Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.655
- Поени од реакции
- 37.023
Алас, ти не си должна ништо. А јас Агда, не се обидувам да „исмеам“ ништо, едноставно како во секоја дискусија целта е ми е да аргументирано да ги дискредитирам спротивните ставови на соговорникот.Патем, дискусија не се поттикнува со прикриен цинизам и саркастички досетки. Во тој случај не бараш одговор од соговорникот, туку се трудиш да му ги исмееш ставовите. Нели реков дека на такви не сум должна да реплицирам?
Цинизам и сарказам се дел од мојот стил на изразување. Сами по себе се безопасни, затоа што важна е пораката а не амбалажата, нели? Но како и да е Агда, се надевам дека не очекуваш да се сменам заради тебе?
Тоа не е феминистички, тоа е себично.

Но моето прашање е сосема соодветно за темава. Ти применуваш културен марксизам, на тема за мултикултурност, а јас ја коментирам истата таа мултикултурност - токму од аспект на твојот културен марксизам. Впрочем ни ти не си офтопик, затоа што културниот марксизам е важен и интегративен дел на целата таа пропаганда за квази-мултикултурата, која е многу активна во последните неколку децении.Отвори соодветна тема, не тука.
Еве како функционира сето тоа. Прво ќе ги набројам фактите (ти се разбира оспори ги ако можеш) - а потоа ќе наведам како функционира пропагандата на културниот марксизам.
Статистички факти:
- Бројот на силувања во Европа е многукратно зголемен, откако е засилена имиграцијата на муслимански имигранти
- Од осудените силувачи, огромното мнозинство се муслимани
- Криминалот во Европа е многукратно зголемен, откако е засилена имиграцијата на муслимански имигранти
- Од осудените криминалци, мнозинството се муслимани
Културниот марксизам налага дека „правата“ на малцинството се поважни од се друго. Агда одбива да ги идентифицира силувачите и криминалците како муслимани. Ги идентифицира како МАЖИ. Агда практицира културен марксизам.
@Ligar и останатите, погледајте го внимателно видеово - можеби ќе ви изгледа досадно, ама ветувам дека ќе стане интересно: ќе видите што всушност ви се сервира како Марксизам.
Тоа е таа вештачка дилема десница/левица што ни се наметнува на сите, заради криење кукавичји јајца и десно и лево. Се кладам дека никој од вас нема многу аргументи против Марксизмот, нити против Комунизмот, но во видеото погоре ќе најдете мноштво работи против кои и тоа како имате многу против. Некој сите тие страња ги пакува и ги пласира како Марксизам. Културен марксизам всушност, но никој од вас не ви го запамтил префиксот (ако претходно убаво не се објасни). Тоа што ќе запамтите, е дека „марксизмот“ е лош.

Јас лично не би се опишувал себе си ни како марксист, ни како комунист. Но секако во нив наоѓам некои добри работи. Од друга страна не би се опишал себе си ни како десничар, но секако сум родољуб, и наоѓам добри работи во десничарската идеологија. Мора ли едното да го исклучува другото?
Етикети, ограничувачки се нели?