За денес се ептен заебани за на конечен,а по вчерашниот дебакл со дебилите Полски не играм на конечен повеќе,освен ако не е барем 1.70 квота,или ако тимот не се вика нагалено
ЕКСПЕРТИ
...
Германија е фаворит со Русија,ама не е за на конечен оваа,против Русија не се игра,иако Швабите покажаа дека се враќаат кај шо треба..
Млада екипа,полетна,и пред се она шо ги краси
ДОСТА ДОБРА ВО ОДБРАНА,касапат во одбрана,плус голман лудак..
Исто и Русите,бавни напади,два тромави бека како Горбок и Шелменко кои се како Лада,ако запалат

,ако не ги барај...
Затоа ми оди оваа на минус,немаат Русите тим за брз центар,а прават и доста измени одбрана напад,пред се кога влегуваат Бузмаков или Челичев,за да ги сменат Шемленко кој е копија на Кирчета наш,не игра одбрана,а кога игра и Чипурин и него го менуваат...
Затоа ми оди оваа на минус,а ако изгубат Русите ќе е баш од тоа,бавните бекови...
Овде клучот е Житников,детето секоја чест

,машина,сам ја изнесе цела екипа со Шведска,кога Горбок и Шелменко беа изгубени во свемирот....
Само Житников е играчот кој можи да помини еден на еден со касапите во одбраната на Германија,Лемке,Дисинџер на средина пердашат леле пичку материну...
Овде денес мислам и бековите на Русија се за минус играње,против таа покретлива одбрана на Германија многу тешко ќе префрлат,едноставно те убиваат во поим со таа нивна агресивност,трчаат како луди Швабите,затоа мислам ќе тепаат денес...
Оваа и 1@-54.5 не е лошо да се изигра,ако барате само фикс тогаш вториот хендикеп во СЛ,56.5,ама пак таму не можи да се врзуваат со играчите,абе у курац...
Иначе и Т1-28.5 за Швабите не е лошо,опасни се Русите,плус Киреев ако здиви многу тешко ќе дадат 29...
Иначе од играчите..
Овој пат Рајхман е МИНУСКА според мене,баш следев и со Унгарија и со Словенија,абе една топка на позиционен напад не раширија за него,нон стоп гураат по средина бековите,Вајнхолд и Вилде не ни погледнуваат накај крило,единствено ако има милион пенали и контри би префрлил...
Вајнхолд +,тој ако не успее со таа негова игра еден на еден да пробие другите бекови тешко...
Истото шо беше за Рајхман важи и за Дамке,многу слабо го користат,единствено ако имаат играч повеќе или некоја полуконтра да повлечат,тешко до 4 гола,посебно ако не фатат контрите,Дисинџер,Фат не ти даваат топка ако сака и 10 разлика да изгубат...

Единствено Пјатковски или Штробел ако повлечат некоја акција со смена на позиција со лев бек,па така да прават позиции за крило,ама многу тешко ова,класична СССР 6-0 игра Русија,овде освен за бековите нема да има игра за крила..
Двете крила минуски...
Дисинџер не е стабилен играч,бегајте од овај....
Ако го играте само минус,не е за верва овај...
Русите,и за Дибиров истото важи како и за Рајхман,со мала разлика шо повеќе топки тој добива од Горбок,се знаат и со врзани очи каде се...
Ако игра како луд како со Шведска се бива,ама сепак како за крило е премногу висока граница,а и пеналите не му се некое силно оружеје,а Волф е лудак за бранање седмерци...
Ако промаши пенал после влегува Соротка и на здравје,6 гола од игра против касапите панцирски жими миле малиот...
За бековите Горбок и Шелменко кажав,не се стабилни овие,бавни,против таа дивјачка одбрана на Швабите многу тешко..
Овде ако би играл би играл на Шелменко зошто игра нон стоп,нема замена за него,па можи ќе му тргни шутот,ако не му скрши рака дотогаш Дисинџер...

Житников ми оди на плус,овај е многу солиден играч,со тие влезови и ненадејни промени на правец,и со тие НБА кошаркарски рачишта треба да е пак најдобар кај Русите...
Да видам ако го има по другите кладилници 2.5 да го пишам плус....
Шпанија-Данска хен 2
Некако убеден сум дека не губи Данска,па јана мајка да е...
Лани на СП изгубија со гол во последна секунда на Кањелас,овој пат мислам дека нема да реприза...
Шпанија не ме воодушеви ама ич,се влечат по терен..
Денес ако ги извади Штербик(најавено е дека ќе се врати на гол),и одбраната,иначе не гледам како ќе ја тепаат Данска...
Данска со Ландин ГЛАУЧОТ на голот...
Влегоа во ритам Данците,мислам дека денес ќе се покажат....
Од играчите...
Ривера ПЛУС,а шо друго за ЉУБИМЕЦОТ НА КАДЕЊАС,па син да му беше немаше толкава доверба да игра,се е за него,и пенали да шутира колку сака,и акции на втор пикер шо тој ќе ги завршува и се е за него,дудлачот на Кадењас,топли браќа се овие сигурно...

Томас Глувчето не го играм,зошто Македа е трапав играч и нема топка за него,а да чекаме на контри тешко,уште една работа е шо сигурно едно добри 20 мин ќе си подреми на клупа,посебно ако се разиграат Егерт и пред се Хансен ,па Кадењас ќе го пушти Гурбиндо да го затвори тој простор..
Кога сме кај Македа,овај треба да е плус,ама против Ландин не се коцкам,иако треба да пребаци..
Агинагалде треба да е плус,секоја втора акција е за него,игра нон стоп,како шо немаат игра сигурно во очај нон стоп ќе биди НАЈБАРАНА ЛИЧНОСТ ВО НАПАДОТ...
Од Данците,Хансен треба да распали,овај ако ен потегни кој,посебно зошто ќе оди на Македа,а Македа нема доволно брзина и спретност да го задржи Хансен,пред се со тие негови удари покрај блок,или од место..
Ама пак факторот ШТЕРБИК,6 гола не се пичкин дим другари...
Егерт Хрчакот треба да е плус,мислам дека Гудмунсон нема да си игра ташакот,ќе го игра цел меч хрчакот,ако не ги отворат од таа страна каде брани Томас не знам од каде,плус ако има пенали овај кепец е речиси непогрешлив,сепак Штербик е на голот,не Боркица

Лауге Шмит треба да е минус тежок,ама 2.5 се премала граница ако игра доста,но не ми се верува да игра многу овај,преголема конкуренција има на среден,ѓупакот Менсах,Дамгарт е тука,ако не му тргни на почеток на Лауге ќе си седни на клупа и нека си ја облечи тренерката слободно...
А против таа дивјачка централна одбрана на Шпанија со Виран Морос и Гедеон Гвардиола лесно голови не се даваат од средина,ако има голови од надвор ќе има или од Хансен или од Кристиансен,десниот бек..
Овај не е лош за 4 комада,добар пуцач е,доста го користат,нема замена за него,а добива поклончиња од дијаголни асистенции од Хансен кога имаат играч плус,е сега како ќе се снајди против голманите на Шпанија ќе видиме..
Го спомнував цело време Штербик,зошто најавено беше дека ќе се врати,имал некоја повреда,ама и да брани Де Варгас и тој е класа голман,ќе имаат мака Данците ако не му оди на Хансен..
Да видиме во другите кладилници шо даваат,јас од СЛ гледав,ако го начекате ЛАСЕ СВАН НА 2.5 пукајте го него ПЛУСКА...