- Член од
- 22 октомври 2014
- Мислења
- 1.187
- Поени од реакции
- 694
Ocigledno go pratis forumov odnosno temava ali nedovolno.Da te informiram posto me citirase da jas zedov pred poveke od godina dena pasos znaci go imam veke vo racete i sum nadvor od ovaa vukojebina .Ovde sum poradi sestra mi i bidejki sum na odmor vo mojata cudesna zemja polna so luge koj ne razbiraat ili ne sakaat da svatat nekoj raboti.Inaku minav so prv bratucet i toa vo momenti koga site velea deka nema sansi da pominam bez da bidam vratena na dopolnitelna proverka.I da za tvoja informacija ne sme samo nie trojcata tuku mal milion luge sto se na temava nasle stari dokumenti.Drugo jas nikade ne procitav deka so nekoja deklaracija pominal odnosno zel drzavjanstvo moze sega so noviot zakon da.Ali sega za sega nema nikoj neka ne te lazat.I nemoj so bezobrazluk i so kletvi da pisuvas bidejki takvi kako tebe gi jadam za dorucek.Drugo 2013 originalite na stari dokumenti ne gi nosea vo DABC tuku proishod zemaa samo so obicna izjava i zatoa im go baraat originalot vo dosie.Koga pocnaa da baraat poteklo vo DABC go dostavuvaa taj star dokument i zatoa ne go baraat vo pravosudie.Dali sme sega jasni.Ako imas nesto nejasno obrati se prasaj me na kulutren nacin ako znam ke ti kazam.I bez ogorcenost ako bilo pisano so gospod napred ke zemes i ti ako ne dzabe ti se kletvite.Znaci samo ti i @vasedan, i @Walkman najsnabdenite so trista stari dokumenti prvi kje zemete pasoshi, breeej blaze si vi, ako voopsto zemete, a i da zemete samo za fioka da vi sedat,
abe so se filmate bre, prvo pustate lazni informacii deka bez ostaveni originali vo ministerstvo, ne mozelo, a poslednive godini ima milion slucai kaj sto takviot dokument ne im bil pobaran tuku im bilo zemena samo kopijata zaverena na notar- verno na orginalot i originalot na uvid,
znaci toa e edna laga, druga laga sto ja sirite e deka ne pominuvale so potvrda od zdruzenijata, pominuvaat i znam polno slucai sto zele proishod, bez nikakov problem a i vo samoto ministerstvo i DABC im rekle deka kje zemat i gragjanstvo so toj proishod,
Apeliram do site na forumov ne potpagjajte na eftini lagi i manipulacii, ocigledno nekoj clenovi tuka samo sakaat da stvaraat panika bez potreba, uzivajte si, kje dobiete pasosi i tie so star i tie so nikakov dokument, so kje si zemat preku zdruzenie, prasajte kogo sakate kje vidite oti e vistina.