Iako ne pisuva kolku e COP na greenje, lesno moze da se presmeta na dvete strani e isto, se deli isporacanata nominalna toplina od 2.80kw so nominalnata potrosuvacka od 0.9kw i se dobiva 3.11, a toa e mizerija, sto da se kaze drugo, 3.62 e za klasa A, 3,41 e za klasa B. 3,2 za klasa C. ova 3,11 e klasa D.
Ako nisto drugo za uteha barem, ovaa klima e deklarirana na -15, kojznae sto dava ispod nula, ali ete barem ke vrti kolku tolku nekoj topol vozduh so potrosuvacka pitaj boga kolku,
E sega tolku falenata Gree Change ili so Barcode GWH09KF-K3DNA5A sto se prodava kaj nas kako best buy ja ima na primer vo Ukraina
i se gleda ubavo deka e deklarirana do -7
Najnormalno mi e koj kolku ima toa da si kupi, ama ubeduvanje deka kupuva kvalitet, pa i naveduvanje deka go kupuva najdobroto na pazarot e toa e nesto drugo.