nema nikakva povrzanost heleks so simptomite sto ti gi pisuvas, voopsto ne gi kupuvaj i nikako da gi pies. proveri si obavezno krv, no najprvo da ja smenis, maticnata, moze da e niska koncentracijata na trombocitite, drugo ne mi ide na pamet. vitaminot - c e toa sto gi zajaknuva sidovite na krvnite sadovi, dobro e doma da kupis nekolku ampuli za inekcii, koga me vikaat na natprevari, i ako ima nekoj udreno po nos, so pamuk nacican so sodrzinata od ampulata im ja stavam vo nosot, i pobrzo zapira krvavenjeto. drugo mozno e poradi temperaturni razliki da ti puka kapilar vo nosot. dali se banjas so mnogu zeska voda i ipotoa izleguvas nadvor na ladnovo??? a ako navistina pritisokott ti e nizok, i od toa te boli glavata, dovolno e koka kola, ili najdobro, nesto soleno, mene najbrzo mi se regulira so onie fakni gricinki ili smoki, dosta soleni, potoa ke se iznapies voda i ke vidis, kako se normalizira. ok, toa e od mene, no helexot nikako, osobeno ne vo ovaa vozrast i da i kazes na maticnata deka znaes oti i e zdosadeno od pacienti, ama da misli sto dava.