Стапка на вработеност

• Креатор на темата Креатор на темата de_crecy
  • Време на започнување Време на започнување
Округло отприлика, од два милиони третина се деца и старци, според статистиките има околу уште една третина што е вработена, и тече стаж/зема плата и недостасува последната третина. Од неа аврм вика дека се водат како невработени 250.000, тогаш каде се другите...

Цел муабет е поради фалбите дека власта ја намалила невработенаста на рекордни 25% а реално или народот сам се се пријавил (го убедиле поради икс причини) за пасивен барател или не е тука за да бара работа или нешто трето... Значи невработеноста не е намалена толку многу поради што луѓето се вработиле туку дека не се водат повеќе за невработени поради разни основи односно се избришани од таму.

Округло отприлика, од два милиони третина се деца и старци, според статистиките има околу уште една третина што е вработена, и тече стаж/зема плата и недостасува последната третина. Од неа аврм вика дека се водат како невработени 250.000, тогаш каде се другите...

Цел муабет е поради фалбите дека власта ја намалила невработенаста на рекордни 25% а реално или народот сам се се пријавил (го убедиле поради икс причини) за пасивен барател или не е тука за да бара работа или нешто трето... Значи невработеноста не е намалена толку многу поради што луѓето се вработиле туку дека не се водат повеќе за невработени поради разни основи односно се избришани од таму.
Ама е намалена:-)

Ама е намалена:)
Што е право право но дали е за фалење по телевизии. Никој не вика вработивме толку кои земаат плата. Сите викаат ЌЕ вработиме или НЕ СЕ ПОВЕЌЕ невработени. Никој не кажува дали се вработени ако веќе не се повеќе невработени.

Што е право право но дали е за фалење по телевизии. Никој не вика вработивме толку кои земаат плата. Сите викаат ЌЕ вработиме или НЕ СЕ ПОВЕЌЕ невработени. Никој не кажува дали се вработени ако веќе не се повеќе невработени.
Очекувано од политичари. Барем за мене.[DOUBLEPOST=1453469067][/DOUBLEPOST]
Точно , кој на брод на раб , кој бг пасош ја намачкал кој чека да го земи да ја намачка :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ти во која категорија си?

Инаку сега го препрочитав моето мислење во другата тема забележав нешто што тогаш сум го пишал. Значи овие 250.000 се вкупна бројка на оние што се пријавуваат како активни на месец и пасивни на 6 месеци. остатокот до третина воопшто не се пријавува/или е избришан без можност за пријавување никаде!!!

Очекувано од политичари. Барем за мене.[DOUBLEPOST=1453469067][/DOUBLEPOST]
Ти во која категорија си?

Во таја шо не ми го испила чавка мозоко да дркам на грујо и заев

Инаку сега го препрочитав моето мислење во другата тема забележав нешто што тогаш сум го пишал. Значи овие 250.000 се вкупна бројка на оние што се пријавуваат како активни на месец и пасивни на 6 месеци. остатокот до третина воопшто не се пријавува/или е избришан без можност за пријавување никаде!!!
2006 394.000 вработени - 2014 - 472.000 вработени.[DOUBLEPOST=1453469750][/DOUBLEPOST]
Во таја шо не ми го испила чавка мозоко да дркам на грујо и заев

Крајно време е да почнеш да дупиш, затоа што дркањето очигледно те прави незадоволен.

Цирка пола држава :)
Не знам, анализа како да направиме. Дали да пресметаме колку од нашите соученици од основно или средно се тука а колку во странство. Имам еден пола година работи во Грција пола е тука на пример.

Не знам, анализа како да направиме. Дали да пресметаме колку од нашите соученици од основно или средно се тука а колку во странство. Имам еден пола година работи во Грција пола е тука на пример.
Јас за некој месец имам 15 години од матура. Ако од 32 тогаш бидиме 10 што сме тука во градов/државава ќе е чудо...

Јас за некој месец имам 15 години од матура. Ако од 32 тогаш бидиме 10 што сме тука во градов/државава ќе е чудо...
не е се така црно. Може другите се кријат затоа што немаат пари за вечера:-)

Се знае, невработен е оној кој не зема личен доход!!! А такви се скоро милион а не нецели 300.000...
Да тврдиш дека сите оние кои не се водат како вработени/невработени, немаат никаков приход, е во најмала рака смешно. Јас, на пример, сум еден од тие кои не се водат како вработени, но имам приходи. Вакви како мене има илјадници. Има илјадници кои привремено работат во странство. Илјадници иселени. Илјадници хонорарци, фриленсери. Илјадници кои работат на диво и не се пријавени. Илјадници племиња, по 10-15 во семејство, кои живеат со пари кои им ги праќа Измет од Швицарска. И така натаму, да не набројувам, има милион примери.

Она што треба сите да нè интересира е стапката на вработеност, а не стапката на невработеност. Ако бројот на вработени има тенденција на растење, мање битно е дали сме еден милион жители или сто милиони. Небитно е колку се пасивни, а колку активни баратели на работа, се додека бројот на вработени се зголемува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom