Стапка на вработеност

• Креатор на темата Креатор на темата de_crecy
  • Време на започнување Време на започнување
Нема разбирачка со сендвич.

Шо има врска дека еден бил вработен кога со тие пари се живееше ПОДОБРО ОД СЕГА.
Јас земам 11000 женами зема 11000, напрај математика шо можам да напрам со тие пари месечно. НИШТО!

Двајцата сме значи, а дете? Шопрајме тогаш?

А во то време 6000 беа ПАРИ ЗА РАЗЛИКА ОД ДЕНЕШНИТЕ 10500 денари

Ако е толку прекрасно дај кажими зошто е на форумов најактивна тема бг пасош ?

Зошто секој си го бара чарето од тука? Или и ти мислиш ко еден гвој сопартиец дека дупли јузери биле во таа тема:))

И уствари за кур ти е осигурување и стаж кога 10 дена од месецот неможиш да поминиш. Кој бутур кој стаж човече кој глупости ги кажуваш.

21ви век сме имаш интернет гуглај малце , тргни од букмаркс сител и курир

Народов нема сол во очи да си фрли тој за стаж ми кажува за бугарија , еу , здравство , осигурување.

Дај свестисе човече не се брукај аман.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Добро добро тогаш беше супер, сега нечини. Народот сега нема сол во очи да си фрли, тогаш солта така по улици ја фрлавме, некогаш шекер, кафе , кој што имаше.. Кој гледаше за то, се имаше се фрлаше.
Туку ме интересира како успеа бе ти при толкава немаштија ајфон да си купиш. Нејадевте ти со женати неколку месеци или ти не си народот.
За другар прашувам.

Добро добро тогаш беше супер, сега нечини. Народот сега нема сол во очи да си фрли, тогаш солта така по улици ја фрлавме, некогаш шекер, кафе , кој што имаше.. Кој гледаше за то, се имаше се фрлаше.
Туку ме интересира како успеа бе ти при толкава немаштија ајфон да си купиш. Нејадевте ти со женати неколку месеци или ти не си народот.
За другар прашувам.

Како немате жал мајке ми, кизнај шо апој тураат по штабојте. :)

Не е во ред да зборуваш така, еве, никаква иднина немаат младиве овде, јас моја генерација што беа луѓе можеби да не речам 70% се заминати џенем, само будалите како мене се овде. :)

Што може да ми понуди оваа држава освен работа како келнер за плата од 7-9 илјади или работа во ладилник?
(Среќа) не живеам сам, оти со таа плата че пројадам глувци и че вршам колективни убиства на 15-16ти за да соберам неколку пензии, месечно.

И онака е пензионерска држава. :)

За другар прашувам.

Факти друже факти дај , остај телефонот мој на се шо те прашав ти за тел се фати. Разбудисе и одговорими на прашањата не ми тупи.

Зошто најактивна тема на форумов е бг пасош и иселување ?

Одговорими на ова еве не мора на друго :)

Ко не си способен да дебатираш со факти не се сили

За другар прашувам.
Taтко му куќа напраил, тој ајфон зеде... од генерација на генерација стандардите за тоа шо е добар живот ни се намалуваат, од нова кола на половна, од секоја година на одмор најчесто и на море, до одмори преку година два охрид или пред сезона грција, од куќа или стан - ајфон. Стандардите за добар живот постоеа и тогаш и сега само шо не се исти.
И сега се живее добро али само ако не знаеш како се живеело порано, имаше скоро една дискусија кога за еден форумџија беше симбол на расипништво и недомаќинлук пиење кафе во центар на град - било скапо!. Се сменаа навики и сфаќања, Значи и тогаш беше добро но и сега е добро, се сменаа само добрата.

Taтко му куќа напраил, тој ајфон зеде... од генерација на генерација стандардите за тоа шо е добар живот ни се намалуваат, од нова кола на половна, од секоја година на одмор најчесто и на море, до одмори преку година два охрид или пред сезона грција, од куќа или стан - ајфон. Стандардите за добар живот постоеа и тогаш и сега само шо не се исти.
И сега се живее добро али само ако не знаеш како се живеело порано, имаше скоро една дискусија кога за еден форумџија беше симбол на расипништво и недомаќинлук пиење кафе во центар на град - било скапо!. Се сменаа навики и сфаќања, Значи и тогаш беше добро но и сега е добро, се сменаа само добрата.
Нема везе бе Лет, ајде вака како човек кој ете го фатил и социјализмот, и Анте и ТАТ и сега. Спрема тебе ситуацијата е подобра сега или во тие фамозни 93, 94 , 95, 96. Тоа мене ми беше поентата на муабетот а не дека сега е супер.[DOUBLEPOST=1454404750][/DOUBLEPOST]
Како немате жал мајке ми, кизнај шо апој тураат по штабојте. :)

Не е во ред да зборуваш така, еве, никаква иднина немаат младиве овде, јас моја генерација што беа луѓе можеби да не речам 70% се заминати џенем, само будалите како мене се овде. :)

Што може да ми понуди оваа држава освен работа како келнер за плата од 7-9 илјади или работа во ладилник?
(Среќа) не живеам сам, оти со таа плата че пројадам глувци и че вршам колективни убиства на 15-16ти за да соберам неколку пензии, месечно.

И онака е пензионерска држава. :)
Или нас ни ставаат нешто во апојте или ти многу прскани корнишони јадиш. Или на сите им ставаат нешто?
И зошто да ги жалам. Дека влегле во некој филмој па само плачат по форуми како тоа нив нешто им било скратено и не биле ценети. Ене ви бугарски пасош па пробајте си ја среќата, кој ве држи. Порано ние ни таа опција ја немавме, можевме само да сонуваме да работиме низ европа. Сега имате избор барем па пак само да се плачело. Да даваја таму пари за плачење и лигаење по форуми тешки пари ке намлатевте, кај ке ви беше крајот.[DOUBLEPOST=1454405416][/DOUBLEPOST]
Факти друже факти дај , остај телефонот мој на се шо те прашав ти за тел се фати. Разбудисе и одговорими на прашањата не ми тупи.

Зошто најактивна тема на форумов е бг пасош и иселување ?

Одговорими на ова еве не мора на друго :)

Ко не си способен да дебатираш со факти не се сили

Па нормално дека за телефонот ке се фатам. Незнаев дека солта толку е поскапена па можи немаш за сол да си фрлиш во очи ама ете за ајфон очигледно имаш. Сигурно ептен е заебано кога корнишоните така без сол ги јадиш.
А зошто е најактива темата за бугарски пасоши? Па има неколку теории од кој најзастапени се дека наеднаш ви се пробудиле бугарските чувства. Друга по ред е дека грците не ви даваат . А јас лично мислам дека сте продадени пички .
Ете ти одговорив, сега ајде почни со стандард геро муабет. Сендвичи сокчиња и сладолед. Обожавам да читам такви работи од луѓе кои чекаат на ред пред странска амбасада за да се натртат. Барем ве мачкаат со нешто на дупчето или така насуво го примаш.

Последно уредено:
хаха, ако ти чини арно ако не, марш упм? :)

Оваа тактика е тактика на немање идеја и немоќна влада. Да не може да го вработи својот народ и да бидат сите среќни. Зошто тогаш пиштите и лажирате со бројката на исселени македонци? :)

хаха, ако ти чини арно ако не, марш упм? :)

Оваа тактика е тактика на немање идеја и немоќна влада. Да не може да го вработи својот народ и да бидат сите среќни. Зошто тогаш пиштите и лажирате со бројката на исселени македонци? :)
Си ме помешал со некој. Пет пари не давам колку заминале. Среќен им пат ако е до мене. Посебно на новопечените бугарчиња.

Си ме помешал со некој. Пет пари не давам колку заминале. Среќен им пат ако е до мене. Посебно на новопечените бугарчиња.

Ne znam ni zosto go zapocnav ovoj muabet, obicen smrtnik si i ti kako i jas, samo po edno glas4e vredime, duri i toa ni go kradat ako ne pojdime na glasanje. :(

Нормално е дека ќе лупаат будалаштини не водејќи сметка за основни морални и етички норми. Билобардиве форумски се типичен пример за срозаноста на човечкиот дух, морал, и етика, што ни го донесе ова време.
Дали јавно ќе брани злочини врз сопствениот народ, не е битно за таа гнида. Нејзе ѝ е обеќано удобно место на едното од многуте влакна. Па шта кошта, нека кошта.
Тој што образ нема, не можеш шамар да му удриш.

Се ближат избори и капото ги мава одозгора со корбач, мораат да тргаат, да влечат

Проблемот е што баш вакви фаци кои се на државна цицка ќе го изедат најмногу. Значи јавниот долг е 50% од БДП. Единствени приходи на државата се од придонеси, даноци, такси, казни итн. Во 2008 година на Македонија за да го исплати целиот јавен долг и биле потребни шест месечни приходи од буџетот. Во 2014 година за да го исплати целиот јавен долг на земјата и се потребни 20 месеци да прибира приходи, без никакви исплати.
За споредба на Бугарија и се потребни само 9 месечни буџетски приходи за да го врати целиот долг, на Чешка и се потребни 13 месечни приходи, на Данска 9 месечни приходи, на Романија 14 месечни приходи да го исплати долгот..

И сега, без разлика кој ќе дојде на власт после изборите, што ќе се случи кога на паразитиве нема да можат плати да им се исплатат, пензионериве нема да можат пензии да земат? Според мене ние и сега сме технички во банкрот, пошто државата не е способна да ги исплати оние фирми кои земале тендери, ниту е способна редовно да исплати поврат на ДДВ. Ако во 90 ти луѓето се испуштиле од фабрики, сега луѓето ќе се испуштат од државна работа.

Некој мисли дека народов не знаеме како беше пред години во државава, кој колку ја сака Македонија и со колкав интелектуален и претприемчив капацитет располага???

Некој мисли дека само со некоја наивна измислица која и мало дете ќе ја прочита, дека нечиј став и мислење ќе промени?

Последно уредено:
Само на форум кајгана ќе прочиташ дека со 6000 денари непријавен во 1996 се живеело подобро отколку во 2016. И уште па ти вика сите отидоа само јас сум глуп и туп и останав. Добро барем си признава.

Проблемот е што баш вакви фаци кои се на државна цицка ќе го изедат најмногу. Значи јавниот долг е 50% од БДП. Единствени приходи на државата се од придонеси, даноци, такси, казни итн. Во 2008 година на Македонија за да го исплати целиот јавен долг и биле потребни шест месечни приходи од буџетот. Во 2014 година за да го исплати целиот јавен долг на земјата и се потребни 20 месеци да прибира приходи, без никакви исплати.
За споредба на Бугарија и се потребни само 9 месечни буџетски приходи за да го врати целиот долг, на Чешка и се потребни 13 месечни приходи, на Данска 9 месечни приходи, на Романија 14 месечни приходи да го исплати долгот..

И сега, без разлика кој ќе дојде на власт после изборите, што ќе се случи кога на паразитиве нема да можат плати да им се исплатат, пензионериве нема да можат пензии да земат? Според мене ние и сега сме технички во банкрот, пошто државата не е способна да ги исплати оние фирми кои земале тендери, ниту е способна редовно да исплати поврат на ДДВ. Ако во 90 ти луѓето се испуштиле од фабрики, сега луѓето ќе се испуштат од државна работа.

Земја која е 5та најмалку задолжена во Европа, со постојан тренд на раст на индустриското производство, извозот и Бнд,била пред банкрот?

Една Германија има јавен долг од 80%. Некој му мисли што е 47% долгот како пред 10 години, но како тогаш без никаков индустриски раст било добро, а сега сме пред банкрот???:D

Сега значи чим ти велам просек на градот значи просек на градот, не на државата. Повеќето земаа 6000, некои земаа и помалце, ретко ретко некој земаше повеќе. Ти свесен си во таа далечна 95 година што значеше да земаш 12000 денари па макар и неосигуран.
Ако во 95 година си земал 7000 денари, и ако земиме во просек дека секоја година има по 3% инфлација, сега тие 7000 денари коштаат 14300 денари. Или во 95 година тоа што си го купил за 7000 сега ти требаат 14300 денари. Или сегашниве 10080 денари, се еквивалент на околу 5000 денари во 95 година. Ова ти го зборувам само од аспект на инфлација.
Ај сега удри математика, во овие 20 години, колку работи се сменија во светов, технологијава колку појде напред.
Ако тогаш основни сметки беа, струја, вода и РДТ, сега се основни сметки, струја, вода, рдт, интернет, каблоска, мобилен и тн...зборувам за ОСНОВНИ сметки. Немој да ми вртиш прикаски дека каблоска, интернет , мобилен сега не се основни потреби, оти можам да ти речам дека и во 95 си можел на газија да се грејш.

Една работа че ти кажам. Во ред е да си си определен за ДПМНЕ, си имал таква идеологија, имаш ќар, едно друго... Ама гревота е, ако не му помогниш на некој, барем да не сочуствуваш во ситуацијата во која се најдува... Кај че ти оди душата не ми е јасно, после муабетите ако не ви чини ај у пичку материн фајчајте....Имаш бе ти другари, браќа, братучеди??? На сите мед и млеко ви течи?

Земја која е 5та најмалку задолжена во Европа, со постојан тренд на раст на индустриското производство, извозот и Бнд,била пред банкрот?

Една Германија има јавен долг од 80%. Некој му мисли што е 47% долгот како пред 10 години, но како тогаш без никаков индустриски раст било добро, а сега сме пред банкрот???:D
Види ја знам дека си фриленсер и дека работиш онлајн на форумов за дневница, ама не мора со сила глуп да се праиш и да читаш податоци од штаб ко навиен папагал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom