Мигрантите низ Македонија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.290
Не би рекол дека САД се неутрални во оваа мигрантска криза. Сите нивни невладини се доле во Гевгелија и горе на Табановце. УСАИД Македонија и СОРОС со нивните сателитски невладини силно ги помагаат мигрантите и лобираат за смена на закони.
Небитни се невладините. Како што има невладини на граница, исто има амерички тинк тенкови кои ги советуваат европските влади како да се справат со кризата. Таква империја секогаш може да си дозволи лицемерие.

Проблемот на САД е како да остане близок со сите страни, да не изгуби ниеден сојузник, а да не го угуши конфликтот помеѓу нив, затоа што економски им одговара дестабилизирани региони. Затоа и Путин реши да го извади синот на Ердоган на чистина, како главен организатор на шверцот, конвоите и се друго од тие региони, затоа и Дугин пишува памфлети со кои повикува Европа да ја види подадената рака од Москва.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Туку, дајте да гласаме побргу за Грујо додека не дошла инвазијата. Јас сум изборите да бидат на 24 Фебруари.
Зошто во ваквите моменти кои секако се од национален интерес (нема ваљда и сега сеуште да дрвиш дека опасноста од инвазија е имагинарна, и дека самоодбраната не е не општ македонски интерес) - секогаш има толку многу такви како тебе, на кои секогаш прва мисла и акција е, ситнопартиско поентирање?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Мое лично мислење е дека целава мигрантска криза во еден дел е и добра за европа, во смисол дека крајниот резултат ќе бидат радикални промени и еден нов вид на поредок со кои некои деценски лошо политики и насоки ќе ги снема засекогаш од политичко-општественото постоење.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошто во ваквите моменти кои секако се од национален интерес (нема ваљда и сега сеуште да дрвиш дека опасноста од инвазија е имагинарна, и дека самоодбраната не е не општ македонски интерес) - секогаш има толку многу такви како тебе, на кои секогаш прва мисла и акција е, ситнопартиско поентирање?
А зошто кога немаше надворешна опасност, кога снимките со криминалите излегоа на видело, Грујо не собра доблест да си замине? Зошто тој тогаш ситничареше и ситнопартиски поентираше?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Ако "бомбите" се дел од заверата за дестабилизација на Македонија, у корелација со мигрантиве, онда морам да признам дека Грујо со своите дела изнезени у бомбите ептен им иде под рака на овие пеколни планови.

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
535
Поени од реакции
1.105
Почнаа да депортираат емигранти од Норвешка во Русија. Ги оставаат на -20 да се снаоѓаат како знаат и умеат. Една Норвежанка е уапсена во обид да им помогне. Европо, Европо... Ме интересира реакцијата на Путин во врска со ова.
Гони ја европа, земи ти помогни им, згреј ги со твоето жешко тело.

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Море гноју ниеден, изгаси го компјутерот и излези од тој подрумот на твоите веќе еднаш. Сфати еднаш дека во Македонија не постои надворешна туку чисто ВНАТРЕШНА опасност.
И се додека постојат таквите припрости и уплашени ПАЦЕРИ како тебе што киснат во подруми, пред кооперации и кладилници и се колнат во Путин, вистинската опасност ќе ја вари македонија одвнатре.
Простак неедуциран те свири пропагандата како задња шупелка.

Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
^^
Oстанува „нејасно“ зошто тогаш разните левичарско декларирани групации како што се разните ЛГБТ и феминистички НВО - не ги напаѓаат и целат токму исламистите заради нивната очигледна хомофобност и мизогеничност.

Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
Знам дека во твои очи сум расист и ок не ми смета тоа.

Само морам да нагласам,колку што сум противник на толеранцијата на исламот,толку сум и противник на тие "реакционери" кои тврдат -"аха еве затоа Хитлер беше во право и затоа ни треба нацизам".

Последно нешто што ни треба е нов тоталитаристички режим базиран врз силен национализам и расна теорија.
Знаеме како заврши тоа во средината на 20 век.
Повеќе Европјани умреа него 1000 години мигрантска криза да сме имале.

Второ,Хитлер не бил ништо повеќе од опортунистички куртон кој окривил една трошка од човековата раса за сите зла.Вовел расна теорија која е валидна на ниво на Мормоните или Саетологија..
Не ми е јасно како луѓе уште се фураат на човек кој во време на жестока војна праќал експедиции во Тибет да бара мистични амајлии и бродови и подморници на Половите за да докажат дека земјата е шуплива...

Тоа на страна,морам да се свртам малце на вас.Дали сте свесни дека вие сте директен соучесник врз подемот на крајно расистичките организации во Европа?Народот гледа што се дешава со мигрантивте,од една страна едните ќутат,од друга левичариве буцкаат ситуација и народот нема кај кого иде кај нацистиве.
Ова е случајот на Златна Зора.Гледам на формуве националистиве ги фураат нив,браво браво за пример,така се брани земја.А тие се само обични хиени кои само ја искористија кризата да лапнат поен.
Не ни треба да потестувам што ќе им се случи на нашите у Грција кога они би станале битен фактор....

пс-за сите што фурате Хитлер би не спасил од Исламот,само да ве потсетам дека најголемите исламистички џелати и соработници на тогашна Германија беа токму муфтиите и нивниот башибозук од Албанија,Санџак,Босна,Косово,Македонија,Палестина итн.. ^^

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.962
Поени од реакции
25.533
Тоа на страна,морам да се свртам малце на вас.Дали сте свесни дека вие сте директен соучесник врз подемот на крајно расистичките организации во Европа?Народот гледа што се дешава со мигрантивте,од една страна едните ќутат,од друга левичариве буцкаат ситуација и народот нема кај кого иде кај нацистиве.
Не, директни соучесници се политичарите кои ја предизвикаа оваа состојба. Оние кои им ги бомбардираат земјите на емигрантите и оние кои им посакаа топло добредојде, а при тоа им ветија и дека ќе ги згрижат. А оној народ кој иде на која страна и да дува ветрот е народ кој е неспособен да ја превземе одговорноста во свои раце и само бара под чија закрила да се пикне. Обично оваквиот народ пати и од недостаток на критичко мислење. Не ми требаат мазохисти кои имаат силна потреба од супериорноста на авторитетот, а не се во кревет со некој. :)[DOUBLEPOST=1453907242][/DOUBLEPOST]
Ние тоа го знаеме и поради тоа сме против нив. Вие сте со тие исламски нацисти во алијанса и ги подржувате. И после ние фашисти, вие светци ...
После постот во ДК видов дека логиката не ти е јака страна, али после сѐ што кажав на темиве треба да си тотално неспособен да размислуваш за да дадеш оваква изјава.

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Знам дека во твои очи сум расист и ок не ми смета тоа.

Само морам да нагласам,колку што сум противник на толеранцијата на исламот,толку сум и противник на тие "реакционери" кои тврдат -"аха еве затоа Хитлер беше во право и затоа ни треба нацизам".
Зошто и се објаснуваш и и се правдаш кој си и што си? За нив фашист не е човек што е следбеник на Хитлер, туку човек што не размислува како нив. Се што не размислува како нив и одбива и да ги проголта нивните мулти-култи либерални лајнарии е фашист и расист.

Не подпагаѓај на нивните подмолни финти со оправдувања за твоите ставови затоа што така влегуваш во дефанзива. Тоа им е на нив целта ние цело време да бидеме во дефанзива.

Наместо тоа префрли ја топката на нивна страна. Дали си слушнал некој анархист/комунист/либерал да се правда дека не е национален предавник и петоколонаш? Не, така?

Отворено соработуваат со исламистите. Ги отвараат портите за влез на тројанските коњ наречен бегалци, се финансираат со турски и саудиски пари (да, добар дел про-имиграциските активисти добиваат пари со потекло од тие земји, за што допрва ќе се истражува).Тоа е главната одлика на петтата колона, делуваат субверзивно кон сопствените нации во корист на непријателот Ебаа мајката на се што неразмислува како нив.

Но никој од нив нема да видиш да се правда за таквите нивни акции. Зошто тогаш ние да се правдаме?? Напротив дури се гордеат со тоа и се трудат да го замолчат секој што не размислува како нив мавајќи го со флоскули.

НЕ! Не сме ние ни расисти ни фашисти, загриженоста која ја имаме за националната култура, идентитет , начинот на живот кои се под удар од исламот и африканските доселеници не не прави фашисти и расисти.

Тие се предавници и петтоколонаши за кои еден ден ќе им суди судот на историјата. Ќе бидат запамтени како поголемо зло од Хитлер и Сталин заедно.

Kajgana Shop

На врв Bottom