Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
12628372_1678527115759664_6336138348945758768_o.png
[DOUBLEPOST=1453995931][/DOUBLEPOST]Најмалку 40 македонски граѓани дневно се иселуваат во ЕУ
тука

Последно уредено:
Кај е бе тој шо го пцуеше штркот да пиши сега колку е цената на храната во Канада?

како ја никого не знам да се иселил до сега, според овие цифри требаше да се иселат пола од луѓево што ги знам, но ете сите се уште тука. Не негирам дека луѓе одат на печалба но овие бројки се претеризам.

зафатен бил многу ќе барал појачање во штабот предизборно

како ја никого не знам да се иселил до сега, според овие цифри требаше да се иселат пола од луѓево што ги знам, но ете сите се уште тука. Не негирам дека луѓе одат на печалба но овие бројки се претеризам.
Случајност. Ја су запознал многу Македонци што се доселиле во Германија во последните години, значи стварно се многу. Бројка нормално немам ама тренд има и то како.

Случајност. Ја су запознал многу Македонци што се доселиле во Германија во последните години, значи стварно се многу. Бројка нормално немам ама тренд има и то како.

има тренд не викам не, но 78 илјади е сериозна бројка, шака народ сме ќе приметиш било како тоа ти е еден цел град како битола да речеме, не е заебанција. Бројкиве се извадени од ракав.

има тренд не викам не, но 78 илјади е сериозна бројка, шака народ сме ќе приметиш било како тоа ти е еден цел град како битола да речеме, не е заебанција. Бројкиве се извадени од ракав.
Секако дека не е. Дали се 78000 не знам ама не би ме чудело. Запознав многу фамилии каде прво мажот замина на работа па си ја донесе фамилијата сосе деца. Тогаш и не би ме чудело бројката да е толку голема.

официјални податоци од МВР извадени од ракав :cautious:

официјални податоци од МВР извадени од ракав :cautious:

дај ми линк од сајт на мвр ако е точно, документ или било што. Или ако на сликана пишал некој мвр мора да е точно? Ти знаеш која бројка е 78 илјади за една година? 78 илјади за 10 години не може да се иселат а не пак за 1 година.

дај ми линк од сајт на мвр ако е точно, документ или било што. Или ако на сликана пишал некој мвр мора да е точно? Ти знаеш која бројка е 78 илјади за една година? 78 илјади за 10 години не може да се иселат а не пак за 1 година.
Не е за една година http://prizma.birn.eu.com/мк/стории/најмалку-40-македонски-граѓани-дневно-се-иселуваат-во-еу . Сепак ова се официјални бројки и неофицијално бројката е сигурно поголема за овој период. Државата нема евиденција дали некој е трајно одселен или не, кај многу луѓе тоа и неможе одма да се каже.

Kakov ti e krugot vo koj sto dvizis? Middle class?

Не е за една година http://prizma.birn.eu.com/мк/стории/најмалку-40-македонски-граѓани-дневно-се-иселуваат-во-еу . Сепак ова се официјални бројки и неофицијално бројката е сигурно поголема за овој период. Државата нема евиденција дали некој е трајно одселен или не, кај многу луѓе тоа и неможе одма да се каже.

бројкиве се од ракав извадени, не ми е верно додека нема нешто официјално да видам, ја лично знам луѓе од две места пошто сум роден во тетово а живеам у скопје и досега не сум сретнал некој да се исели во странство а знам прилично доста луѓе и ако овие статистики се точни сигурно некој би бил од странство во нив. А и не гледате дека сте манипулирани, сликава вика дека во 2015 само, пази во 2015 се иселие 78 илјади луѓе а во линкот пишува:

Членот на ДИК, Јакупи за БИРН објаснува дека податокот за 78.000 иселени граѓани значи дека толкав број според МВР се евидентирани во странство, а не дека се иселиле во 2015 година.
„Тоа не се граѓани кои се иселиле само минатата година, како што пренесоа дел од медиумите, туку лица кои го пријавуваат престојот во странство и дел од нив се заминати и претходно. Во 2014 година, податокот за вкупен број на иселени лица што го добивме изнесува околу 69.000 лица“, објаснува Јакупи.

Kakov ti e krugot vo koj sto dvizis? Middle class?

брат од кај да знам, не им водам евиденција колку пари праат, сигурно не се богаташи.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom