Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Патем, дискусија не се поттикнува со прикриен цинизам и саркастички досетки. Во тој случај не бараш одговор од соговорникот, туку се трудиш да му ги исмееш ставовите. Нели реков дека на такви не сум должна да реплицирам?
Алас, ти не си должна ништо. А јас Агда, не се обидувам да „исмеам“ ништо, едноставно како во секоја дискусија целта е ми е да аргументирано да ги дискредитирам спротивните ставови на соговорникот.

Цинизам и сарказам се дел од мојот стил на изразување. Сами по себе се безопасни, затоа што важна е пораката а не амбалажата, нели? Но како и да е Агда, се надевам дека не очекуваш да се сменам заради тебе?
Тоа не е феминистички, тоа е себично. :(

Отвори соодветна тема, не тука.
Но моето прашање е сосема соодветно за темава. Ти применуваш културен марксизам, на тема за мултикултурност, а јас ја коментирам истата таа мултикултурност - токму од аспект на твојот културен марксизам. Впрочем ни ти не си офтопик, затоа што културниот марксизам е важен и интегративен дел на целата таа пропаганда за квази-мултикултурата, која е многу активна во последните неколку децении.
Еве како функционира сето тоа. Прво ќе ги набројам фактите (ти се разбира оспори ги ако можеш) - а потоа ќе наведам како функционира пропагандата на културниот марксизам.

Статистички факти:
- Бројот на силувања во Европа е многукратно зголемен, откако е засилена имиграцијата на муслимански имигранти
- Од осудените силувачи, огромното мнозинство се муслимани
- Криминалот во Европа е многукратно зголемен, откако е засилена имиграцијата на муслимански имигранти
- Од осудените криминалци, мнозинството се муслимани

Културниот марксизам налага дека „правата“ на малцинството се поважни од се друго. Агда одбива да ги идентифицира силувачите и криминалците како муслимани. Ги идентифицира како МАЖИ. Агда практицира културен марксизам.

@Ligar и останатите, погледајте го внимателно видеово - можеби ќе ви изгледа досадно, ама ветувам дека ќе стане интересно: ќе видите што всушност ви се сервира како Марксизам.
Тоа е таа вештачка дилема десница/левица што ни се наметнува на сите, заради криење кукавичји јајца и десно и лево. Се кладам дека никој од вас нема многу аргументи против Марксизмот, нити против Комунизмот, но во видеото погоре ќе најдете мноштво работи против кои и тоа како имате многу против. Некој сите тие страња ги пакува и ги пласира како Марксизам. Културен марксизам всушност, но никој од вас не ви го запамтил префиксот (ако претходно убаво не се објасни). Тоа што ќе запамтите, е дека „марксизмот“ е лош. :)

Јас лично не би се опишувал себе си ни како марксист, ни како комунист. Но секако во нив наоѓам некои добри работи. Од друга страна не би се опишал себе си ни како десничар, но секако сум родољуб, и наоѓам добри работи во десничарската идеологија. Мора ли едното да го исклучува другото?
Етикети, ограничувачки се нели? :)

Решението на Доналд Трамп за мигрантите! Американските медиуми го прават луд и прост, но тој кажува една многу проста вистина
Секој сочувствува со луѓето погодени од трагедии и војна, но во Европа се случува нешто за што во медиумите не се зборува многу. Во цели квартови во градови како Амстердам, Малме, Париз, Лондон полицијата не смее ни да припари. Во тие „исламски делови“ муслиманите организираат „исламска полиција“ којашто ги малтретира Европејците ако бидат фатени како пијат алкохол или се „несоодветно облечени“. Во последно време има и епидемија на силувања, при што Малме го нарекуваат „главен град на силувањата“. А сепак, доколку некој посочи на овие нешта, активистите на левицата тоа го нарекуваат „расизам, нацизам, нетрпеливост, дискриминација“ и сл. Што ѝ се случува на Европа?

http://www.motika.com.mk/reshenieto...ost-no-toj-kazhuva-edna-mnogu-prosta-vistina/

Кој друг пак да ја спасува Европа него бабуши од Балканот :P

Хрватов е прогласен за Херој на Келн(неколку пати кик бокс шампион иначе),бидејќи спасил две девојки да не бидат силувани со тоа што сам се тепал со 6 души а подоцна учестувал и во групите од цивили кои решиле правдата да је земат во свои раце(секако после овој херојски подвиг бил уапсен)
Ѕверка! Balkan/Yugo StronK :D

The Hero of Cologne: How a 7ft tall hotel doorman and ex-kickboxing champ saved two women from the New Year's sex mob

http://www.dailymail.co.uk/news/art...champ-saved-two-women-New-Year-s-sex-mob.html

Боже прости ми, ама грев ли е ако кажам дека заслужуваат се што добиваат од муслиманите?? Ова е веќе патологија :(
12400854_948000238581380_120995542841247140_n.png

Последно уредено:
Ова беше добар коментар:
Вие сте расисти. Тепањето, силувањето и малтретирањето на локалните луѓе е дел од нивната култура и во духот на мултикултурализмот тоа треба да го прифатиме сите. :-)

^^
Хаха, па работава Е како за тролање создадена. Смешното е што силувачите за кои станува збор, исто така се расисти. Но изгледа дека силувачите им одговараат повеќе, можеби пошто им даваат нешто што домашните расисти не им даваат? ;)

Алас, јас сепак мислам дека најзначаен фактор за ЛГБТ и феминистичката подршка на муслиманските силувачи - е финансирањето од НВО (и исполнување на интересите, на спонзорите на тие НВО).

Па работава е толку забегана што стварно да се замислиш дали некој прави експеримент од типот - колку може некој народ да издржи вакви глупости. .

Боже прости ми, ама грев ли е ако кажам дека заслужуваат се што добиваат од муслиманите?? Ова е веќе патологија.

Монтажа е ова, се појави после настаните во Келн. Ова е оригиналната:

RefugeesWelcomeElbonita_13.jpg

...

Ванлок, грофе, ја малку шаренило да му дадеме на ваа тема. Ја, нели? Мислам дека твоево континуирано љубење староанглески заслужува ништо помалку, ништо повеќе, туку офтопик песмичка!

Van Lock

Lo and behold,
the knight shrouded in mystery,
riding forth from lands of Yore,
to strike at ignorance with glee,
i here propose to honor thee,
yet set forth a plea,
to steadfast be the thy virulent verbal sword,
and forever free.

Alas! the times befallen us,
are dark indeed,
the brown stream flows
through our pastures, to breed,
the need is great for the prophet, for thee,
to cement a firm and national creed.

For life is at stake and the stake is at our hearts,
and when reason dares and departs,
the knight, unveiled, Van Lock,
shall forevermore mend the the mind and spirit's rotting parts.

Ете. Песмичка. Сеа си испоштуван, иако, алас, од обичен плеб, незапозаен со големите светски конспирациски текови, за шо се извинувам и се надевам дека ќе ми простиш. <3

.... претставата наречена „Разнебитувањето на Европа“ (таква каква што беше до пред десетина години).
Да те поправам само до пред втора светска војна ;)

Нема врска, по втората светска војна добро им тргна, се обнови континентот, економски сите зајакнаа, ги надминаа омразата и разликите, воспоставија соработка и заедништо во првите заедници (претходниците на ЕУ). Работите почнаа да одат на лошо кога огромната бирократска топкна наречена ЕУ ги удави државите во правила и регулации, истовремени промовирајќуи политика не на отворени, туку на преотворени врати, како капак на се им дојде и екноносмката криза која од 2008 досега немаат задравено како што треба.

Да не гледаме преромантичарски сепак од 1914 до 1945 година европјаните колку што сами си нанесона страдење уништување и истребување мигрантите нема да можат у наредните сто години тоа да го направат.

Новости, новости ...
Woman died after Muslim nurse refused to help as he was praying [DOUBLEPOST=1452786591][/DOUBLEPOST]
Нема врска, по втората светска војна добро им тргна, се обнови континентот, економски сите зајакнаа, ги надминаа омразата и разликите, воспоставија соработка и заедништо во првите заедници (претходниците на ЕУ). Работите почнаа да одат на лошо кога огромната бирократска топкна наречена ЕУ ги удави државите во правила и регулации, истовремени промовирајќуи политика не на отворени, туку на преотворени врати, како капак на се им дојде и екноносмката криза која од 2008 досега немаат задравено како што треба.

Да не гледаме преромантичарски сепак од 1914 до 1945 година европјаните колку што сами си нанесона страдење уништување и истребување мигрантите нема да можат у наредните сто години тоа да го направат.
Ај погледни ја и другата страна на паричката....
Не мислиш дека тие две ``свецки`` војни намерно беа направени во толку краток период (и тоа баш со тежиште во Европа) ?
Не мислиш дека баш после два такви големи геноциди врз белото население во Европа почнува добата на мулти-култи ?
Не милисш дека со тие две војни се уништи патриотскиот и борбениот дух на Европејците и секој обид после тоа за национално обединување се смета за ``нацизам,фашизам,шовинизам,расизам`` ??
Не мислиш дека баш таа ЕУ е првиот чекор кон создавање на светска влада и полесна контрола врз Европа со тоа што 24 членки мора да се ``договараат`` т.е. да ја слушаат ``Меркел`` (или мозокот што стои позади проектот ЕУ ) што ке им каже ??

Најдобар пример за ова се централно европскиве држави кои сега конечно сфаќаат дека само зависноста ја променија ( до 1990 СССР, сега ЕУ).

Последно уредено:
Монтажа е ова, се појави после настаните во Келн. Ова е оригиналната:

RefugeesWelcomeElbonita_13.jpg

Па искрено која е разликата? ;)
Поправи ме ако грешам, но нели најголемиот дел од силувачите (уапсените) - се токму имигрантибегалци“? :sneaky:

Head of Marseille Jews urges them not to wear kippa after attack

Уште еден испад на муслиманската нетолеранција , евреите во јужна Франција се плашат јавно да носат кипа за да не бидат нападнати од мигрантите.

Од друга страна забележете ја лицемерната реакција на еврејските лидери. Кога ЕДЕН Евреин бил нападнат тоа било напад на еврејската заедница, меѓутоа кога 600 христијански жени се силувани тоа не било напад на христијанската заедница во Европа.

Зошто секогаш нешто е исламофобично, а никогаш христијанофобично или еврофобично?Зошто законот жестоко ги казнува антисемитистичките дела, а премолчува пред антиевропските злосторства мотивирани од омраза?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom