За пуштање „бомби“ 4 години затвор

Член од
29 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
5
Искрено за 750_800 евра плата и јас ќе гласам за Груевски, се ќе му простам...
За што да му простиш?
За тоа дека е најуспешниот премиер досега во Македонија?

Инаку панцирот на Заев од импозија на сопствените бомби во форма на специјална маст од чварки се чини дека пропушта.

Судот во клинч со специјалното обвинителство.
Техничките министри во спаринг борба со нивните директори подржани од легалниот суд.
На менито големи хонорари за странските олеснувачи кои ке одработуваат партиски по нарачка.

Политиката, особено онаа на балканските простори е огромна шанса за брза заработка но и во исто време добра замка за предвремено пензионирање на светските и локалните политичари.
Каша- попара...

Останува да го следиме циркусот во режија на САД, РУСИЈА И ЕУ(и секако нивните паљачо слуги).

ПС.Оној народ што незнае сам да си ја среди политичката клима во својата држава-осуден е на повеке-деценијско тресење од стрес- студ.:pos:

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.785
Поени од реакции
6.215
А може и сакаат да го делат пленот (буџетот, од наши пари) на помалку души..
Може.
Мада ако успее да направи некој ред во хаосов, јас лично би и дал со алал да го подели буџетот од тие 2-ца на останатите.

ПС.Оној народ што незнае сам да си ја среди политичката клима во својата држава-осуден е на повеке-деценијско тресење од стрес- студ.:pos:
Така е.
Еве “науспешниот премиер“ мораше ( покрај планот за 2-3 шамари ) да носи и народ ( или човечиња беше ? ) од Пустец да ја досредат климата.....

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.931
http://kurir.mk/makedonija/vesti/katitsa-janeva-ja-premina-linijata-so-nasilno-sproveduvane-na-masterplanot-na-zoran-zaev/
Ова сценарио потсетува на копирање на хрватското, но не сакаат да разберат дека таму беше друга работа.
Во Хрватска првично успеа приведувањето на Санадер дури и постапка, без никакви докази , само со договорен сведок. Подоцна се тоа се раскринка од унгарецот Хељменди. Е сега таму самото ХДЗ го тргна Санадер за потребите да влезе Хрватска во ЕУ за мандатот на Косор. Санадер е ослободем, но за сега не оди со тужби во Стразбур, пред се неговата партија е пак на власт, а поважно можно е да има некое друго дело а кое договорно ќе застари.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Со медиумскиот и институционален притисок што се врши последниве недели врз СЈО, повеќе од јасно е дека обвиненија ќе има, е сега пуштени се медумските кучиња да направат се тие обвиненија јавноста да ги доживее како неосновани, политички мотивирани и незаконски, без оглед дали навистина се или не се такви, слично како и „бомбите“ за кои се трубеше дека се сечени, лепени и монтирани, и без оглед дали се или не се, дел од јавноста секогаш ќе ги доживува како такви. Тоа во комбинација со легалното раскринкување на обвиненијата пред суд ќе биде конечниот удар и засекогаш ќе ја затвори вратата за било каква кривична или политичка одговорност во врска со наводните криминали посочени од „бомбите“.

Провиден план, но од другата страна има тотални аматери кои нема да имаат соодветен одговор на ова, така да уште една пропагандно/политичка победа на властодршците.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Останува да го следиме циркусот во режија на САД, РУСИЈА И ЕУ(и секако нивните паљачо слуги).
Се сложувам и би надополнил: Кина,Јапан,Аргентина,Перу,Монголија,Австралија, Римската Империја, Картагина, Вавилон,Картагина, Клингонската империја, Ворлонците,Џедаите,Чтулу итн.

Сите се собрале да ја соборат оваа вечна држава и да го пуштат анти-христот(или антифашистот беше тоа?) да ровари по земјата.

Со шо ли ве ранат по дома...:tapp:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.877
Поени од реакции
12.410
Нас не мрази цел свет. Енвер Хоџа може вода даим носи на нашиве :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.719
Поени од реакции
16.931
Со медиумскиот и институционален притисок што се врши последниве недели врз СЈО, повеќе од јасно е дека обвиненија ќе има, е сега пуштени се медумските кучиња да направат се тие обвиненија јавноста да ги доживее како неосновани, политички мотивирани и незаконски, без оглед дали навистина се или не се такви, слично како и „бомбите“ за кои се трубеше дека се сечени, лепени и монтирани, и без оглед дали се или не се, дел од јавноста секогаш ќе ги доживува како такви. Тоа во комбинација со легалното раскринкување на обвиненијата пред суд ќе биде конечниот удар и засекогаш ќе ја затвори вратата за било каква кривична или политичка одговорност во врска со наводните криминали посочени од „бомбите“.

Провиден план, но од другата страна има тотални аматери кои нема да имаат соодветен одговор на ова, така да уште една пропагандно/политичка победа на властодршците.
а зошто нема ништо од случајот Т- Хоме, чиста правна работа, ни разговори ни бутур, се документирано , 8 години го жвакаат , има и пресуди за митодавачите ??

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
За што, го уапсија Груевски? :D
Кладбата беше, и тоа со твои зборови, ИЛИ/ИЛИ, дека ИЛИ ќе бидат процесуирани кривични пријави против ликовиве од бомбиве Пред избори, Или СДСМ ќе изгуби на избори. За да се исполни мојот дел, треба да се деси било кое од овие две, за да се исполни твојот, и двете. Така беше?
Технички овиненијава ќе бидат "процесуирани" коа ќе ги даат на суд, од тој момент натака, дужиш кафана.
Кладбата не беше ниту во апсења, ниту во исходот од судењето, нити курац. Само дека ќе бидат процесуирани, не сум ни ја ментален :)
Молим лепо, кажи ко ќе сакаш да ти остаам бројче да ме носиш у Дукат на чорба.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.334
Поени од реакции
26.291
Кладбата беше, и тоа со твои зборови, ИЛИ/ИЛИ, дека ИЛИ ќе бидат процесуирани кривични пријави против ликовиве од бомбиве Пред избори, Или СДСМ ќе изгуби на избори. За да се исполни мојот дел, треба да се деси било кое од овие две, за да се исполни твојот, и двете. Така беше?
Технички овиненијава ќе бидат "процесуирани" коа ќе ги даат на суд, од тој момент натака, дужиш кафана.
Кладбата не беше ниту во апсења, ниту во исходот од судењето, нити курац. Само дека ќе бидат процесуирани, не сум ни ја ментален :)
Молим лепо, кажи ко ќе сакаш да ти остаам бројче да ме носиш у Дукат на чорба.
Ако на Груевски му процесираат кривична дотогаш или ВМРО-ДПМНЕ не ги добие изборите со барем 40% повеќе пратеници од СДСМ ти ја добиваш кладбата. За да ја добијам јас, треба да биде и. И на Груевски да му немаат процесирано кривична и ВМРО-ДПМНЕ да има бар 40% повеќе пратеници од СДСМ. Бива?
Знам дека сум издуван, ама до толку памтам. :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Знам дека сум издуван, ама до толку памтам. :D
Ааа, молим лепоо! Ја сум издуван очигледно.
Во ред :) Ќе почекаме <3
Ќе биде и тоа :))

Едит: И рокот, у мојот пост малце погоре од ова шо го цитираш е "До пред избори", а избориве, на 24ти, тешко :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom