А дали некој од вас има контакт со инспектор за животна средина?
По постовите си покажувате колку знаете за Скопје, вие што се правите дека сте биле и го знаете на дланка. Албанци па Албанци, има да, ама тие 25% што ги викате се вештачки со селата Арачиново (кое е поголемо од вашето кавадарци) Кондово, Сарај и остали, придодадени за причини кои не сте елоквентни овде вие да зборувате поради тоа што и сте премногу ограничени да сватите нешто што и не е така едноставно како два и два. Јас се шетам во Скопје слободно и во мои дваесет и кусур години ниту еднаш не сум имал проблем со Албанци, дури и на неколку пати сум ми се нашле упатувајќи ме по непознати улички во населба Чаир.
Дојдовме до едно од клучните прашања зашто скопјани се радосни во кавадарци...Одат таму, пијат и легнуваат девојки за 200 денари, пошто на Скопјани, признавале вие или не, дундите им се влажнат како детелинов лист што има роса после студена вечер.
Друго, се правиш образован, ма да чисто се сомневам, да беше образован ке знаеше дека 90% од легалниот капитал е во Скопје. Ке знаеше дека од 20 банки, 19 имаат свои централи во Скопје...е во што губиме од првинцијалците...ке ти кажам...одиш на интервју за работа, и те прашуваат за колку пари би работел и нормално си учел факултет и кажуваш 15.000-20.000 за девизен аналитичар во банка, доаѓа провинцијалка и само за да не се врати каде што потекнува и да се вработи кажува за 9.000, цена која банката ја дава на парт-тајм хигиеничарка. И така, сите вие локал патриоти си го давате газот макар и потценети како чистачи или кафекувари, само да останете во Скопје и да се омажите....
...А Мзт Скопје, постоел и ке постои, Аеродромецот ке го сака и ке навива за него, а Козарот...е пролазен, сад га видиш - сад га не видиш...[/qu
se ja pokaza tvojata pametnost:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
vikas deka so fakultet vo skopje prasauvas za rabota 15
000-20 000. epa brat dojdi vo feni i eve ako ne mi veruvas odi prasaj kolku zema najobicen rabotnik. ce ti kazat 20 000 denari.
pa posle sporedi si kade se ziveee poubavo. vo kavadarci ili skopje?
vie posto gi zemate tie 15 000 denari kade majkati e cistacka tamu vo tie povisoki instituci i zivees vo stan od 45 kvadrati kade tvoeto wc go delis so komsiite... :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
nemora da mi odgovaras posto znam so ce kazes. mojot stan vredi kolku tvojata ogromna kuca. ali eve sam kazi kade e podobro da se zive vo stan od 45 kvadrati kade wc to go delis so komsiite ili vo trospratna kuca???
a si spomnal nesto za 200 denari skopjani gi sobirale devojkite takvo nesto/
daleku si zgresil... a kazi tie sto idat vo sk pa so vi gi ebat sestrite???? i za toa so sestrite vi odat u cair da se za 200 denari za ti da mozes da si kupes kutija cigari?