Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Се побива некој доказ, ни еден од таа тајфа на рамноземци, не изваил некое евро па да си плати една туристичка тура со МИГ со кој ќе го однесат на работ на стратосферата па да види заоблената земја
http://www.flymigsokol.com/flights/space_program

Прегледај го приврзокот 139521

циции 16.500 евра не собраа да се уверат во вистината туку си седат пред лаптопи и цирираат библии и фотошопирани слики
Ти сваќаш дека тоа е до камерата која има ленс која прави закривување? Си гледал ник шпиунка на врата? како се покажува? Тоа горе не ти е доказ.

https://www.google.com/search?q=lens+problem+earth+flat&biw=1184&bih=582&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXlpiL7uDKAhVF4XIKHViqDMcQ_AUIBygB#tbm=isch&q=lens+correct+earth+flat[DOUBLEPOST=1455903768][/DOUBLEPOST]
Tacno ama ima i fizika...i fizikata isto kako i matematikata ne se potpira na video zaspisi i digitalni zumovi...! Ako tocno presmetame ke ustanovime deka ima zakrivuvanje...toa sto tebe ne ti odgovora vo slucajov.
12734136_10154637330848636_9145390814056318637_n.jpg

Дали ти сваќаш дека со теоријата за округла земја каде сонцето е далеку 100 и нешто милиони километри невозможно е да има годишни времиња? Денот и ноќта би траеле по 12 часа.

Последно уредено:
E

Epsilon

Гостин
Затоа што има леден ѕид.

Прегледај го приврзокот 139516[DOUBLEPOST=1455894969][/DOUBLEPOST]

Значи сега ти експерт испадна и за ислам. Уствари не ми ни битно, мене ми е битно што во Библијата се поклопува со рамна земја. Додека округла земја е масонско сатански производ. Прегледај го приврзокот 139517[DOUBLEPOST=1455895332][/DOUBLEPOST]

Viewing Distance

https://wiki.tfes.org/Viewing_Distance

овде имаш цела дебата ако сакаш читај

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=58286.0#.Vscy4OZMYgU

Why is it that when the climbers that climbed Mt. Everest couldn't see off the end of the earth?

Or, why Can't i see Mt. Everest from my roof? or, even with a telescope?

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=9379.0#.VsczT-ZMYgU

Why can't I see the whole earth surface from a high mountain?
А од тој леден ѕид има видео ? :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Се сложуваш ли дека Господ Бог е сезнаен, сеприсутен и сепродирачки?

86. Iz Otkrivenja Božijeg mogu se izvući sledeći zaključci o Suštini Božijoj i glavnim Svojstvima Božijim: Bog je Duh Večni, Svedobri, Sveznajući, Svepravedni, Svemoćni, Sveprisutni, Neizmenjivi, Svedovoljni, Sveblaženi.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/KatihizisSvetiFilaretMoskovski/Lat_KatihizisSvetiFilaretMoskovski08.htm
Sam Gospod Isus Hristos je rekao: Bog je Duh

А Исус Христос што е? Исус Христос е Господ.

Тоа што црквата сеуште ги гледа некои збиднувања од античко време кога Бог им се појавувал на луѓето и како они ги опишувале тоие настани е проблем кој треба да се реши според мене. Не може да стојат слики со кочии и коњи кога тогаш немало превозни средства како денес. Зарем ти мислиш дека Илија на кочија од коњ се качил горе на небото? Тоа ми е мене поентата, погрешна перцепција ни прават за тие случки. Денес некој пробува да ги опише со модерен изглед и доаѓа токму до такви летала како што покажав горе на сликата. И тоа се фати и од тоа нема бегање. Ко јкако сака нека го пифати.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.498
Поени од реакции
9.180
Sam Gospod Isus Hristos je rekao: Bog je Duh

А Исус Христос што е? Исус Христос е Господ.

Тоа што црквата сеуште ги гледа некои збиднувања од античко време кога Бог им се појавувал на луѓето и како они ги опишувале тоие настани е проблем кој треба да се реши според мене. Не може да стојат слики со кочии и коњи кога тогаш немало превозни средства како денес. Зарем ти мислиш дека Илија на кочија од коњ се качил горе на небото? Тоа ми е мене поентата, погрешна перцепција ни прават за тие случки. Денес некој пробува да ги опише со модерен изглед и доаѓа токму до такви летала како што покажав горе на сликата. И тоа се фати и од тоа нема бегање. Ко јкако сака нека го пифати.
Дали Господ Бог Исус Христос е СЕПРИСУТЕН или не е?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти сваќаш дека тоа е до камерата која има ленс која прави закривување? Си гледал ник шпиунка на врата? како се покажува? Тоа горе не ти е доказ.

.
Зотко 16,500 евра кошта да се увериш сам
Има ли некој од тие иљадници верници на рамна земја кој пошол и снимил со нормален објектив па да покаже лагата?
Оди бе ти Зоте, ваљда божјата вистина вреди едни мочани 16000 евра, за еднаш за секогаш да му ја покажеш на светот вистината,

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тврдиш ли дека Господ Бог Исус Христос не е сеприсутен?
Пред да влезеш во теолошка дискусија со Зоте, само да ти кажам дека тој е рисјанин кој верува во реинкарнација. Па сега ти види колку ти се исплати дискусијата со него.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зотко 16,500 евра кошта да се увериш сам
Има ли некој од тие иљадници верници на рамна земја кој пошол и снимил со нормален објектив па да покаже лагата?
Оди бе ти Зоте, ваљда божјата вистина вреди едни мочани 16000 евра, за еднаш за секогаш да му ја покажеш на светот вистината,
Зоте несака до карпош да оди и да види со свои очи сателит преку телеакоп, сакаш до стратосвера да оди....

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
@ZOTE да сибиш беснио/бесната, со инаетов твој во книга на Гинисови рекорди може комотно да влезеш.
Ми изгледаш доста збунет ама од пусти инает, прво тврдиш дека сите снимки од земјата се преработени во фотошоп или се користени специјални леќи за да се добие закривена површина и тврдиш дека земјата е рамна плоча оградена со леден ѕид, а ѕидот што го стави е поаматерски и нацртан од некој што едвај успеал да научи пеинт.
Дај најди слика од ѕидот, контактирај ги другарчињата од flat earth society, или ѕвони му на госпо да ти прати.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
Затоа што има леден ѕид.

Прегледај го приврзокот 139516[DOUBLEPOST=1455894969][/DOUBLEPOST]

Значи сега ти експерт испадна и за ислам. Уствари не ми ни битно, мене ми е битно што во Библијата се поклопува со рамна земја. Додека округла земја е масонско сатански производ. Прегледај го приврзокот 139517[DOUBLEPOST=1455895332][/DOUBLEPOST]

Viewing Distance

https://wiki.tfes.org/Viewing_Distance

овде имаш цела дебата ако сакаш читај

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=58286.0#.Vscy4OZMYgU

Why is it that when the climbers that climbed Mt. Everest couldn't see off the end of the earth?

Or, why Can't i see Mt. Everest from my roof? or, even with a telescope?

http://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=9379.0#.VsczT-ZMYgU

Why can't I see the whole earth surface from a high mountain?
Чекај сега... што е ова?
Постови од други форуми се релевантен податок?
Каде се фактите и доказите?
Разбирате ли дека сервирате догматски верувања кои немаат никаква допирна точка со реалноста?
Многу лесно можете да докажете дека тоа што го тврдите не е точно, но не верувам дека некој ќе се нафати...
"Кога слепец води слепец, и двајцата ќе паднат во јама".

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.498
Поени од реакции
9.180
Чекај сега... што е ова?
Постови од други форуми се релевантен податок?
Каде се фактите и доказите?
Разбирате ли дека сервирате догматски верувања кои немаат никаква допирна точка со реалноста?
Многу лесно можете да докажете дека тоа што го тврдите не е точно, но не верувам дека некој ќе се нафати...
"Кога слепец води слепец, и двајцата ќе паднат во јама".
Типични случаи на Pseudologia fantastica

Defining, understanding and diagnosing pathological lying ...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A денес филмој и слики и стрипови со зомбија ванземаљци вампири годзила кинг конг..... од каде такви идеји ??[DOUBLEPOST=1455908176][/DOUBLEPOST]
@ZOTE да сибиш беснио/бесната, со инаетов твој во книга на Гинисови рекорди може комотно да влезеш.
не мешај инает со тупавост

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.498
Поени од реакции
9.180
Ми изгледаш доста збунет ама од пусти инает, прво тврдиш дека сите снимки од земјата се преработени во фотошоп или се користени специјални леќи за да се добие закривена површина и тврдиш дека земјата е рамна плоча оградена со леден ѕид, а ѕидот што го стави е поаматерски и нацртан од некој што едвај успеал да научи пеинт.
Дај најди слика од ѕидот, контактирај ги другарчињата од flat earth society, или ѕвони му на госпо да ти прати.
Не разбираш ти. Проблемот е до рамниот мозок:

Kajgana Shop

На врв Bottom