Lu znaeDecki,kolku pari kje me kosta dresura na kuce,znae nekoj.Imam 8 mesecen glodar t.e labrador
И кај мене така прави и плус копа каде што имам земја низ дворот сите цвеќиња се изедениПак јас со едно ретардирано прашање. Оти кучињава глодаат дрва? Озбилен сум. Еве го песов, тие помалите деланки само ги разносува низ двор. И кога и да го викнам првин оди, зема една деланка во устата и иди да се гали.
Кога одам насабајле накај чаршија, на пат во една куќа чуваат бело лабрадорче 7-8 месеци нека е. Гледам и нив исти пакост им прави со то дрвата низ дворот
Онака меѓу предните ножиња го зема и ги оштри забите на него.
Decki,kolku pari kje me kosta dresura na kuce,znae nekoj.Imam 8 mesecen glodar t.e labrador
Gloda i duri jade pa potoa povrakja u dvor.Pred nekoj den se najade krluski od ribi pa pak povrakjase i sledniot den koa mi izbega pravo kaj karluskite i jade li jade,neznam dali e tele ili kuce,kao demek bile pametni).Plus skoka non stop,ne sedi ko normalno kuce da go pogales,abe se vrte skoka i ondak leze na grb i ceka da go cesaat po stomak.Da prasam,mu davam varena riba,pasirano,ok e toa ili greska?Lu znae
mnogu li gloda? mojov eve pocna zidovi, stolici, radijatori...se sto ke mu dojde do nos.
mislam deka e dovolno toa i preku hrana vnesuva kalciumДо кога се дава калциум на кучиња? Кучкава има 9 месеци и ветеринарот вели дека е доволно, евентуално дека може уште еден месец.
Дресер најубаво да си ангажираш кога веќе не можеш сам да се справиш со него,а и ако немаш доволно слободно време да му посветуваш,одма дресер.Мора да си построг кон кучето кога ќе видиш дека прави работи што не треба да ги прави,а тоа е да глода ствари низ куќа и да јаде тоа што не треба да го јаде.Весник под рака земи си и прати го некое време ако имаш слободно време барем по час-два во денот и одма кога ќе видиш дека јаде папучи,глода ствари низ куќа,пробува да сере и моча каде што не му е место,мавни го по муцката и команда да не го прави тоа.Можеби од првин ќе ти враќа и ќе ти рже,нема да те послуша,ама биди ти упорен.Мора да му покажеш дека ти си алфа дома,а не кучетоGloda i duri jade pa potoa povrakja u dvor.Pred nekoj den se najade krluski od ribi pa pak povrakjase i sledniot den koa mi izbega pravo kaj karluskite i jade li jade,neznam dali e tele ili kuce,kao demek bile pametni).Plus skoka non stop,ne sedi ko normalno kuce da go pogales,abe se vrte skoka i ondak leze na grb i ceka da go cesaat po stomak.Da prasam,mu davam varena riba,pasirano,ok e toa ili greska?
Кај бонита од десна страна има еден така солидно опремен. Од тука земам некогаш храна. Види таму.дали има пет шоп во центар или блиску до автобуска станица??
и дали ќе најдам за малтезер капки за да му се исчисти лицето и да си ја врати белата боја
еве за шо зборувам
Прегледај го приврзокот 139362