Поднесено ми е у февруари 2015 година со воена книшка, на интервју бев, т.е татко ми беше на 10 август. Ми пишува образувана преписка на 10.08.2015 (денот на интервјуто). Иначе бројчето е 4ххх. Би требало да бидне до крајот на 2016та?
Da ke bideПоднесено ми е у февруари 2015 година со воена книшка, на интервју бев, т.е татко ми беше на 10 август. Ми пишува образувана преписка на 10.08.2015 (денот на интервјуто). Иначе бројчето е 4ххх. Би требало да бидне до крајот на 2016та?
so srecaZa site clenovi od petok mi stoese deka cekam za potpis od viceprezident na RB a od denes........molbata vi e uvazena I vklucena vo 18 of 2016 znaci za edna nedela potpis .......konecnoooooo
Tocno no zatoa treba da odnesat predvreme bilo kakvi dok naj na kraj sekoj dok e + sto ima nesto bugarsko ne treba da se ceka da dojdes na dopolnitelna pa da se rastrckas posle za rabotata najubavo so vreme da si dostavat sote dopolnitelni dok za da nema posle nervozi moe mislenjeMal zakluchok od denesnata promena na stausite--Ako ste na finalna ekpertska proverka ne znaci deka so sigurnost kje zemete drzavjanstvo. Ima nekolku broevi od denes koi se posle 10000/2014, prethodno bea na finalna proverka a sepak sega se na dopolnitelna. Deka eden clen pogore pisa deka site sto se na finalna kje zemat drzavjanstvo, denesnata promena na statusi go potvrduva sprotivnoto.
aj so sreca[DOUBLEPOST=1455299101][/DOUBLEPOST]Da vi se pofalam stotuku si go proverav brojceto I molbata mi e uvazena proverete site sto se nad 10 iladi mn sum sreken istoto vi go posakuvam I na vas se na se cekav godina 4 meseci i 12 dena
И менеееее истоо,со среќа,НА СИТЕЕЕ
ne nema problem ako imas poreklo bugarskodecki dali ke pretstavuva problem ako se ima srbsko prezime za dobivanje bugarsko drzavjanstvo, no so dokumenti od bratucet povrzano so izvodi...
Da znaev ke ti kazav no ete ne znam druze se nadevam nekoj ke odgovori koj znaeDa prasam, me zamoli edno drugarce dali moze da projde so vakov bratuced.
Bratuced mu e slovenec koj e zenet so b'lgarka i zivee tamo 30 godini. Bg drzavjanin i ima BG pasos.
Znae nekoj ?
Fala decki, i ova e nestoDa znaev ke ti kazav no ete ne znam druze se nadevam nekoj ke odgovori koj znae
Би требало да може дека важно е пасошот да е од прв братучед, независно по која основа е станат.Da prasam, me zamoli edno drugarce dali moze da projde so vakov bratuced.
Bratuced mu e slovenec koj e zenet so b'lgarka i zivee tamo 30 godini. Bg drzavjanin i ima BG pasos.
Znae nekoj ?
I jas mislam taka se slozuvam sepak moze da dobie samo nema so da izgubiБи требало да може дека важно е пасошот да е од прв братучед, независно по која основа е станат.
Ако братучедот е словенец и не е блгарин по народност иако има бг пасош мислам дека не може да се повика на него,зошто се бара лицето да има блгарски происход.пример во Бугарија има многу Турци кои имаат државјанства и повеке генерации кои живеат таму и многу од нив имаат роднини во Турција ама Бугарија не ги признава нивните роднини и не им дава пасоши зошто не се од блгарски происход.Значи тој мозе да добие државјанство по друг основ,брак,натурализација или отварање на бизнис во БугаријаDa prasam, me zamoli edno drugarce dali moze da projde so vakov bratuced.
Znae nekoj ?
се зафркаваш или? чим има БГ пасош тој не е само словенец туку и бугар,а со тоа и секој негов братучед (ако не е криминалец) ќе добие државјанство.[DOUBLEPOST=1455312712][/DOUBLEPOST]Da prasam, me zamoli edno drugarce dali moze da projde so vakov bratuced.
Znae nekoj ?
не кажа Walkman братучедот што би барал БГ пасош,преку словенецот,дали е Македонец или не е.ако е Македонец ,со потврда од БККС + мислам дека нема да има штета ако го спои со изводи и Словенецот-Бугар.ако не е така нека каже некој.Ако братучедот е словенец и не е блгарин по народност иако има бг пасош мислам дека не може да се повика на него,зошто се бара лицето да има блгарски происход.пример во Бугарија има многу Турци кои имаат државјанства и повеке генерации кои живеат таму и многу од нив имаат роднини во Турција ама Бугарија не ги признава нивните роднини и не им дава пасоши зошто не се од блгарски происход.Значи тој мозе да добие државјанство по друг основ,брак,натурализација или отварање на бизнис во Бугарија