Проблем со рутер

• Креатор на темата Креатор на темата sharambaram
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 декември 2013
Мислења
58
Поени од реакции
21
Здраво
Имам D-link dir 600 рутер и имам проблем со брзината. Кога е поврзан интернет кабело дирекно со компјутерот на speedtest ми ваде Pink 45ms download 14,39 mps и upload 0.76 mps, додека кога е поврзан со рутер на speedtest ваде pink 93 ms download 6.55 и upload 0.85. Користам телекабел интернет и од телекабел викат дека брзината е Ок до рутеро било .
Прашањето ми е дали постои некаков начин да го убрзам интернетот бидејки е превише спор едно видео неможе да се изгледа. рутерот е рестартиран нема подобрување
поздрав

Здраво
Имам D-link dir 600 рутер и имам проблем со брзината. Кога е поврзан интернет кабело дирекно со компјутерот на speedtest ми ваде Pink 45ms download 14,39 mps и upload 0.76 mps, додека кога е поврзан со рутер на speedtest ваде pink 93 ms download 6.55 и upload 0.85. Користам телекабел интернет и од телекабел викат дека брзината е Ок до рутеро било .
Прашањето ми е дали постои некаков начин да го убрзам интернетот бидејки е превише спор едно видео неможе да се изгледа. рутерот е рестартиран нема подобрување
поздрав

Нормално дека со кабел дава побрзи резултати.
Рутерот ти е доделен од Телекабел или твој си имаш?

Нормално дека со кабел дава побрзи резултати.
Рутерот ти е доделен од Телекабел или твој си имаш?
мој си имам.. и пинко на секое мерење е различен дигне се падне нон стоп така довагаа од телекабел дечкото кажува дека требало да стават појачако на улицата ама нема ги уште... сега се јави рутеро не ми чинал на невидено

Ако директно на кабел добиваш добри брзини, а на рутер добиваш упола од тоа, значи дека нешто не ти чини со рутерот, или со поставките на рутерот.
Види упатство на Интернет како се проверува QoS за тој рутер, или пак ресетирај го, сетирај све на ново и пробај пак.
Ако не функционира како што треба и после тоа, значи дека рутерот ти е rubbish.

мој си имам.. и пинко на секое мерење е различен дигне се падне нон стоп така довагаа од телекабел дечкото кажува дека требало да стават појачако на улицата ама нема ги уште... сега се јави рутеро не ми чинал на невидено
za toa za linijata i ping- prvim proveri signalite vo modem sto ti se vlezni 192.168.100.1

Исто и јас имав ситуација. Види рутерот кој го имаш која брзина на пренос ја поддржува, јас имав рутер кој поддржуваше многу мала брзина, испадна дека тоа е проблемот.

Исто и јас имав ситуација. Види рутерот кој го имаш која брзина на пренос ја поддржува, јас имав рутер кој поддржуваше многу мала брзина, испадна дека тоа е проблемот.
како да проверам која е брзината на рутерот

Претпоставувам имаш еден рутер даден од Телекабел кој овозможува жичана врска, и еден твој рутер поврзан на него кој емитира вајрлес. Или сум грешка?

za toa za linijata i ping- prvim proveri signalite vo modem sto ti se vlezni 192.168.100.1
ми бара username and pass немам ставано ништо[DOUBLEPOST=1455376149][/DOUBLEPOST]
Претпоставувам имаш еден рутер даден од Телекабел кој овозможува жичана врска, и еден твој рутер поврзан на него кој емитира вајрлес. Или сум грешка?
од телекабел имам само модем... рутеро ми е посебно купен не е од телекабел

ми бара username and pass немам ставано ништо[DOUBLEPOST=1455376149][/DOUBLEPOST]

Твојот рутер која брзина ја поддржува? Пишува на кутијата или на самиот рутер.

на рутерот со кабел се врзуваш или преку wifi?
ако е преку wifi можно е да е слаб сигналот.

ако е преку кабел
подеси MTU во рутерот 1500 да биде. изгаси QoS.

на рутерот со кабел се врзуваш или преку wifi?
ако е преку wifi можно е да е слаб сигналот.

ако е преку кабел
подеси MTU во рутерот 1500 да биде. изгаси QoS.
поврзано ми е кабело од модемо во рутерот, па со друг кабел од рутерот во компјутерот

sto modem imas akoe od starite motorola usser e admin,pas motorola,- ako e drug pisi sto e, ke najdeme

Attachments

• 11112.png
    11112.png
    154,5 KB · Прегледи: 11
  • 11113.png
    11113.png
    142,3 KB · Прегледи: 12
  • Untitled11114.png
    Untitled11114.png
    143,8 KB · Прегледи: 12
  • Untitled111111.png
    Untitled111111.png