Развод - a децата каде?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
pretezno site sopruznici ostanuvaat zaedno poradi decata... ama moe mislenje e deka podobro bi bilo da se razvedat roditelite otkolku deteto da zivee vo nezdrava sredina t.e sekoj den da gi slusa roditelite kako se karaat i slicno...

И јас сум за тоа...многу деца не сакаат да го прифатат тој факт,но подобро е така,подобро родителите да ги помни по добро него по лошо оти секој родител на кој не му иде бракот страдаат децата.

Зависи од родителот,не би требало секогаш да одат кај мајка не е фер.Сепак можеби и татко повеќе го заслужува детето,отколку мајката.Зависи од ситуацијата.

Зависи од родителот,не би требало секогаш да одат кај мајка не е фер.Сепак можеби и татко повеќе го заслужува детето,отколку мајката.Зависи од ситуацијата.
Се сложувам со тебе.:pipi:

Па да така е... Али сепак мислам дека треба да се остави детето само да одбере. И мислам дека после тоа треба да има право да се гледа и со другиот родител [но се зависи и од ситуацијата]

Во прв план - каде децата сами сакаат да бидат.Значи нивен избор.
Потоа доколку детето е премногу мало за да одлучи , одлучува судот кој од двајцата родители е подобар за детето според финансиската состојба , но пред се според здравствената состојба.Никој нормален не би оставил мало дете кај мајка пијаница или наркоманка или пак татко со исти карактеристики , нели?

хммм.. па јас сум за развод, али за тоа ако има стварно добра причина. Зошто подобро е така отколку децата да трпат караници. А за тоа каде треба детето. па зависи, не мора да значи дека мора кај мајката (али најчесто се решава кај мајката). Но некогаш не завршиуваат караниците и по разводот, посебно ако мајката и таткото живеат блиску, така да нема спас. (од искуство). али човек на се се навикнува.:toe::toe::toe:

здраво може едно прашање ако некој знае да ми помогне, ме интересира што треба за постапка за развод, имаме мало дете (година ипол) и дали детето може да припадне кај маж ми бидејќи сум невработена, а ова веќе не се трпи само караници со него и постојано ме брка, ако не ми свиѓало да си одам

Ја сум разведен со дете 3 години, и никако не можам со мајката да се спогодам за детето што како не ме известува ништо треба ја да се јавувам и да прашам што како е и слично , Само во недела го зимам за мене е малтретирање а и за детето, на неколку саати и пак го вракам, Имам некое вчуство дека она и домашните нејзини сакаат да ме избришат како да не сум татко, како оди процедурата за барање на детето на пример 10 дена кај мене 10 дена кај нејзе, сакам и ја да минам што повеќе време со детето колку она и каде е тука правдата за нас машките кој имаме право само еднаш неделно да го видиме сопственото дете ?

Ја сум разведен со дете 3 години, и никако не можам со мајката да се спогодам за детето што како не ме известува ништо треба ја да се јавувам и да прашам што како е и слично , Само во недела го зимам за мене е малтретирање а и за детето, на неколку саати и пак го вракам, Имам некое вчуство дека она и домашните нејзини сакаат да ме избришат како да не сум татко, како оди процедурата за барање на детето на пример 10 дена кај мене 10 дена кај нејзе, сакам и ја да минам што повеќе време со детето колку она и каде е тука правдата за нас машките кој имаме право само еднаш неделно да го видиме сопственото дете ?
"каде е тука правдата " :pos::pos:
Абе ти нели си го гледал цртанот со Калимеро и правдина. Зар сеуште луѓето веруваат во правдина :pos: . Едно е право а друго е правдина.

Па кој ти дозволил во недела да го земаш и враќаш ......
Може самите да се договорите кога и колку време ќе го гледаш детето. Доколку неможете тогаш право во СОЦИЈАЛНО (во пролазот кај Министерство за Правда) ќе си пријавиш и ќе бараш тие да ви одредат.

Ќе ве викнат, ќе ве прашаат ова она и кој ќе има појаки врски тој ќе победи за жал :mad:. Тешко дека ќе ти дозволат 10 дена тебе,10 нејзе, биди среќен со викенди кај тебе и среда да го земаш и враќаш ;)

Тебе пријателе допрва ти почнуваат проблемите со НЕЈЗИНИТЕ ;)

Мој совет ти е : вежбај броење до 20 (не до 10) не потпаѓај на провокации зашто се може да биде злоупотребно против тебе ;)
Они со камења по тебе ти со насмевка и ЉУБОВ кон детето.

Зошто не можеш да се спогодиш? Кое е нејзиното оправдување?

Зошто не можеш да се спогодиш? Кое е нејзиното објаснување?
Нема нејзино објаснување, може уште ја држи лутина од кај да ја знам, до сега кога и да и сум се јавел дека ке го земам не ми направила проблем ама некако многу ми е малтретирање да го гледам детето еднаш неделно и имам некое чуство како да почнува да ме игнорира кога и да звонам не ми се јавува па ме фаќа параноја да не почне тоа да влијае понатаму на детето да почне со уценување ова она

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ќе ја седнеш фино лепо на кафе негде и ќе си направите убав муабет. Возрасни сте, имате дете и приморани сте да соработувате и да наоѓате компромис, што било меѓу вас-било, не смее детето да страда ради тоа. Ќе ѝ објасниш дека имаш потреба да го гледаш колку што го гледа и она. Ти си му родител колку што е и она. И се фино, со убав збор, без кавги и лутење. Гледај да се спогодиш некако затоа што не верувам законот да застане на твоја страна без нејзино одобрение. Знам, воопшто не е праведно, ама тоа е цената на мешањето од страна на државата во приватниот живот на луѓето.

Читам наназад 5-6 страни, не битно, дека детето кај таткото може да биде. Ок нема проблем ако мајката е не е во состојба да го чува детото, Но македонскиве мажи ( со исклучоци) кога да им оставиш дете да чува тие одма се јавуваат на мајка, сестра итн за помош. Ај тие што коментираа дека мора со таткото нека ми објаснат за што ќе го делат тое дете од мајката??? За да го остават на бабата??? ЈАс не познавам сеуште маж кој не бара нечија помош за дете. Познавам разведени родители и таткото го има детото..УПС бабата го има. Го зима и го остава на мајка му, он да работи да шета и сл. Јас не дај боже да се разведам никогаш ама апсолутно никогаш нема да дозволам мое дете да остане кај таткото. За тоа мислам дека детето освен ако нема причина за тоа да си остане кај мајката.

Читам наназад 5-6 страни, не битно, дека детето кај таткото може да биде. Ок нема проблем ако мајката е не е во состојба да го чува детото, Но македонскиве мажи ( со исклучоци) кога да им оставиш дете да чува тие одма се јавуваат на мајка, сестра итн за помош. Ај тие што коментираа дека мора со таткото нека ми објаснат за што ќе го делат тое дете од мајката??? За да го остават на бабата??? ЈАс не познавам сеуште маж кој не бара нечија помош за дете. Познавам разведени родители и таткото го има детото..УПС бабата го има. Го зима и го остава на мајка му, он да работи да шета и сл. Јас не дај боже да се разведам никогаш ама апсолутно никогаш нема да дозволам мое дете да остане кај таткото. За тоа мислам дека детето освен ако нема причина за тоа да си остане кај мајката.
Ја не барам детето да биде кај мене, ја секогаш го викам и ке го викам тоа дека детето е најдобро да си биде кај мајката мене не ми смета тоа, само сакам да ги имам истите права како и она колку можам и колку сакам да биде со мене тоа е тоа :)

Ја не барам детето да биде кај мене, ја секогаш го викам и ке го викам тоа дека детето е најдобро да си биде кај мајката мене не ми смета тоа, само сакам да ги имам истите права како и она колку можам и колку сакам да биде со мене тоа е тоа :)

Во ред, јас не сум против од тоа да таткото го гледа детето, но, јас сум за тоа да детето да живее и биде израснето од мајката. Во вашата ситуација Вие мислам дека имате потполно право да си барате подолг период со Вашето дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom