Помош при избор на автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата maddzaristika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 декември 2015
Мислења
5
Поени од реакции
0
Што мислите за Голф 5 безин 2007 год 1.6. поминати 180 000 км, фул опрема, сменет ребрест каиш и целосен сервис пред 5 000 км, нови 4 гуми и регистриран до 10 месец 2016 со сервисна книшка. Увезен од италија и го купувам од прв газда, Цената е 5 000 евра.

Добродјдени ми се мислења околу колава, околу цената и доколку некој вози ваков голф кои се позитивните и негативните страни. Поздрав

Преценет германец
За тие пари ќе купам 3-4 години понова алфа ромео 159
Кај има за 5000 евра алфа 159 од 2010-2011 ?[DOUBLEPOST=1452717167][/DOUBLEPOST]
Што мислите за Голф 5 безин 2007 год 1.6. поминати 180 000 км, фул опрема, сменет ребрест каиш и целосен сервис пред 5 000 км, нови 4 гуми и регистриран до 10 месец 2016 со сервисна книшка. Увезен од италија и го купувам од прв газда, Цената е 5 000 евра.

Добродјдени ми се мислења околу колава, околу цената и доколку некој вози ваков голф кои се позитивните и негативните страни. Поздрав
Па и не вреди, зашто не гледаш дизел? на бензин ќе возиш или на плин

Кај има за 5000 евра алфа 159 од 2010-2011 ?
Грешка во чекори ама сепак за малку поевтино а може и до година дена понова ќе имаш 3 класи подобра кола

Грешка во чекори ама сепак за малку поевтино а може и до година дена понова ќе имаш 3 класи подобра кола
Тоа да ... преценет е гоЉфон во оваа наша државичка

За 5 илјади евра се зема лимузина, не Голф да ти паднат бубрезите. Тоа дека е од прв газда или сервисирана не го земај здраво за готово, секој втор оглас е таков.:)

Ми нудеа Алфа Ромео 1.6 од едно место блиску до Рим,Италија кај што бев,за 800 евра со 160.000 км ПРВИ,колата беше од прв газда,произведена 2002,ФУЛ опрема,бандажи клими и триста кура..Се каам што не ја купив..Колата беше змија.

Абе, а заборави да кажеш дали гумите му се напумпани. Тоа е многу важно.
Инку стара кола зимаш, ако ти прави мерак зимај, жена да бираш помалце ќе прашуваш :)

Ако е увезен од Италија, по логика го купуваш од втор газда :)
Оваа цена е за тука во мкд или ти ќе ги плаќаш давачките?
Мој совет ти е да си бараш шкода, ги следам во последно време одат доста пониско од голфот за иста година, за исти пари и дизел ќе најдеш од нив, или понов бензин и ако возиш голема километража стави си плин (само пази имаш многу октавии што се такси возени).

Тоа да ... преценет е гоЉфон во оваа наша државичка

Тoлку е преценет WV штo се чудaм кaкo не гo смениле пoимoт кoлa сo гoлф,истo кaкo зa влекaч - скaнијa штo се упoтребувa.

Низ oглaси мoже дa се прoвери,oдaт и дo 7000 еврa 5ките.

Тoлку е преценет WV штo се чудaм кaкo не гo смениле пoимoт кoлa сo гoлф,истo кaкo зa влекaч - скaнијa штo се упoтребувa.

Низ oглaси мoже дa се прoвери,oдaт и дo 7000 еврa 5ките.
Продавам колку да се каже дека продавам кола по пре-пре-преценета цена.

Кога би купувал голф V '97-'06 не би понудил повеќе од реалната цена 1400-2200 максимум 2500 евра

Продавам колку да се каже дека продавам кола по пре-пре-преценета цена.

Кога би купувал голф V '97-'06 не би понудил повеќе од реалната цена 1400-2200 максимум 2500 евра
Има зашто е голфот толку пари а алфата помалку.Пазарот ја одредува побарувачката или обратно беше :)

Како и да е попрво ќе се продадат 10 голфа по 6000 евра отколку една алфа од 3000 евра.
Затоа луѓето ја избегаваат алфа.Братучед имаше алфа 156 и му требаа итно пари.Сигурно една од најдобрите алфи на пазарот беше Редовно сервисирана во Фиат сервиси.Не успеа да ја продаде месец дена иако ја даваше за најниска цена на пазар 3.На крај ја даде за смешни пари како матиз да продал

Последно уредено:
Преценет германец
За тие пари ќе купам 3-4 години понова алфа ромео 159
Мајстори низ Скопјево викаат, т.е. препорачуваат и еден пиштол да си купиш, доколку се одлучиш за Алфа.

Јас бев многу загреан за Алфа, поточно за 147, ми беше пристапна ценовно, ефтини се дури и со фул опрема ( кожни седишта бтв ), прекрасен мотор ( 1.9 JTD ), заводнички изглед, али џаба све, премногу се расипуваат и се прескапи за сервис.

Иначе, да, голфот е преценет.

Мајстори низ Скопјево викаат, т.е. препорачуваат и еден пиштол да си купиш, доколку се одлучиш за Алфа.

Јас бев многу загреан за Алфа, поточно за 147, ми беше пристапна ценовно, ефтини се дури и со фул опрема ( кожни седишта бтв ), прекрасен мотор ( 1.9 JTD ), заводнички изглед, али џаба све, премногу се расипуваат и се прескапи за сервис.

Иначе, да, голфот е преценет.
Секоја кола ако не ја одржуваш се расипува.
Генерално земено сите коли исто се расипуваат само во различни временски интервали и во зависност од амортизираноста.

ПС
И жена ако редовно не ја сервисираш таа со други ќе се сервисира[DOUBLEPOST=1452791254][/DOUBLEPOST]
Има зашто е голфот толку пари а алфата помалку.Пазарот ја одредува побарувачката или обратно беше :)

Како и да е попрво ќе се продадат 10 голфа по 6000 евра отколку една алфа од 3000 евра.
Затоа луѓето ја избегаваат алфа.Братучед имаше алфа 156 и му требаа итно пари.Сигурно една од најдобрите алфи на пазарот беше Редовно сервисирана во Фиат сервиси.Не успеа да ја продаде месец дена иако ја даваше за најниска цена на пазар 3.На крај ја даде за смешни пари како матиз да продал
Голфот преценет,поефтини делови побрзо се расипува
Алфата потценета,поскапи делови ретко се расипува

Последно уредено:
Секоја кола ако не ја одржуваш се расипува.
Генерално земено сите коли исто се расипуваат само во различни временски интервали и во зависност од амортизираноста.

ПС
И жена ако редовно не ја сервисираш таа со други ќе се сервисира[DOUBLEPOST=1452791254][/DOUBLEPOST]
Голфот преценет,поефтини делови побрзо се расипува
Алфата потценета,поскапи делови ретко се расипува
Абе јасно дека колку ќе вложиш во автомобилот, толку и ќе добиеш, т.е. толку и ќе го возиш, но сепак некои побрзо се расипуваат, а некои се поиздржливи, а секако не смееме да ги занемариме деловите кои за некои коли се поефтини, а за други поскапи.

Алфата важи за кола што знае често да се расипува, а чии делови се со доста високи цени, и затоа половните Алфи држат ниска цена затоа што и тешко се продаваат и покрај прекрасниот изглед и добрата вожња кои ги нудат. 147 со фул опрема, со кожа, клима, 1.9 ЈТД во перфектна состојба се наоѓа за 2500 евра, а голфот 4, кој е од таа класа на коли, а нема шанси во изгледот и вожњата со Алфата оди и до 3500 евра. Таква е ситуацијата барем тука кај нас, каде сите се ложат на голф, иако за тие пари можеш да возиш една класа погоре кола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom