Kако настануваше библијата (реално)

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм, сам се зезна па сега бараш самооправдување...

Мики не се чуди, пагански цар веспазијан правел чуда, египетски свештеници правеле чуда, хинду свештеници прават чуда, древните божества и нивни свештеници правеле чуда, во католичката црква се правени и се прават чуда...

Мики не се чуди, пагански цар веспазијан правел чуда, египетски свештеници правеле чуда, хинду свештеници прават чуда, древните божества и нивни свештеници правеле чуда, во католичката црква се правени и се прават чуда...

Се повторуваш: ем сам се заглави, ем не можеш да најдеш саглам објаснување за потребата од различни богови и различни чуда, ем бараш оправдување за својата нелогичност и бесмисленост.

Обиди се одново.

Се повторуваш: ем сам се заглави, ем не можеш да најдеш саглам објаснување за потребата од различни богови и различни чуда, ем бараш оправдување за својата нелогичност и бесмисленост.

Обиди се одново.
хахахах јас немам никаков проблем со постоење на повеќе богови и постоење на повеќе богови е добро забележано од очевидци и запишано по текстови вклучувајќи ја и библијата.
Нелогичност е да покрај тие докази тврдиш да нма повеќе богови.
Ти имаш ли проблем со постоење на повеќе богови ?

хахахах јас немам никаков проблем со постоење на повеќе богови и постоење на повеќе богови е добро забележано од очевидци и запишано по текстови вклучувајќи ја и библијата.

Кои се тие очевидци на појќето богови?
Кои се тие „..повеќе богови..„ во Писмото?[DOUBLEPOST=1454452919][/DOUBLEPOST]
Ти имаш ли проблем со постоење на повеќе богови ?

Не, немам: едноставно, нема „повеќе богови„.
Има Еден и има такви кои сакаа(т) да станат (како) богови.

Кои се тие очевидци на појќето богови?
Кои се тие „..повеќе богови..„ во Писмото?
14 Не одете по други богови, богови на оние народи, што ќе бидат околу вас
повторени закони[DOUBLEPOST=1454454224][/DOUBLEPOST]
Не, немам: едноставно, нема „повеќе богови„.
Има Еден и има такви кои сакаа(т) да станат (како) богови.
има повеќе богови само ти е забрането да ги следиш
повторени закони

повторени закони

Имињата од тие богој се:

1.?
2.?
3.?[DOUBLEPOST=1454454512][/DOUBLEPOST]
има повеќе богови само ти е забрането да ги следиш

Да, забрането ми е да следам лажни богој, признавам...

Имињата од тие богој се:

1.?
2.?
3.?[DOUBLEPOST=1454454512][/DOUBLEPOST]

Да, забрането ми е да следам лажни богој, признавам...
1. Тамуз
2. Баал
3. Молок
4. Андрамелех
6. Анамелех
7. Гигел
8. Асмат
9. Тартак
10. Ремфан
11. Амон
......

не лажни, забрането ти е други богој да служиш, не ги преправај зборојте на госпот

Последно уредено:
1. Тамуз
2. Баал
3. Молок
4. Андрамелех
6. Анамелех
7. Гигел
8. Асмат
9. Тартак
10. Ремфан
11. Амон

Наведи ги местата/стиховите од Писмото, во кои се забележани имињата од овие џоа богови.[DOUBLEPOST=1454491120][/DOUBLEPOST]
не лажни, забрането ти е други богој да служиш, не ги преправај зборојте на госпот

Не изговарај го името Господово напразно...

Наведи ги местата/стиховите од Писмото, во кои се забележани имињата од овие џоа богови.[DOUBLEPOST=1454491120][/DOUBLEPOST]

Не изговарај го името Господово напразно...
Има бе мики на стотина места низ библија се споменуваат другите богови, па и нивни имиња, еве троа така да оплакнеш очи види ги тие имиња на други богови во твојата света книга:
Дела 7:43, Језекил 8:14, Јеремија 11:13, Јеремија 12:16, Јеремија 32:35, Судии 3:7, Судии 8:33, 4царства 17:29-31, Jеремија 46:25...
башка шо и на стотици други места се споредува јеврејско рисјанскио бог со останати богови , се прават споредби па кој бил најјак па кој бог бил над сите други, кој бог бил главен на други богови и тако даље и тако даље.
Еден од појаките докази дека навистина постојат и други богови е токму библијата, така да не е напразно изговарање на името на госпот пошо самио тој ги споменувал и другите богој и нивните имиња.

Испаѓа Лет3 поупатен во рисјанството од Мики1 кој што се декларира како православен рисјанин.
Изгледа темелното и разумно проучување на библијата ги прави луѓето атеисти :toe:

Испаѓа Лет3 поупатен во рисјанството од Мики1 кој што се декларира како православен рисјанин.
Изгледа темелното и разумно проучување на библијата ги прави луѓето атеисти :toe:
не баш, јас сум поупатен во библијата додека мики не му верува толку неа, тој се потпира на то шо ќе речи синодот на МПЦ. Библија и Исус не му се толку битни.

не баш, јас сум поупатен во библијата додека мики не му верува толку неа, тој се потпира на то шо ќе речи синодот на МПЦ. Библија и Исус не му се толку битни.

Значи слично како муслиманиве, ни на едните ни на другите не им е битно шо им вели светата книга туку што кажуваат нивните владетели на кои исто така не им е битно што се говори во светите книги. Ова ми делува како организиран криминал.

Значи слично како муслиманиве, ни на едните ни на другите не им е битно шо им вели светата книга туку што кажуваат нивните владетели на кои исто така не им е битно што се говори во светите книги. Ова ми делува како организиран криминал.
за криминал не знам, али дека се добро организирани - се

Let3 е упатен во рисјанството колку што си ти упатен во квантната механика...[DOUBLEPOST=1454501733][/DOUBLEPOST]

„...Вие го прифативте шаторот ма Молох и ѕвездата на вашиот бог Ремфан, идоли што ги направивте вие за да им се поклонувате, и Јас ќе ве преселам потаму од Вавилон....„.

За да ти биде почитко, ти ги нагласив битните нешта од стихов, на кои, очигледно, не обрнуваш внимание...
Обиди се пак, имаш време.[DOUBLEPOST=1454501808][/DOUBLEPOST]
Еден од појаките докази дека навистина постојат и други богови е токму библијата,

Читни троа погоре...[DOUBLEPOST=1454501955][/DOUBLEPOST]
башка шо и на стотици други места се споредува јеврејско рисјанскио бог со останати богови , се прават споредби па кој бил најјак па кој бог бил над сите други, кој бог бил главен на други богови и тако даље и тако даље.
.

Постоењето на повеќе богови, запаѓа во апсурдна состојба.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom