Првут (Перут) и Себореа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Дали на некој до сега му се има случено да му препишат терапија со антибиотици три месеци. Доколку има некој молам до го сподели искуството.

Еден Кинез ми препорача млеко од кокос од лименка да се ставало 5-мин на коса пред капење.
Ама искрено неам пробано.

Дали на некој до сега му се има случено да му препишат терапија со антибиотици три месеци. Доколку има некој молам до го сподели искуството.
Ne znam zosto ti prepisale terapija so antibiotici za prvut!?:cautious:Antibioticite pravat poveke steta otkolku nekoj pozitiven efekt zatoa sto prvutot se javuva kako posledica na zgolemeno lacenje na lojnite zlezdi,barem mene taka mi imaat kazano dermatoloziva posto i jas go imam ovaj problem!

и се откри некој лек за себорејата? не можам да ја поднесам ми иде лустер да ја ошишам

Па и мене не ми е баш јасно ова со антибиотициве. Јас до сега ја контролрам себореава како сите други како што читам на форумов ( контрола со креми или шампони ). Па сега пак бев на кожен доктор па ми рече дека ќе пробаме со антибиотици, па си викам дали има некој вакво искуство и кој е резултатот. До сега сум на размислување да пробам, па да видам како ќе биде резултатот.

Денес набавив запер. Почнав да го користам и ќе видиме дали ќе има резултати. Доколку забележам подобрување веднаш ќе пишам. Поздрав

Zdravo momci !!!

Jas imam mnogu slicnosti vo vasite razgovori pogore.
Pred godina dena najprvo primetiv na glavata crveni linii i tuka tamu crveni fleki nekade vo vid na prvut nesto suvi slupcinja.Nemav nikakov problem so cesanje i peckanje.Potoa so tekot na vremeto mi se pojavija tie crvenila i po liceto: nosot,vegjite,celoto,jabocnicite.Toa strasno me vadi od takt.Bev na kozen lekar za licetoi mi prepisa "Belogent mast" ne mi filozofira mnogu ni mi objasni sto kako od kade se iritira kozata samo mi rece zemi ja mast i gotovo.Mast ne e mnogu skapa okolu 130den.

Sega imam pogolem problem.
Se iseliv od MK sega skoro mesec vreme ja promeniv klimata i uslovite sto gi nalaga okolinata. I odma pravo mi se iretira kozata intenzivno.Crveniloto mi se pojavi po bradata,nosot,celoto,vegjite,jabocnicite a na glavata mi se rashiri crveniloto i evolvira.Pocna mnogu da (cesha,pecka) ne se podnesuva bolkata ke si ja razranam glavata od ceshanje plus se zgolemi i prvutot.

1.Ne mozes da proshetash kako covek.Ne izgleda kulturno da se ceshas kako nekoj lud po ulica.
2.Ima ne izdrzliva bolka kako da ti gori glavata.
Probav sekakvi shamponi i sto treba i netreba ne znam sto da pravam.
Procitav na net za saboreata i ne mi se dopadna bas toa.Se isplasiv duri.Ne znam dali mene kje me snajde toa.Ne znam sto da pravam ponatamu ako nekoj ima mislnje ili lek terapija sto bilo samo da pomaga kazuvajte pravo.

Последно уредено:
Zdravo momci !!!

Jas imam mnogu slicnosti vo vasite razgovori pogore.
Pred godina dena najprvo primetiv na glavata crveni linii i tuka tamu crveni fleki nekade vo vid na prvut nesto suvi slupcinja.Nemav nikakov problem so cesanje i peckanje.Potoa so tekot na vremeto mi se pojavija tie crvenila i po liceto: nosot,vegjite,celoto,jabocnicite.Toa strasno me vadi od takt.Bev na kozen lekar za licetoi mi prepisa "Belogent mast" ne mi filozofira mnogu ni mi objasni sto kako od kade se iritira kozata samo mi rece zemi ja mast i gotovo.Mast ne e mnogu skapa okolu 130den.

Sega imam pogolem problem.
Se iseliv od MK sega skoro mesec vreme ja promeniv klimata i uslovite sto gi nalaga okolinata. I odma pravo mi se iretira kozata intenzivno.Crveniloto mi se pojavi po bradata,nosot,celoto,vegjite,jabocnicite a na glavata mi se rashiri crveniloto i evolvira.Pocna mnogu da (cesha,pecka) ne se podnesuva bolkata ke si ja razranam glavata od ceshanje plus se zgolemi i prvutot.

1.Ne mozes da proshetash kako covek.Ne izgleda kulturno da se ceshas kako nekoj lud po ulica.
2.Ima ne izdrzliva bolka kako da ti gori glavata.
Probav sekakvi shamponi i sto treba i netreba ne znam sto da pravam.
Procitav na net za saboreata i ne mi se dopadna bas toa.Se isplasiv duri.Ne znam dali mene kje me snajde toa.Ne znam sto da pravam ponatamu ako nekoj ima mislnje ili lek terapija sto bilo samo da pomaga kazuvajte pravo.
jas koristam Dermovate mast , mi pomaga mn

Се бањам со Schauma Antidandruff шампон,кошта 119 денара во продавница,и искрено немам едно зрно првут на косата..Проблем е што за 2 дена морам па да се мијам.Еве со оваков шампон се бањам.Што знам,мене ми помага моментално.
MA_SCH_PD_SH_AS_Intensiv_0911_RL.jpg

Мене ми помага Blue cap крема и се надевам дека нема во составот кортикостереоиди. Барем така пишува дека нема :-)

Jas koristev Blue Cap shampon... isto taka sum zadovolen.. cena 430 denari vo Zegin... na 2-3 dena upotreba za pocetok.. skoro ne mi se poznava nisto od seboreata... prethodno imav golemi crvenila koi se poznavaa i da bev od strana isisan dvojka ili trojka.. sega so edinica ne se poznava nisto :) se nadevam deka taka i ke ostane

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom