ОБНОВЕНО: По нападот во Гошинце, пукање во Куманово

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Никако. Исто како што нема потреба да се здружат со останатиот нормален народ и да ги исчистат терористите во свои редови кои фрлаат лоша слика за целиот народ. Многу е нормално да молчат и преќутно да ги помагаат. Затоа што нели не се сите исти.
кога ќе се здружиш ти со албанците против Тарчуловски, тогаш они ќе се здружат со тебе против малишева и компанија. кој е тој "нормален народ"? албанците се еден народ, македонците друг. нормално дека и едните и другите ќе ги толерираат кретените во своите редови, по принципот "какви се такви се, барем се наши". како фино се правите на тошо, истите кои првото начело ви е "не е битно дали си во право, битно е дали си македонец".

Исто како шо јас немам никаков проблем ако некој ме нарекува исламофоб, ксенофоб, југендхитлер и тн. Јас би се навредил кога Антифа лешинарите би ме пофалиле. Подобро викајте ме расист, отколку истребен домородец. Ако ти терминот предавник и петоколонаш го сфаќаш како комплимент, јас тогаш вашите етикети ќе ги носам како орден на честа и око нема да ми трепне.
сите тоа им е целта, тебе домородецот да те истребат. албанците, мигрантите, американците...:pos:
кога некој е расист, нема потреба никој да го вика или да не го вика расист. ако мрази црнци, арапи, евреи или шодае, тогаш е расист.

Целта на Американците не беше да ја уништат Македонија, туку внатрешно да ја ремоделираат државата според нивниот интерес.
секако, секое сабајле Обама кога ќе стане од кревет првата мисла му е како да ја ремоделира Македонија за да бидат посреќни американските граѓани. затоа и го ангажирал командант маљишева, да ја ремоделира уште еднаш, дека некако американските граѓани не се толку среќни веќе со првото ремоделирање.

до кога ќе си правите бајрам бе, после Босна на американците главна цел им е да не дојде до таков конфликт на Балканов, пошто знаат дека после ќе треба да праќаат еден тон маринци да ги држат локалните племиња раздвоени до недогледно време. Америка има толку многу проблеми што не знае главата кај и е, ама ќе се замара со моделот на Македонија:facepalm:

C

cige

Гостин
кога ќе се здружиш ти со албанците против Тарчуловски, тогаш они ќе се здружат со тебе против малишева и компанија. кој е тој "нормален народ"? албанците се еден народ, македонците друг. нормално дека и едните и другите ќе ги толерираат кретените во своите редови, по принципот "какви се такви се, барем се наши". како фино се правите на тошо, истите кои првото начело ви е "не е битно дали си во право, битно е дали си македонец".

сите тоа им е целта, тебе домородецот да те истребат. албанците, мигрантите, американците...os:
кога некој е расист, нема потреба никој да го вика или да не го вика расист. ако мрази црнци, арапи, евреи или шодае, тогаш е расист.

секако, секое сабајле Обама кога ќе стане од кревет првата мисла му е како да ја ремоделира Македонија за да бидат посреќни американските граѓани. затоа и го ангажирал командант маљишева, да ја ремоделира уште еднаш, дека некако американските граѓани не се толку среќни веќе со првото ремоделирање.

до кога ќе си правите бајрам бе, после Босна на американците главна цел им е да не дојде до таков конфликт на Балканов, пошто знаат дека после ќе треба да праќаат еден тон маринци да ги држат локалните племиња раздвоени до недогледно време. Америка има толку многу проблеми што не знае главата кај и е, ама ќе се замара со моделот на Македонија:facepalm:
По која логика ги споредуваш агресорот малишева со бранителот Тарчуловски?

Sent from my SM-T230 using Tapatalk

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.834
Aкo некој e индиферентен кон таквите, тогаш тој мора да е расист?
Као постои некоја морална норма која налага дека мора да љубиш „црнци, арапи, евреи или шодае“ - за ајвани по интернет да не те нарекуваат РАСИС... а?

на американците главна цел им е да не дојде до таков конфликт на Балканов, пошто знаат дека после ќе треба да праќаат еден тон маринци да ги држат локалните племиња раздвоени до недогледно време. Америка има толку многу проблеми што не знае главата кај и е, ама ќе се замара со моделот на Македонија:facepalm:
^^
Среќа твоја што наивноста и глупавоста не се казниви.

Твоја среќа, и наша несреќа.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
По која логика ги споредуваш агресорот малишева со бранителот Тарчуловски?

Sent from my SM-T230 using Tapatalk
по логиката на нивната методологија. и двајцата им е струка кољач и убиец. дали си агресор или бранител, зависи на која страна стоиш.

Aкo некој e индиферентен кон таквите, тогаш тој мора да е расист?
Као постои некоја морална норма која налага дека мора да љубиш „црнци, арапи, евреи или шодае“ - за ајвани по интернет да не те нарекуваат РАСИС... а?
види алас, ако немаш ист пристап кон сите раси, тогаш си расист. во твојов случај ти не би бил расист ако си подеднакво индиферентен и кон белата раса. е сега ако љубиш само белци а си индиферентен према други, тогаш тоа е еуфемизам и обид за прикривање на расизмот. дури и тебе би требало да ти биде јасно алас, пошто расизмот како концепт е прецизно научно дефиниран, а дефиницијата не е комплицирана.

^^
Среќа твоја што наивноста и глупавоста не се казниви.

Твоја среќа, и наша несреќа.
сепак, среќа е што те имаме тебе алас и твоите инсајдери во ЦИА за да ни ги објасниш тајните на американското дејствување на Балканот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.834
^^
Се замолуваат циганите да не прават цигански работи! @Ставрогин :P

види алас, ако немаш ист пристап кон сите раси, тогаш си расист. во твојов случај ти не би бил расист ако си подеднакво индиферентен и кон белата раса. е сега ако љубиш само белци а си индиферентен према други, тогаш тоа е еуфемизам и обид за прикривање на расизмот. дури и тебе би требало да ти биде јасно алас, пошто расизмот како концепт е прецизно научно дефиниран, а дефиницијата не е комплицирана.

сепак, среќа е што те имаме тебе алас и твоите инсајдери во ЦИА за да ни ги објасниш тајните на американското дејствување на Балканот.
Јас ја љубам само жена ми, мора ли со чомбе да сум земен - за да не сум расис’(т)?? Или со арапкиња, или ватевер? Јас ги сакам само најблиските, брат ми, родителите. Мора да сум со потекло од расно мешана фамилија, за да не бидам расис’?

Иди бе бегај, на некој друг да му објаснуваш што е (нео)расизам, и слични новокомпоновани дефиниции за зборови, или кованици - кои ги смислувата со другарчињата на курсовите од типот „Културен Марксизам за само 100часа“.
Ти велам, ти таквите како тебе имате среќа што глупавоста и наивноста не се казниви. Со смрт. Човечката популација ќе забележеше значителен пад... ;)[DOUBLEPOST=1452966968][/DOUBLEPOST]
среќа е што те имаме тебе алас и твоите инсајдери.
Не го мешај со Ала(х). :D
Ова што е со С (а без Х), и воглавно се става на почеток на реченицата. Рачунај го како архаична замена за „на жалост“. Како и да е, не би ти пречело малку повеќе да читаш неисламска литература, и не - ниту културен марксизам, нема да ти помогне.
Ама ок - барем ЕКБАР не кажа после „алас“. ;)

Последно уредено:
C

cige

Гостин
по логиката на нивната методологија. и двајцата им е струка кољач и убиец. дали си агресор или бранител, зависи на која страна стоиш.
Абе едниот напаѓа суверенитет на држава, другиот брани. Едниот напаѓа со оружје држава, другиот ја штити честа на таа држава.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Не сум видел кога се постирала сторијата, но затоа сега ќе пишам. Цела сторија е булшит, од булшит медиум и не треба да се сфати сериозно. Игнорирајте ја.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.596
Поени од реакции
87.979
Во Матејче камбана не бие
Човек, џабе им пишуваш на овие за иселениците од селава во 2001 година. Во една прилика, на една од темиве на форумов, Дарди (Мислам дека тој беше) пиша дека луѓето од Арачиново и Матејче природно си мигрирале во Скопје... демек тие сите заедно и сложно сами решиле да го напуштат селото и родните куќи, исклучувајќи го фактот дека беа набркани од терористите што ги нападнаа нивните домови.

Еве гледам никој не те цитирал за оваа вест, доволен факт дека на Албанциве ич не им чуе за овие фамилии... и оној погоре копукон што секој член го вика "расист" ќути за ова. Класичен копук...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.507
Поени од реакции
9.320
Не сум видел кога се постирала сторијата, но затоа сега ќе пишам. Цела сторија е булшит, од булшит медиум и не треба да се сфати сериозно. Игнорирајте ја.
мм ти ко си знаел како било, што не кажа досега ебаго, ние ко будали тука се малтретираме преведуваме булшит медиуми од Албански на Англиски,Македонски а сме имале човек тука кој ги знае информациите од прва рака.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Интересно во овој случај е што групата во Куманово иако се крие позади национална кауза, има религиозна позадина. Дел од таа група се бореле рамо до рамо во Сирија на страната на Исламска држава. И кога сме веќе кај ИД, имаше еден Македонец конвертит, кој исто така се бореше во Сирија на страната на ИД, тој истиот беше уапсен и осуден од најголемиот дел на Македонската популација.

Ти уствари во овој пасус всушност признаваш дека Албанците во Македонија и нивната добро развиена паравоена структура би биле одлична логистика на калифатот доколку би сакал да превземе некаква поголема акција.

Само добро е што си земате се повеќе и повеќе залет и ги отварате картите, толку беше од „соживотот“. Уживајте додека САД ви го штити грбот. Исто сте зимале залет и кога Хитлер ви го штител грбот ама на тоа дошло крајот, како и на ова сега што ќе дојде. Само тогаш незнам кој ќе ве спаси, ако земеме во предвид дека не постои народ на Балканот со кој не сте се закрвиле.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.244
Поени од реакции
34.834
^^
Кармата е кучка.
Тркалото се врти, и што си посеал тоа ќе пожнееш.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
мм ти ко си знаел како било, што не кажа досега ебаго, ние ко будали тука се малтретираме преведуваме булшит медиуми од Албански на Англиски,Македонски а сме имале човек тука кој ги знае информациите од прва рака.
Имам кажано доста работи, некои во темата за македонски специјални единици, некои овде, но нема да седнам и да ја напишам целата вистина за случувањата. Не сум тој што треба да го направи тоа, иако, како што веќе го кажа - имам информации од прва рака (иако тоа ти беше саркастично, но точно).

Но како што кажав, цела сторија е булшит. Може на тој терористот од толку пукање и тепање му се смениле некои работи во главата за тоа што се случувало, или можеби, типична шиптaрска работа - СУШИ ЛАЖЕ!!! А секако, постои и опцијата Almakos сами да си ја напишале сторијата.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
според соопштенијата на тие кои превзедоа одговорност за нападаите во куманово ... ние напрајве дипломатски рапрочмент кон русија и затоа америка ни дигна востание тука..

се е јасно.. останува мистерија бројот и веројатноста на загинати американски офицери во кумановската акција...

Инаку малку весела математика...

САД има цирка 5000000 милони долари буџет и печатница за неограничени колични...

Додека пак македонија има рудименитрана 8 илјадна армија..

САД за цена од 2 мил долари прати 80 луѓе во војна во куманово... САД може оваа сума да ја зголеми ако реши за илјада пати до 20000 милони долари (20 милјарди) и да плати армија која ќе има 8000 војници и која со постоечко америкасно оружје ќе ја прегази македонската армија и држава... Без директен напад од САД на македонија.. викај ги како сакаш тие што ќе се борат во таа војна и ќе дигнат востание.. албански екстремсити, македонски комунисти, фиром фајтерс како сакаш.. тие ќе ја добијат војната, ќе го победат груевски и ќе има редизајн на целата држава...

Ни дал господ премиер со колку толку мозок па си ја увиде грешката и отиде на колена да моли поршка за проруската авантура која ќе кошташе десетици илјади животи..

Ние ... со лесно поминавме,...

Член од
26 мај 2015
Мислења
458
Поени од реакции
253
Сонувам секој ден фиром да се растури а крадачите на државни пари да бидат силувани до смрт од некоја групација како исис на нај сотонистички начин ! Сигурен сум дека тој ден ке дојде ке го доживеат пеколот тука машносаните копилиња денот доаѓа бидете сигурни!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom