Дежурна Ординација! #2

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Видов на гугл ама баш и не се такви толку големи...на изглед не се гледаат само на допир и пишува дека биле ризични...http://acibademsistina.mk/health/index.php/srce-vaskularno-zdravje/246-koga-se-zgolemuvaat-lifnite-zlezdi.html
imaj predvid deka i novinarite se gubat malku vo prevodot, opasno e koga stanuva zbor za vospalenija ili limfomi, ama ne veruvam deka e od toa, zboruvam za limfni jazli koj se zgolemeni, vo rezultat na staza t.e. zabaven tek na limfata, limfnite jazli gi ima normalno vo organizamot, samo se pogolemi vo ovie slucai, duri i koga imas rasipan zab ili afta vo ustata, obidi se da napipas na vratot pod bradata, ke se uveris, no sepak pregledot od doktor vo slucaj na prolongiranje na periodot vo koj se pojavuvaat e najdobro resenie

JLO

Член од
10 јануари 2016
Мислења
11
Поени од реакции
3
Здраво. Пред некој ден на баба ми и излезе пришт на јазикот и пришт на грлото. Ја боли кога јаде. Што би требало да става?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Од четвртокот па наваму секој ден имам болка во градниот кош, некаде на средина. Остра болка, која боли и на помрднување и на дишење и трае околу 2-3 минути и ако најдам добра положба престанува. На стомак ако спијам одма почнува да ме боли и се гушам од што не можам да дишам.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Од четвртокот па наваму секој ден имам болка во градниот кош, некаде на средина. Остра болка, која боли и на помрднување и на дишење и трае околу 2-3 минути и ако најдам добра положба престанува. На стомак ако спијам одма почнува да ме боли и се гушам од што не можам да дишам.
ova veke definitivno ne eza na forum, ako se zeme predvid deka na sredinata pominuva i gradniot del na aortata. najdobro upatot i na snimanje, da ne te plasam kakva se dijagnoza moze da izleze od taa gradna bolka

Член од
7 август 2012
Мислења
176
Поени од реакции
11
Имам привремена болка во левата страна на тестисите и на десната одвоено еден ден имам друг немам и над машкиот полов орган од левата страна и од денсата страна ме боли не итовремено одвоено дали имал некој ваква болка или знае некој што ми е?

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Имам привремена болка во левата страна на тестисите и на десната одвоено еден ден имам друг немам и над машкиот полов орган од левата страна и од денсата страна ме боли не итовремено одвоено дали имал некој ваква болка или знае некој што ми е?
Najdobro da zemes upat i da posetis urolog, vozmozno e da stanuva zbroj za izvrtuvanje na testisite. Toa e sostojba koga najcesto poradi cesi i dolgi erekcii, na penisot, testisot, zazema prinudna polozba, t.e. se izvrtuva vnatre vo skrotalnoto kese. kako rezultat na toa izvrtuvanje na testisot, krvonosniot sad sto nosi hrana i kislorod na testisot se precvkiuva, i poradi toa precvikuvanje se namaluva dotokot od kislorod i hrana za testisot, toa e taa bolka. no ova e samo teza, najdobro e urolog da vidi i da proceni

C

cige

Гостин
Денес цел ден ми пулсира задниот дел на делтоидниот мускул. Цел ракав ми се тресеше. Што е ова чудо? Која би можела да биде причината и како да се прекине?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Денес цел ден ми пулсира задниот дел на делтоидниот мускул. Цел ракав ми се тресеше. Што е ова чудо? Која би можела да биде причината и како да се прекине?
Go cuvstvuvas kako pulsiranje, no nemora da e pulsiranje i najcesto ne e, dali sega naskoro si imal nekoja fizicka aktivnost, najcesto moze da bide grc, ili da e rezultat na muskulno treperenje ili nedostatok na kalium i magnezium.

C

cige

Гостин
Go cuvstvuvas kako pulsiranje, no nemora da e pulsiranje i najcesto ne e, dali sega naskoro si imal nekoja fizicka aktivnost, najcesto moze da bide grc, ili da e rezultat na muskulno treperenje ili nedostatok na kalium i magnezium.
Во последно време сум премногу физички пасивен. Наутро појадувам овес, лен, семки од тикви, бадеми, ореви, сончоглед....со млеко.
Нели тоа е магнезиум?

Sent from my SM-T230 using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Во последно време сум премногу физички пасивен. Наутро појадувам овес, лен, семки од тикви, бадеми, ореви, сончоглед....со млеко.
Нели тоа е магнезиум?

Sent from my SM-T230 using Tapatalk
Земи таблети. Од храна треба со 10ци кг да јадеш за да извлечеш доволно. Ти треба ударна доза да те врати во нормала, па после внесувај како храна. Нормално, за ова муабет со доктор. Едно време немав Б12 и доктори ми препорачуваа месо и јајца. Интернист ми вика: сакаш масти до небо? Еве ти суплемент, подобро ќе биде отколку по 3-4 јајца на ден.

Член од
15 јануари 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво луѓе, ја имам еден проблем доле на пенисот па сакам да идам на уролог пошо веќе многу се плашам. Всусност може и некој ќе ми помогне па да објаснам накратно.. од пред некој месец кожичката почна да ми пука и ја се мислев дека е од ладното но сеа имам рана околу пола сантим и тоа со изглед како афта.. и многу пече и чеша, а мислам дека се проширува постепено .. може некој да каже што да правам ?

Т

Триптико

Гостин
Здраво луѓе, ја имам еден проблем доле на пенисот па сакам да идам на уролог пошо веќе многу се плашам. Всусност може и некој ќе ми помогне па да објаснам накратно.. од пред некој месец кожичката почна да ми пука и ја се мислев дека е од ладното но сеа имам рана околу пола сантим и тоа со изглед како афта.. и многу пече и чеша, а мислам дека се проширува постепено .. може некој да каже што да правам ?
Појди на лекар. Најверојатно имаш баланитис. Ќе ти дадат антибиотик и крема против габична инфекција. Да не те плашам, можно е и СПБ...оди прегледај се!

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
Веќе подолго време ме боли главата целата десна страна ко некој да ме удира со нешто. Последнава недела и пол почна да ми тече и крв од нос само од десната страна. Бев кај матичен ми измери низок притисок. Ми даде да пијам таблети Хелакс вика ,,пиј ги овие и ке ти помине,, :confused: Ја и пред тоа си пиев и Б6 и витамин Ц. Ги пијам таблетиве два-три дена притисокот само тогаш кога ми го измери ми беше низок потоа се врати во нормала. Ама па крв од нос не ми престана, не е обилно ама па еднаш до двапати во ден обавезно и тоа само од десната страна.
Е сега ме загрижува тоа што не ми даде да идам крв да проверам, глава нешто иако барав од неа, за таблетиве знам дека се за смирување и се создава зависност од нив. Ја не сум по природа некој што се нервира многу, периодов не ми стресен, кога отидов кај неа бев скроз опуштена... не гладам потреба ја на 21 година да се трујам со овие лекови.

Ако има некој што би можел да ми објасни каква е поврзаноста на крвот од нос што ми тече и ме боли главата и Хелекс, на матичнава не и верувам, знае да забега некогааш.:D

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
nema nikakva povrzanost heleks so simptomite sto ti gi pisuvas, voopsto ne gi kupuvaj i nikako da gi pies. proveri si obavezno krv, no najprvo da ja smenis, maticnata, moze da e niska koncentracijata na trombocitite, drugo ne mi ide na pamet. vitaminot - c e toa sto gi zajaknuva sidovite na krvnite sadovi, dobro e doma da kupis nekolku ampuli za inekcii, koga me vikaat na natprevari, i ako ima nekoj udreno po nos, so pamuk nacican so sodrzinata od ampulata im ja stavam vo nosot, i pobrzo zapira krvavenjeto. drugo mozno e poradi temperaturni razliki da ti puka kapilar vo nosot. dali se banjas so mnogu zeska voda i ipotoa izleguvas nadvor na ladnovo??? a ako navistina pritisokott ti e nizok, i od toa te boli glavata, dovolno e koka kola, ili najdobro, nesto soleno, mene najbrzo mi se regulira so onie fakni gricinki ili smoki, dosta soleni, potoa ke se iznapies voda i ke vidis, kako se normalizira. ok, toa e od mene, no helexot nikako, osobeno ne vo ovaa vozrast i da i kazes na maticnata deka znaes oti i e zdosadeno od pacienti, ama da misli sto dava.

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
nema nikakva povrzanost heleks so simptomite sto ti gi pisuvas, voopsto ne gi kupuvaj i nikako da gi pies. proveri si obavezno krv, no najprvo da ja smenis, maticnata, moze da e niska koncentracijata na trombocitite, drugo ne mi ide na pamet. vitaminot - c e toa sto gi zajaknuva sidovite na krvnite sadovi, dobro e doma da kupis nekolku ampuli za inekcii, koga me vikaat na natprevari, i ako ima nekoj udreno po nos, so pamuk nacican so sodrzinata od ampulata im ja stavam vo nosot, i pobrzo zapira krvavenjeto. drugo mozno e poradi temperaturni razliki da ti puka kapilar vo nosot. dali se banjas so mnogu zeska voda i ipotoa izleguvas nadvor na ladnovo??? a ako navistina pritisokott ti e nizok, i od toa te boli glavata, dovolno e koka kola, ili najdobro, nesto soleno, mene najbrzo mi se regulira so onie fakni gricinki ili smoki, dosta soleni, potoa ke se iznapies voda i ke vidis, kako se normalizira. ok, toa e od mene, no helexot nikako, osobeno ne vo ovaa vozrast i da i kazes na maticnata deka znaes oti i e zdosadeno od pacienti, ama da misli sto dava.
Не се бањам со многу топла вода, гледам барем 3-4 часа после тоа да не излегувам надвор на ладно.
Си имав ја матична ама она замина во пензија и оваа дојде да ја замени млада е ама нема ни М од медицина. Што да очекуваш кога пред тебе проверува известувања од фб.:mad: Во понеделник обвезно ја мењам доста и е кај мене. Престанав да ги пијам лековите, а и чудно ме гладаа во аптека кога им реков дека се за мене како некој од бардовци да дошол да им бара лекови им беа фаците.
Фала ти за советиве :)

Kajgana Shop

На врв Bottom