Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Здраво!
Вака значи имам Ајфон 4с и имав проблеми со звучникот, за музика и тако даље. Ми имаше изгледа малку вода влезено и се оштети и беше тивок. Порачав нов од ибеј, го сменав. Го уклучвам телефонот се супер, преќефој јас..Но, наидов на проблем. Ја клавам картичката и сега телефонот е само на "Searching..." неќи да ми фати мрежа. Го отворив пак да проверам за антената да не згрешив нешто но се беше супер. Читав на интернет дека то можи да се деси од исклучување на батеријата и времето автоматски се менва во 1970 година. Го вратив го рестартирав пак ништо. Некој велат и дека можи да е оштетена матичната, но јас не направив ништо, помош?

Фала однапред!
Врзи го на вифи, дали ќе добие сам автоматски датум и време, ресетирај после со сим дали ќе добие мрежа
Друга работа коаксијалниот ти е добро закачен?
менуваше само бузер така без флетови ништо тоа?

Член од
21 октомври 2013
Мислења
90
Поени од реакции
0
Врзи го на вифи, дали ќе добие сам автоматски датум и време, ресетирај после со сим дали ќе добие мрежа
Друга работа коаксијалниот ти е добро закачен?
менуваше само бузер така без флетови ништо тоа?
Гледав на интернет туторијалче. Се напрајв според тоа, и добро ја закачив антената во тоа што се клава. Инаку пробав со времето, неможи..

А да, не ми покажува ИМЕИ и модерн фирмваре број..

Последно уредено:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Гледав на интернет туторијалче. Се напрајв според тоа, и добро ја закачив антената во тоа што се клава. Инаку пробав со времето, неможи..

А да, не ми покажува ИМЕИ и модерн фирмваре број..
Офф ако се зезнал бејзбенд чипот опрости се

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Инаку штетата со звучникот беше од вода, инаку, матичната изгледа така..?
А зошто порано не се појави тој проблем туку сега?
Е ајде де од мокрен телефон или искривен бегај ... си ја размрдал плочата и откажало нешто
Ако е пример искривен плочата додека е стегната на место работи кога ќе го отршрафиш може да не запали повеќе

Мене на 4ес ми се зезна бејзенд чипот одеднаш го вадам од џеб нема мрежа после увидов дека нема имеи итн ... Го продадов за делови

Член од
12 ноември 2013
Мислења
38
Поени од реакции
3
Мооже ли да ми кажете колку е нова батерија за Iphone 5 и кај има овластен apple сервис у скопје ?

Член од
21 октомври 2013
Мислења
90
Поени од реакции
0
Е ајде де од мокрен телефон или искривен бегај ... си ја размрдал плочата и откажало нешто
Ако е пример искривен плочата додека е стегната на место работи кога ќе го отршрафиш може да не запали повеќе

Мене на 4ес ми се зезна бејзенд чипот одеднаш го вадам од џеб нема мрежа после увидов дека нема имеи итн ... Го продадов за делови
Аха, а можи пример да купам стар со пукнат дисплеј пример, а во ред да е со матичната и да го заменам дисплејот само?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Аха, а можи пример да купам стар со пукнат дисплеј пример, а во ред да е со матичната и да го заменам дисплејот само?
Ах тоа нема ... И да има некој ќе му стави екран и ќе го продаде
Има со ајКлауд за делови ама обратно исправен со пукнат лцд не се наоѓа

Член од
21 октомври 2013
Мислења
90
Поени од реакции
0
Ах тоа нема ... И да има некој ќе му стави екран и ќе го продаде
Има со ајКлауд за делови ама обратно исправен со пукнат лцд не се наоѓа
Ами со ајКлауд шо ќе му прам..сепак заклучен е..

Член од
20 јануари 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo pocituvani,

Ve molam za bilo kakvo iskustvo slicno , sugestija ...
Na Iphone 6 ,posle polnenje izlego navidum linii vertikalni koi onevozmozija funkcija na uredot ...Go dadoov na servis momentalno cekam odgovor ... (nitu izgreban ,a kamoli udren ili slicno)
Bi Vi bil mnogu zahvalen ako nekoj so slicen problem razmeni iskustvo ili odgovori ...
Odnapred blagodaram ...

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Малце помош ако може,сестра ми го скрши стаклото(екранот) на ајфон 5 ама работеше добро без никакви проблеми. И го однесе на сервисер за да го смени стаклото и му зема 70 евра. Ама после тоа ајфонот не работеше и го однесе пак кај тој човек и тој му рече дојди утре ќе биде готов и вака две недели го малтретираше и на крајот му рече дека овој ајфон не го бива и му ги братил парите што ги земал за стаклото,е сега ова ме прави мене да сумњан дека он направил нешто со телефонот. Би ви бил благодарен ако ми помогне некој.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Zdravo pocituvani,

Ve molam za bilo kakvo iskustvo slicno , sugestija ...
Na Iphone 6 ,posle polnenje izlego navidum linii vertikalni koi onevozmozija funkcija na uredot ...Go dadoov na servis momentalno cekam odgovor ... (nitu izgreban ,a kamoli udren ili slicno)
Bi Vi bil mnogu zahvalen ako nekoj so slicen problem razmeni iskustvo ili odgovori ...
Odnapred blagodaram ...
Ако е под гаранција од оператор, ќе ти го заменат за нов барем така прават со ајфоните во т-мобиле, макар било и за батерија и за друго нешто даваат нов тие ги праќаат
Проба со држење на двете копчиња да се ресетира да видиш дали ќе се изгубат линиите и ќе работи ок?[DOUBLEPOST=1453323350][/DOUBLEPOST]
Малце помош ако може,сестра ми го скрши стаклото(екранот) на ајфон 5 ама работеше добро без никакви проблеми. И го однесе на сервисер за да го смени стаклото и му зема 70 евра. Ама после тоа ајфонот не работеше и го однесе пак кај тој човек и тој му рече дојди утре ќе биде готов и вака две недели го малтретираше и на крајот му рече дека овој ајфон не го бива и му ги братил парите што ги земал за стаклото,е сега ова ме прави мене да сумњан дека он направил нешто со телефонот. Би ви бил благодарен ако ми помогне некој.
Провери го најпрвин ИМЕИ бројот дали се совпаѓа на *#06# и позади на маската од телефон и секако ако имаш кутија или некаде запишано ...
друга работа е ако оштетил нешто на плоча, што не би требало ама ... секакви мајстори има
ако е само екран ќе поминеш добро, да нема никакво оштетување на плочата ... што прави моментално телефонот?

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Провери го најпрвин ИМЕИ бројот дали се совпаѓа на *#06# и позади на маската од телефон и секако ако имаш кутија или некаде запишано ...
друга работа е ако оштетил нешто на плоча, што не би требало ама ... секакви мајстори има
ако е само екран ќе поминеш добро, да нема никакво оштетување на плочата ... што прави моментално телефонот?
Не сум сигурен пошто момемтално фо немам телефонот ама мислам дека нема ништо на екран. Го имав и на едно друго место тој ѓислеше дека излегол од програма се обидуваше да ја инсталираше пак ама не беше таму прпблемот

Последно уредено од модератор:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Не сум сигурен пошто момемтално фо немам телефонот ама мислам дека нема ништо на екран. Го имав и на едно друго место тој ѓислеше дека излегол од програма се обидуваше да ја инсталираше пак ама не беше таму прпблемот
Од кој град си? да ми го дадеш телефон да ти кажам што е со него

Kajgana Shop

На врв Bottom