- Член од
- 10 март 2009
- Мислења
- 1.300
- Поени од реакции
- 1.161
Golemam praznina imas vo informaciite za potvrdite od zdruzenieto.Znaci ovie novive od 2014 i 2015 sto na osnova na potvrda od nekoe bugarsko zdruzenie dobil proishod sansite za zeme drzavjanstvo se mali.Nema nikakvo logicko objasnuvanje oti si clen na nekoe drustvo da ti dadat takvi seriozni dokumenti.Takva e sega za sega situacijata vo pravosudie toa ne go priznavaat kako dopolnitelen.Znaci dokumentot mora da bide od roditeli ili dedo baba a olesneta e toa sto gi prifakaat i po srebrena linija od bratucedi cickovci ili sl rodnini.DABC go dava proishodot ali odnosite megu pravosudie i DABC uste ne se skroz na cisto.Ako ne se usvoi zakonot site sto zele proishod so deklaracija ke bidat vrateni na dopolnitelna.Sega nekoj ke rece da ti znaes rabotes neli u pravosudie hahhahaha niti rabotam niti znam se samo sum realna i ne se zalazuvam i ne dozvoluvam veke posrednicite da vlecat pari od mene.Sto bese dosta dosta e.Cekam za dve brojcinja i mi e dojdeno veke preku glava oti se odneseni za tie dve brojcinja mnogu dokumenti duri se vrativ nazad 5 kolena do pra-pra dedo mi roden 1876 godina.Ali vo red e ako sakame samite sebe da se zalazuvame.Na ovie 1000 strani nikoj ne pisa deka zemal so potvrda zboram za drzavjanstvo a ne za proishod oti ocigledno ima nekolku lica sto brkaat pojmovi i mislat deka ako zele proishod deka rabotata e zavrsena.A uste poveke me iritiraat koga recat posrednikot kaza sigurno zemaat ma koj posrednici koj lepi oci.
Zboruvam konkretno za toa vo strumica sto e. Da dobie potvrda ne moze sekoj. Potvrda dobiva onoj koj ke dokaze so umrenica od pra dedo spored statistika na naselenieto od BG vo period 1900-1920 godina deka vo mestoto kade e roden bile izjasneti za bugari, imalo bugarsko skolo, bugarska crkva! Statistikata e tocna i broi tocno do zitel i jasno e deka nasekade ne se izjasnile za bugari i tie takvite ne dobivaat. So potvrdata se dobiva i kopija od statistikata koja se dava vo dabc ili MP. Se prifakaat potvrdi od zdruzenija koi sodrzat informacija za poteklo na liceto. Toa go imam potvrdeno 101 pat veke i vo dabc i ministeretvo za pravda. Ne mudruvajte mnogu ima telefon sekoj moze da se javi i da prasa!