Прашање за Христијанството III

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.608
Поени од реакции
1.156
А што е подобро, да прифатам некој да ми протолкува што како и како овца да го следам?[DOUBLEPOST=1453381272][/DOUBLEPOST]
Зошто тогаш поставуваш прашање?
Или можеби сакаш нешто да докажуваш!

S

SpaceTraveler

Гостин
Зошто тогаш поставуваш прашање?
Или можеби сакаш нешто да докажуваш!
Затоа што јас така сакам, а ти тука не можеш ништо! :)

Наместо да ме прашуваш зошто ова зошто она, пробај дај ми објаснување кое ќе ме убеди во христијанската догма и на кое нема да можам да му дадам соодветен одговор! Само ти давам совет, а ти како сакаш...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.608
Поени од реакции
1.156
Затоа што јас така сакам, а ти тука не можеш ништо! :)

Наместо да ме прашуваш зошто ова зошто она, пробај дај ми објаснување кое ќе ме убеди во христијанската догма и на кое нема да можам да му дадам соодветен одговор! Само ти давам совет, а ти како сакаш...
Немам намера да те убедувам во ништо, може само да размениме мисли.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А кинезите имаат коси очи оти јаделе ориз и гледале многу во него. :)[DOUBLEPOST=1453374976][/DOUBLEPOST]

Душата е една, не сакав да звучам расистички или да бидам погрешно сфатен, ама факт е дека постојат различни раси, а тука има физичка разлика (коси очи, црна/црвена/жолта кожа) па кој знае какви мутанти биле Адам и Ева чим од нив 2 настанале сите овие. :)

Како не ти е јасно дека поради временските услови се формира изгледот на луѓето? Прочитај малку научна анализа на нет.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Како не ти е јасно дека поради временските услови се формира изгледот на луѓето? Прочитај малку научна анализа на нет.

Zote toa se vika Evolucija ...nesto sto Hristijanstvoto\Crkvata bas i ne go priznava\prifaka. Sam si sudis offsajt sea!

S

SpaceTraveler

Гостин
Мене ништо не ми објасни со оваа сликичка. Зошто не го ставиле Адам во средина, а околу него радиусни линии кој ќе ми посочуваат кон другите раси? :pos:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Zote toa se vika Evolucija ...nesto sto Hristijanstvoto\Crkvata bas i ne go priznava\prifaka. Sam si sudis offsajt sea!
Јас ви кажавум за денешната анука до каде може да оди со откривање за на вас да ви стане полесно за разбирање дека сите луѓе се од африка. И од сите тие луѓе настанале сите денешн ираси. Поточно раса на луѓе не постои но тоа тешко вие го сваќате

bandicam 2016-01-21 17-19-27-773.jpg [DOUBLEPOST=1453393541][/DOUBLEPOST]
Мене ништо не ми објасни со оваа сликичка. Зошто не го ставиле Адам во средина, а околу него радиусни линии кој ќе ми посочуваат кон другите раси? :pos:
Ти викам истражувај и читај ама ти не сакаш.

bandicam 2016-01-21 17-26-14-593.jpg

Еве ти видео

Последно уредено:
S

SpaceTraveler

Гостин
Јас ви кажавум за денешната анука до каде може да оди со откривање за на вас да ви стане полесно за разбирање дека сите луѓе се од африка. И од сите тие луѓе настанале сите денешн ираси. Поточно раса на луѓе не постои но тоа тешко вие го сваќате

Прегледај го приврзокот 137317[DOUBLEPOST=1453393541][/DOUBLEPOST]

Ти викам истражувај и читај ама ти не сакаш.

Прегледај го приврзокот 137323

Еве ти видео

И ти веруваш дека сите овие 7 милјарди се продукт од Адам и Ева! :facepalm:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
More Zote ni znaeme za nastanokot na lugeto i evolucijata...problemot e toa sto tvoeto veruvanje ne ja priznava evolucijata.E tuka nastanuva eden tezok konflikt ...bukvalno raskrsnica kade treba da go preispitas tvojot intelekt dali se slagas\veruvas u naucna teza ili da ignoriras se co cel za ostanes "vistinski vernik". Ako gi odberes dvete u kombinacija togas se stavas u kategorija agnostik a ne vernik.Tuka automatski go ljutis vistinskiot vernik @MIKI1 a on ne se stedi na ubavi zborovi.

Да биде трагикомедијата кај македончето поголема, практикувањето на обичајот со паричката е изместено па наместо на Василица, некој се сетил дека треба да се практикува на Божик, што само по себе е показател за јаката „вера„ кај македонците, кои ја сведоа верата на бесмислица и на проста забава за прост народ.

Последно уредено:
S

SpaceTraveler

Гостин
More Zote ni znaeme za nastanokot na lugeto i evolucijata...problemot e toa sto tvoeto veruvanje ne ja priznava evolucijata.E tuka nastanuva eden tezok konflikt ...bukvalno raskrsnica kade treba da go preispitas tvojot intelekt dali se slagas\veruvas u naucna teza ili da ignoriras se co cel za ostanes "vistinski vernik". Ako gi odberes dvete u kombinacija togas se stavas u kategorija agnostik a ne vernik.
@SuBZerO некој луѓе не веруват во тоа што го зборат, едноставно! :D:P

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И ти веруваш дека сите овие 7 милјарди се продукт од Адам и Ева! :facepalm:
Дечко, научно е тоа докажано

Gotovo svaki čovek na planeti može pratiti svoje poreklo sve do čoveka koji je živeo pre oko 135.000 godina, pokazalo je novo istraživanje. Taj drevni čovek verovatno je živeo u isto vreme kada i majka svih žena.

New DNA studies suggest that all humans descended from a single African ancestor who lived some 60,000 years ago. To uncover the paths that lead from him to every living human, the National Geographic Society launched the Genographic Project, headed by Spencer Wells. The quest for "Adam" is the subject of a new television documentary that airs on the National Geographic Channel in the U.S. this Sunday.

http://news.nationalgeographic.com/news/2005/06/0624_050624_spencerwells.html

S

SpaceTraveler

Гостин
Дечко, научно е тоа докажано

Gotovo svaki čovek na planeti može pratiti svoje poreklo sve do čoveka koji je živeo pre oko 135.000 godina, pokazalo je novo istraživanje. Taj drevni čovek verovatno je živeo u isto vreme kada i majka svih žena.

New DNA studies suggest that all humans descended from a single African ancestor who lived some 60,000 years ago. To uncover the paths that lead from him to every living human, the National Geographic Society launched the Genographic Project, headed by Spencer Wells. The quest for "Adam" is the subject of a new television documentary that airs on the National Geographic Channel in the U.S. this Sunday.

http://news.nationalgeographic.com/news/2005/06/0624_050624_spencerwells.html
Абе да, ама твојата религија и науката два различни поими. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

колку години биле потребно да од првобитни црни афрички иселеници, настанат на пример плавокоси и плавооки бели швеѓани или ниски косооки жолтеникави јапонци?
на пример во Австралија времето и условите направиле да луѓето станат или останат црни со карактеристичен изглед, (абориџани) или на пример во америка настана раса на црвенокожци
е сега од пред 500 години почна да се колонизира америка од страна на бело население (и црни робови) во австралија нешто покасно али сепак се во прашање векови, и сега уште колку години треба да тие белци во аустралија или белци и црнци во америка, се претворат во абориџани и индијанци ради променети временски услови?

S

SpaceTraveler

Гостин
Науката потврдува постоење и на хомо еректус и остали, ама црквата тоа не може да го прифати ни милум ни силум, така да... живејте во својте фантазии, лека ноќ! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom