Тетоважи

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Оваа година во Франкфурт СКИН АРТ во полн состав ке ја претстави Македонија,за жал пак единствено студио за тетовирање од Македонија на официјалната листа на организаторот!frankfurt02.jpg

@Boogie Imam edno prasanje, ako moze da mi kazes. Sakam da istetoviram indijanka, gi citav znacenjata na internet, no ne dovolno za da se odlucam za sigurno. Dali si upaten vo znacenjeto na ovaa tetovaza, ako mozes da mi pises. Blagodaram.

@Boogie Imam edno prasanje, ako moze da mi kazes. Sakam da istetoviram indijanka, gi citav znacenjata na internet, no ne dovolno za da se odlucam za sigurno. Dali si upaten vo znacenjeto na ovaa tetovaza, ako mozes da mi pises. Blagodaram.

Јас тетоважите ги сваќам како лично изразување на сопствената фантазија па поради тоа не сакам да се повикувам на митологиии или други некакви значења на самите слики.
Само пример - Flower of Life - го има у сите можни митологии,легенди,цртежи од национално,алхемиско,астрономско или многу други значења и сега ако едната легенда или митологија не ти се допаѓа као личност тебе дали тоа значи дека не ти се допаѓа и другото значење на самиот знак.
Свастика,Кукаст крст исто - цел живот не учеа дека е фашистички симбол а види у Охрид Македонски мозаик на плаошник со кукасти крстови,македонски воени штитови со кукасти крстови па се до славјански пагански симболики на кукасти крстови разноразни

И на крај да те прашам - од кое племе индијанка,има преку 600 познати индијански племиња од јужна,централна и северна америка - мислам дека сите немаат исто значење.
Препорака моја ти е ако веке бараш симболика проучи ја максимално за да нема забуна,ова не ти го кажувам само тебе ова им го кажувам и на луѓето што бараат кинески букви или па хороскопски знаци да тетовираат

Луѓе колку од прилика би коштала ваква тетоважа значи едноставна со од прилика оваа големина ( минимум/максимум)

Ииии колку би рипнала цената ако главата е зеленка?

Attachments

• 9b059f05c56d7d33c3b192582780bd60.jpg
    9b059f05c56d7d33c3b192582780bd60.jpg
    29,8 KB · Прегледи: 57
Sakam da se tetoviram za prv pat, sakam mala tetovaza (1cm od prilika). Preporacajte tatu artist i kolku bi kostalo od prilika?
Fala

може ли некој да ми помогне околу една тетоважа сакам да дознаам,шо значе 3-4 кинески букви имаше ке пратам слики инбокс фала

Нешто поново
d57405d75a30fbfcb6fd8ef561a9af52.jpg

d11b3f2d769713dac93814fe9c403298.jpg

8202e0dff7a1e34e2906aeb2bfff23e6.jpg

SKIN ART Macedonia - sending from iPhone using Tapatalk!

ac163c2bc3963327d05ab60750bc74bb.jpg

0bd4be44faf13c47080de618b38d2a4e.jpg

СКИН АРТ на најголемата конвенција во Европа !!!!

SKIN ART Macedonia - sending from iPhone using Tapatalk!

Dmitriy Samohin подобар артист немам видено до сега само да дојдам до финансии и закажувам за 2ра тетоважа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom