Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ми треба изборен предмет од друг факултет со 3 кредити?

Дали некој има некакви информации за предметите од петагошки факултет
- медиумска култура
- Псохологија на хуаните односи меѓу половите
- Здраствено образование
- Мултикултурно образование
- Психологија на интелегенција и умствените способности
- следење на напредување на учениците

Или од филозовски факултет предметот
- Заштита и рахабилитација на лица со инвалитед.

Може ли малку информации за Менаџмент на перформанси и Економија на работна сила?

Знае неκој од што се состои јавниот говоρ по деловно κомунициρање?

За Меѓународен менаџмент имате ли инфо каков е за изборен и кој е најлесен од Меѓународен менаџмент, Менаџмент на перформанси или Менаџмент на ризик ?

Знае некој да ја реши задачата финансиски менаџмент?

Лицето Н.Н. сака да добива непрекинат вечен годишен ануитет од 100 000 денари, почнувајќи по 10 години од денес. Колкав износ треба ова лице да вложува во банката секоја година, на почетокот на годината, почнувајќи од сега, па во следните 10 години, за да може да го добива потоа вечниот ануитет? Дисконтната и каматната стапка изнесуваат 5% (заокружете го најприближниот одговор)
а)А = 124 213 ден.
б)А = 1 227 826 ден.
в)А = 178 819 ден.
г)А = 151 437 ден.
д)А = 259 009 ден.

Искуство со менаџмент на перформанси за изборен? Слишнав лани напраил да се дополнуваат поените со проект и редовност.. И некој збор за Локални финансии и Хартии од вредност и портголио менаџмент?
Инаку мој предлог за изборни ви се Менаџмент на ризик, Социологија и Организациско :)

За Меѓународен менаџмент имате ли инфо каков е за изборен и кој е најлесен од Меѓународен менаџмент, Менаџмент на перформанси или Менаџмент на ризик ?
Меѓународен менаџмент е кај деканот.Реално боза предмет,набројуванки учиш,еден точен одговор.Колоквиум ваљда за 2-3 дена се спрема.Јас си го учев за испит 5-6 дена,немав други предмети за полагање па тој ми единствена десетка. :D
Ризик го зедов на колоквиуми.И за него по 2-3 дена доволни се да положиш со солидна оцена,а и доста интересен за учење.
Перформанси не сум го зел. :)
Изборен ко изборен,знам сите сакате со еден ден потчитнување да помините.Ако сте за такви предмети Англиски и Социологија.Мислам во летен семестар се. :)

Знае некој да ја реши задачата финансиски менаџмент?

Лицето Н.Н. сака да добива непрекинат вечен годишен ануитет од 100 000 денари, почнувајќи по 10 години од денес. Колкав износ треба ова лице да вложува во банката секоја година, на почетокот на годината, почнувајќи од сега, па во следните 10 години, за да може да го добива потоа вечниот ануитет? Дисконтната и каматната стапка изнесуваат 5% (заокружете го најприближниот одговор)
а)А = 124 213 ден.
б)А = 1 227 826 ден.
в)А = 178 819 ден.
г)А = 151 437 ден.
д)А = 259 009 ден.

151 437

Меѓународен менаџмент е кај деканот.Реално боза предмет,набројуванки учиш,еден точен одговор.Колоквиум ваљда за 2-3 дена се спрема.Јас си го учев за испит 5-6 дена,немав други предмети за полагање па тој ми единствена десетка. :D
Ризик го зедов на колоквиуми.И за него по 2-3 дена доволни се да положиш со солидна оцена,а и доста интересен за учење.
Перформанси не сум го зел. :)
Изборен ко изборен,знам сите сакате со еден ден потчитнување да помините.Ако сте за такви предмети Англиски и Социологија.Мислам во летен семестар се. :)
Меѓународен менаџмент е со еден точен? И дали бара редовност?

Ако некој продава книга корпоративно управување нека ме контактира пп.

Тие 5 кредити што ќе ми фалат до 240 кога ќе ја запишам дипломската треба да платам или кога ќе ја завршам?

Да мислам околу 3000ден.
Јас сега сакам да ја запишам дипломската иако ги немам сите предмети положени уште два имам и откако ќе ги положам тие ќе имам 235 кредити и прашањето ми е дали сега треба да ги платам тие 5 кредити тоа ти се 2000 денари во приватна квота кога ќе вршам упис на семестаров или откако ќе ги положам сите испите?

Јас сега сакам да ја запишам дипломската иако ги немам сите предмети положени уште два имам и откако ќе ги положам тие ќе имам 235 кредити и прашањето ми е дали сега треба да ги платам тие 5 кредити тоа ти се 2000 денари во приватна квота кога ќе вршам упис на семестаров или откако ќе ги положам сите испите?
Мислам дека ке ги платиш откога ќе ги завршиш исптите и кога ќе уплаќаш за дипломската тие 4600 мислам се за проверка на досието, уверението.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom