MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
E да, разни богови прават разни чуда
Хммм, сам се зезна па сега бараш самооправдување...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
E да, разни богови прават разни чуда
Хммм, сам се зезна па сега бараш самооправдување...
Мики не се чуди, пагански цар веспазијан правел чуда, египетски свештеници правеле чуда, хинду свештеници прават чуда, древните божества и нивни свештеници правеле чуда, во католичката црква се правени и се прават чуда...
хахахах јас немам никаков проблем со постоење на повеќе богови и постоење на повеќе богови е добро забележано од очевидци и запишано по текстови вклучувајќи ја и библијата.Се повторуваш: ем сам се заглави, ем не можеш да најдеш саглам објаснување за потребата од различни богови и различни чуда, ем бараш оправдување за својата нелогичност и бесмисленост.
Обиди се одново.
хахахах јас немам никаков проблем со постоење на повеќе богови и постоење на повеќе богови е добро забележано од очевидци и запишано по текстови вклучувајќи ја и библијата.
Ти имаш ли проблем со постоење на повеќе богови ?
14 Не одете по други богови, богови на оние народи, што ќе бидат околу васКои се тие очевидци на појќето богови?
Кои се тие „..повеќе богови..„ во Писмото?
има повеќе богови само ти е забрането да ги следишНе, немам: едноставно, нема „повеќе богови„.
Има Еден и има такви кои сакаа(т) да станат (како) богови.
14 Не одете по други богови, богови на оние народи, што ќе бидат околу вас
повторени закони
има повеќе богови само ти е забрането да ги следиш
1. ТамузИмињата од тие богој се:
1.?
2.?
3.?[DOUBLEPOST=1454454512][/DOUBLEPOST]
Да, забрането ми е да следам лажни богој, признавам...
1. Тамуз
2. Баал
3. Молок
4. Андрамелех
6. Анамелех
7. Гигел
8. Асмат
9. Тартак
10. Ремфан
11. Амон
не лажни, забрането ти е други богој да служиш, не ги преправај зборојте на госпот
Има бе мики на стотина места низ библија се споменуваат другите богови, па и нивни имиња, еве троа така да оплакнеш очи види ги тие имиња на други богови во твојата света книга:Наведи ги местата/стиховите од Писмото, во кои се забележани имињата од овие џоа богови.[DOUBLEPOST=1454491120][/DOUBLEPOST]
Не изговарај го името Господово напразно...
не баш, јас сум поупатен во библијата додека мики не му верува толку неа, тој се потпира на то шо ќе речи синодот на МПЦ. Библија и Исус не му се толку битни.Испаѓа Лет3 поупатен во рисјанството од Мики1 кој што се декларира како православен рисјанин.
Изгледа темелното и разумно проучување на библијата ги прави луѓето атеисти![]()
не баш, јас сум поупатен во библијата додека мики не му верува толку неа, тој се потпира на то шо ќе речи синодот на МПЦ. Библија и Исус не му се толку битни.
за криминал не знам, али дека се добро организирани - сеЗначи слично како муслиманиве, ни на едните ни на другите не им е битно шо им вели светата книга туку што кажуваат нивните владетели на кои исто така не им е битно што се говори во светите книги. Ова ми делува како организиран криминал.
Испаѓа Лет3 поупатен во рисјанството од Мики1 кој што се декларира како православен рисјанин.
Дела 7:43, .
Еден од појаките докази дека навистина постојат и други богови е токму библијата,
башка шо и на стотици други места се споредува јеврејско рисјанскио бог со останати богови , се прават споредби па кој бил најјак па кој бог бил над сите други, кој бог бил главен на други богови и тако даље и тако даље.
.