Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
12 декември 2007
Мислења
572
Поени од реакции
20
оф(ама и така нема муабте на темава)

Тоа “металци’’ ме нервира од прв момент кога дознав што е металец(небањат смрад со мрсна долга коса :):):) ) све би дал не преименуваат еве рапери нек не викаат само не металци
:)
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: BRAT NE SI NORMALEN SO DRUGO DA TI KAZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
оф(ама и така нема муабте на темава)

Тоа “металци’’ ме нервира од прв момент кога дознав што е металец(небањат смрад со мрсна долга коса :):):) ) све би дал не преименуваат еве рапери нек не викаат само не металци
:)
Јас сум металец бе! :kesa::pos2:

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Дали некој може да ми каже кога е основан К.К. МЗТ, Кога се основани Пирамида/А.Ф. и Кога е изграден Аеродром како населба ?!?!

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
KK Skopje (prviot klub od koj sto poteknuva denesnovo MZT) e onovan 1966, FA e formirana 1997, a za aerodrom ne znam tocno
P.S. prasaj te go radical za podetalno

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Аеродром е изграден 1982 некаде.. шо значи од 1966 до 1995 некаде МЗТ нема навивачи ?!?
Има некој што навивал за тој клуб во тој период или ... денеска навиваат оние кои се доселиле во Аеродром ??

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.860
Што сакаш да докажеш и да прогураш бе синко,кажи директно ке се разбереме...

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Што сакаш да докажеш и да прогураш бе синко,кажи директно ке се разбереме...
:) Да проругам?? Па пичкаму материна .. :) Чоек да не праша ниту едно прашање..а?

Синко? колкав си ти чичко !?!?

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
ti rekov radical znae poveke okolu taa tema mislam, samo znam deka lugeto sto bile clenovi na taa grupa se baagi postari.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.946
Поени од реакции
50.860
Да? Кога почнале тие да навиваат за мзт ??
87-88 или у превод Романтичари и СПБ не бевте ни у план за постоење,вас ве направија дечките со тогашните шаховници со Шукер позади :):):)

:) Да проругам?? Па пичкаму материна .. :) Чоек да не праша ниту едно прашање..а?
Па не да скратиме не за друго не мислам сеа да бркам поента одоколу

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
хех ... :)

Абе Романтичари навиваат за клуб од 1937, и првите биле од Дебар маало уште од формирање на клубот колку што сум разбрал .. а Сити Парк Бојс за клуб од 1946 ... формирани се некаде пред 10тина години .. а претходно Комити имаат навивано + дебар маалци , ако не сум грешка ?!?!

Мада.. нема везе тоа, не е дискусија...
Мене ме интересира, дали знаеш ти еве вака како поупатен.. како започнало ривалството меѓу Работнички и МЗТ ?!?!

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Аеродром е изграден 1982 некаде.. шо значи од 1966 до 1995 некаде МЗТ нема навивачи ?!?
Има некој што навивал за тој клуб во тој период или ... денеска навиваат оние кои се доселиле во Аеродром ??
Аеродром е изграден порано од 1982. Нов Аеродром е изграден 1982, стар незнам кога точно. КК Скопје е основан 1966 и почетоците ги имал во салата во Автокоманда, а потоа е префрлен во Јане Сандански.

Пирамида е основана 1987 исто како и Service Crew и дејствувале како две навивачки групи, кои не биле поделени туку навивале како едно, правеле се како едно, само постоеле две групи.

ФА е основана од 1997 како продолжение на Пирамида и Сервис Кру, основана од тогаш помладите членови на беќе бившите Пирамида и Сервис Кру и ги синтетизира двете групи во една. Со преименувањето во ФА, навивачката група губи голме број челнови поради тоа Аеродром, затоашто во Пирамида имаше членови кои не се од Аеродром и кои добија впечаток дека ФА не сака членови од други населби. Денеска ФА има членови од сите населби во Скопје, дури има и членови кои не се од Скопје а доаѓаат и навиваат за Мзт.

Е сега да ти одговорам на прашањето кое ми замириса на провокација... Мзт Скопје официјално има навивачка група од 1987, да не речам кога во Македонија почнуваат да се основаат навивачките групи, пошто незнам колку си упатен, скоро и да нема навивачка група основана пред 1987. Дали имало навивачи пред 1987, да имало, ама не биле групирани. Помогнав?

Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Во ред.. меѓутоа.. јас прашав дали некој може да ми каже како и зошто започнало ривалството меѓу МЗТ и Работничи?!

Kajgana Shop

На врв Bottom