Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Просто е неверојатно како може некој сам себе да се зафркне, а кривицата редовно да им ја припише на другите...:icon_lol:
Епа зошто тогаш ја припишуваш на други? Сакаш да бидеш неверојатен?

Просто е неверојатно како може некој сам себе да се зафркне, а кривицата редовно да им ја припише на другите...:icon_lol:
Па не се зафркнувај бе Мики, голем си, аман.

Наведи ми едно (едно, не две, не три!...) откритие од твоето размислување, со кое ќе го збогатиш колективното човеково знаење.

Живо ме занима што е тоа...
Помина времето кога добрите идеи се делеа без пари....не сум Никола...не сакам да умрам сам и сиромав додека други градат империи на моите идеи. Кога ќе можам да ги наплатам моите идеи, тогаш и ќе ги споделам, но во овој живот, не на почек во некој следен. Не работам на вересија.

@Атеист, вo религијaтa, oние штo вистински пoверувaле вo Христa, всушнoст дoживувaaт среќa, рaдoст, мнoгу сличнa нa oнaa oд детствoтo.

А тoa пoдрaзбирa мнoгу искренoст, љубoпитнoст, нaивнoст, дoбрoдушнoст итн...

Е сеa aкo некoј ти викa декa е верник, a вooчувaш декa не ги пoседувa гoренaведените дoблести, тoгaш oчигледнo, тoј не е верник.

Имaш и пoвисoк степен нa верник, кoј гo нaдминaл гoренaведенoвo, и тoчнo јa oсoзнaл вистинaтa и сите кaузaлни врски.

Јa дoсегa не сум сретнaл тaкoв, a бoгaми не сум и oд oние пoгoре дефинирaните.

Мнoгу фејкери и пoзери имa у денешнo време.

Помина времето кога добрите идеи се делеа без пари....не сум Никола...не сакам да умрам сам и сиромав додека други градат империи на моите идеи. Кога ќе можам да ги наплатам моите идеи, тогаш и ќе ги споделам, но во овој живот, не на почек во некој следен. Не работам на вересија.

Дијалогот со самиот себе, се нарекува „монолог„.
Просто кажано, не можеш да одговориш на она кое си прашан.

[DOUBLEPOST=1454882282][/DOUBLEPOST]
Па не се зафркнувај бе Мики, голем си, аман.

Атеист,

онаа Адамовата дека „...јас не сум крив, ама сите други се криви...„ се чини дека е непотрошливо самооправдување за самозае**вањето...:icon_lol:

Дијалогот со самиот себе, се нарекува „монолог„.
Просто кажано, не можеш да одговориш на она кое си прашан.

[DOUBLEPOST=1454882282][/DOUBLEPOST]

Атеист,

онаа Адамовата дека „...јас не сум крив, ама сите други се криви...„ се чини дека е непотрошливо самооправдување за самозае**вањето...:icon_lol:
ДА. Разговарам сам со себе, секој пат кога ми треба совет од експерт.

@MIKI1 дaли стaвoт нa црквaтa зa демoнизирaње и oтфрлaње нa вештaчкoтo oплoдувaње е сеуште нa силa, или се прoмени нештo?

Те прaшувaм oти еден млaд дечкo, пoп вo скoпскa црквa рече декa тaквo нештo вooпштo не е спрoтивнo нa цркoвните уверувaњa.

Атеист,

Не си свесен колку си само во право. Не ги окривувај другите за сопствените грешки. Барем од Адама да научеше. Ама пусто его православно не дава да признаеш.

@MIKI1 дaли стaвoт нa црквaтa зa демoнизирaње и oтфрлaње нa вештaчкoтo oплoдувaње е сеуште нa силa, или се прoмени нештo?

Те прaшувaм oти еден млaд дечкo, пoп вo скoпскa црквa рече декa тaквo нештo вooпштo не е спрoтивнo нa цркoвните уверувaњa.

Dobnald,

она кое го напишав како црковен став кон „ин витро„ е став токму од Црквата на која и‘ припаѓа посочениот свештеник: не е мој став, а лично, се согласувам со ставот од Црквата (од МПЦ-ОА), оти тој црковен став е дебело заснован на учењето од Црквата, а не на учења кои и‘ се туѓи на Црквата.

Младите свештеници во МПЦ имаат еден мал проблем: тоа е немањето доволно „стаж„, односно доволно наталожен духовен опит, за да можат да бидат во состојба да расудуваат или советуваат.

Она што е пофално кај помладото свештенсто, тоа е дека се тероетски јако „потковани„ и дека се ревносни во верата и во служењето, на што сум очевидец.[DOUBLEPOST=1454885705][/DOUBLEPOST]
Не си свесен колку си само во право. .

...и токму ти треба да ме освестиш...:pos:[DOUBLEPOST=1454885791][/DOUBLEPOST]
Микијев забавник :D

Ај провери си го постов и види дали на сам на себе треба да му га упутиш на казнени поени...:pos:[DOUBLEPOST=1454885929][/DOUBLEPOST]
ДА. Разговарам сам со себе, секој пат кога ми треба совет од експерт.

А експертот редовно ти ласка и ти вели: „...Да, за све си у право...„.:pos:

Ај провери си го постов и види дали на сам на себе треба да му га упутиш на казнени поени...:pos:
Ако се казни самиот себе си за твоите грешки, после ќе треба да го прифатиш за свој спасител. По можност да му посветиш по некоја пофалбена строфа во драга кајгана, да му се исповедаш на редовна база, да му оставиш по некој доброволен прилог и да си ставиш слика на ѕид дома од пресветиот кермит.

...и токму ти треба да ме освестиш...:pos:
Не Мики, до толку тешки случаи не можам. И господ тешко да ќе те освести. :pos::pos::pos:
Ај провери си го постов и види дали на сам на себе треба да му га упутиш на казнени поени...:pos:
Проверено и видено. Даблчект. Море и триплчек. Нема основ. ;)
Ако не ти се допаѓа моето модерирање, жали се. :P Можеш и кај ГоГоСт пошто Енџи не го признаваш. :D

@Атеист, вo религијaтa, oние штo вистински пoверувaле вo Христa, всушнoст дoживувaaт среќa, рaдoст, мнoгу сличнa нa oнaa oд детствoтo.

А тoa пoдрaзбирa мнoгу искренoст, љубoпитнoст, нaивнoст, дoбрoдушнoст итн...

Е сеa aкo некoј ти викa декa е верник, a вooчувaш декa не ги пoседувa гoренaведените дoблести, тoгaш oчигледнo, тoј не е верник.

Имaш и пoвисoк степен нa верник, кoј гo нaдминaл гoренaведенoвo, и тoчнo јa oсoзнaл вистинaтa и сите кaузaлни врски.

Јa дoсегa не сум сретнaл тaкoв, a бoгaми не сум и oд oние пoгoре дефинирaните.

Мнoгу фејкери и пoзери имa у денешнo време.
Се е кажано во последните две реченици, така да погорното ништо не држи.
Тоа плавото па ич не ти држи. Не мора да е верник (ниту па христијанин) за да дојде до тоа ниво. Дури и верникот тешко и да дојде до таму. Исклучоци се тоа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom