cestito druze.. so sreka da ti e! za kolku dena ti se smena statusot od преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство do molbata vi e uvazena ?Da vi se pofalam stotuku si go proverav brojceto I molbata mi e uvazena proverete site sto se nad 10 iladi
So srekja! pa da ni se vrakja na siteDa vi se pofalam stotuku si go proverav brojceto I molbata mi e uvazena proverete site sto se nad 10 iladi mn sum sreken istoto vi go posakuvam I na vas se na se cekav godina 4 meseci i 12 dena
Pa kon krajot na januar mi izleze toj status i sega mi e odobreno neka ima 3 nedeli taka nestocestito druze.. so sreka da ti e! za kolku dena ti se smena statusot od преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство do molbata vi e uvazena ?
Некој што знае да каже?на дополнителна проверка ми е вратена, имам прв братучед со бугарски пасош, копија или оргинал од неговиот бугарски извод на родени треба да однесам? Дали може во бугарската амбасада да се извади извод?
Da vi se pofalam stotuku si go proverav brojceto I molbata mi e uvazena proverete site sto se nad 10 iladi mn sum sreken istoto vi go posakuvam I na vas se na se cekav godina 4 meseci i 12 dena
И менеееее истоо,со среќа,НА СИТЕЕЕPa kon krajot na januar mi izleze toj status i sega mi e odobreno neka ima 3 nedeli taka nesto
tolku i jas predviduvav deka ke bidi procedurata od преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед do uvazuvanje na molbata.. ne da siram dezinofmarcij nego denes na mnogu lugje statusite mu se smenaja i kako so mozime da procitame tuka na nekolku lugje ukazot mu bese potpisan za 4-7 denovi.. sho sprema mene odi na podobro rabotata! vistina mozi za procedurata do uvazuvanje na molbata da se ceka 1god i 5-6 meseci, ama barem zabrzano e za potpisuvanje na ukazot od 2-3 pa i 4 meseci na nekolku denovi ... dobro e!Pa kon krajot na januar mi izleze toj status i sega mi e odobreno neka ima 3 nedeli taka nesto
So sreka druze nema po sreken den od ovojИ менеееее истоо,со среќа,НА СИТЕЕЕ
можеби малце оној ден кога ќе си ја видиш сликата во пасошот а одозгора пишува Европска УнијаSo sreka druze nema po sreken den od ovoj
ЧеститоSo sreka druze nema po sreken den od ovoj
Ja sum nad 800 i mene mi pisuva deka e vo finalen pregled.fakt. do 800/2015 se so e preku ambasada mu pisuva: По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство
posle 801/2015 do 1000/2015 i nagore im pisuva :Образувана преписка
Da mozno e oti mene koga mi pisese deka nema info za mojata prepiska mi se javi zenata od ministerstvoto na 6 Januar da odnesam od pra dedomi izvod na rodeni I otposle mi se smeni vo dr status deka e na finalen status i sega ova imas pravoi mislam deka sprema noviot sistem i noviot status sto izleze По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство... deka gi provervat dokumentite i ako ne e nesto vo red deka ke bidime izvesteni pred sovetot da gi razgleda.. ova e samo moe milsenje, ke vidime vremeto ke kazi ..