Прво, @Erich Zann , @.Sky. , и уште некој ако има - може сум ви досаден, ама стварно, ве молам средете ја Kajgana Song Contest History темата. На ништо не личи, и плус очи ми испаднаа дур видов што поминало, што не. Ако не можете/ве мрзи, отклучете ја само на некое време, и пишете ми. Јас ќе ја средам, па после пак заклучете ја. Или нека ми даде некој ако е можно модераторски пермисии за таа тема, па после слободно тргнете ги.
Сега он-топик: после 96 изданија, конечно победив и добив прилика да ја отворам мојата втора тема. Е сега, проблемот е што да изберам како тема? Имав неколку на ум:
-Girl/Boy Bands
-Химни/opening songs на манифестации
-Песни испеани на било кој друг јазик освен англиски и македонски
-Песни од држави со помалку од два милиони жители
-Indie Rock
-Музика од Исланд
-... Финска
-... Турција
-... Африка
-Cover-и на друг јазик
-Плагијати
и уште што не. Ама сите овие теми ги оставам на некој друг ако сака да ги отвори, или ќе чекам јас на мојата следна победа.
Сега одлучив да си играме World Song Contest.
*Бираш една, било која држава од светот, наоѓаш песна од изведувач од таа држава и го постираш овде.
*Една држава може да биде претставувана само од еден пејач и од еден натпреварувач, што значи играме по принципот - кој прв си ја зафати, негова си е!
*Македонија не учествува (што е и нормално - кај се чуло-видело ние на светско
). Зошто? За да не бидеме пристрасни при гласањето.
*Сите признаени држави и територии од светот можете да ги одберете (да, дури и Американска Самоа, Тонга, Тувалу, Макао, Косово...). Баш ќе биде јако ако некој успее да најде добра песна од некоја мала држава.
*Изведувачот мора да е жител или да потекнува од таа држава. Бендовите - од државите во кои им е седиштето, или од каде што доаѓа мнозинството од бендот.
*Дуети на луѓе од две различни држави не се дозволени
*Дозволена е било каква музика, нема ограничувања тука.
Јас бирам прв!
САД - The Black Keys - Lonely Boy
(да се размрдаме малце од старт)
Па бујрумте!
Сега он-топик: после 96 изданија, конечно победив и добив прилика да ја отворам мојата втора тема. Е сега, проблемот е што да изберам како тема? Имав неколку на ум:
-Girl/Boy Bands
-Химни/opening songs на манифестации
-Песни испеани на било кој друг јазик освен англиски и македонски
-Песни од држави со помалку од два милиони жители
-Indie Rock
-Музика од Исланд
-... Финска
-... Турција
-... Африка
-Cover-и на друг јазик
-Плагијати
и уште што не. Ама сите овие теми ги оставам на некој друг ако сака да ги отвори, или ќе чекам јас на мојата следна победа.
Сега одлучив да си играме World Song Contest.
*Бираш една, било која држава од светот, наоѓаш песна од изведувач од таа држава и го постираш овде.
*Една држава може да биде претставувана само од еден пејач и од еден натпреварувач, што значи играме по принципот - кој прв си ја зафати, негова си е!
*Македонија не учествува (што е и нормално - кај се чуло-видело ние на светско
). Зошто? За да не бидеме пристрасни при гласањето.*Сите признаени држави и територии од светот можете да ги одберете (да, дури и Американска Самоа, Тонга, Тувалу, Макао, Косово...). Баш ќе биде јако ако некој успее да најде добра песна од некоја мала држава.
*Изведувачот мора да е жител или да потекнува од таа држава. Бендовите - од државите во кои им е седиштето, или од каде што доаѓа мнозинството од бендот.
*Дуети на луѓе од две различни држави не се дозволени
*Дозволена е било каква музика, нема ограничувања тука.
Јас бирам прв!
САД - The Black Keys - Lonely Boy
(да се размрдаме малце од старт)
Па бујрумте!
Последно уредено: