Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.476
Поени од реакции
18.494
http://blogs.reuters.com/talesfromthetrail/2015/12/03/trump-to-jewish-donors-i-dont-want-your-money/
Trump to Jewish donors: ‘I don’t want your money’
“You’re not going to support me because I don’t want your money. If I wanted your money, I think I’d have a damned good chance. You know the money I have turned down?” he told them.

Trump also drew chuckles from the crowd when he told them he would renegotiate the disputed nuclear deal President Barack Obama made with Iran.

“I’m a negotiator like you folks, we are negotiators,” he said. “Is there anybody who doesn’t negotiate deals in this room.”

His knowledge of the Middle East at times seemed shaky. When he wavered on his answer to a question about whether he would consider Jerusalem the undivided capital of Israel, some boos broke out in the crowd. Asked his opinion about Arab leaders, he said: “The king of Jordan seems like a nice man. A lot of people like him, some people don’t.” Jordan’s King Abdullah is one of Washington’s closest allies in the Middle East.

:)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.092
Поени од реакции
12.654
Доналд Трамп е реалниот глас и ум на американскиот жител.
Или Доналд Трамп не е по вкусот на Трендо, или му е ептен интересен на Трендо, бидејќи Трендо речиси секоја недела објавува по барем една статија за Доналд Трамп - превземена и преведена од некој американски медиум, се разбира.

И тоа претежно од левичарските и таканаречените либерални медиуми, се разбира.

Ова му е најновото, објавено вчера, понеделник, 11 јануари 2016, превземено и преведено од британски Гардијан.

Што човек би гласал за Трамп

Член од
17 август 2011
Мислења
10.383
Поени од реакции
18.527
Трамп е надвор од рамката на класичен американски прецедател. Делумно и ради тоа собира дел од гласовите,од гласачи кој не ја сваќаат надворешната политика на Америка и последиците од екстремните погледи на Трамп. Едноставно премногу одстапува со своите ставови и нема шанси да победи во генералните избори.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Кога Англичаните и Шпанците дошле во Америка не постоеле држави така што тие не биле ИМИГРАНТИ туку доселеник или колонизатор. ИМИГРАНТИТЕ за кои зборува Доналд Трамп доаѓаат непоканети во постоечки држави. Така што ова сликче е навидум смешно но тотално нелогично и погрешно.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.092
Поени од реакции
12.654
Кога Англичаните и Шпанците дошле во Америка не постоеле држави така што тие не биле ИМИГРАНТИ туку доселеник или колонизатор. ИМИГРАНТИТЕ за кои зборува Доналд Трамп доаѓаат непоканети во постоечки држави. Така што ова сликче е навидум смешно но тотално нелогично и погрешно.
Да те надополнам дека Доналд Трамп е роден и израснат во Америка, што не го прави имигрант, туку автохтон жител на американскиот континент.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да те надополнам дека Доналд Трамп е роден и израснат во Америка, што не го прави имигрант, туку автохтон жител на американскиот континент.
Па не дека нешто многу за Доналд Трамп ама овие квази либерали имаат такви глупи кампањи што не може човек да не реагира. Латентни фашисти.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ја би гласал за John McAfee :D

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ок (y)

Член од
12 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
20
Или Доналд Трамп не е по вкусот на Трендо, или му е ептен интересен на Трендо, бидејќи Трендо речиси секоја недела објавува по барем една статија за Доналд Трамп - превземена и преведена од некој американски медиум, се разбира.

И тоа претежно од левичарските и таканаречените либерални медиуми, се разбира.

Ова му е најновото, објавено вчера, понеделник, 11 јануари 2016, превземено и преведено од британски Гардијан.

Што човек би гласал за Трамп
Сум читал, секако дека политиката прави да кога ке влезете во нејзе, креирање на подржувачи и непријатели.
Да не заборавиме дека Доналд Т. е директен и сериозен противник на политичкиот клан Обама-Клинтон кои што имаат заеднички шеф(Сорос).
Интересно е тоа што за прв пат се појавува кандидат кој својата кандидатура и кампања ја финансира исклучитено од свои средства и одбива било каква лоби помош од страна кога се работи за парите.
Затоа и поради неговиот отворено-народен став нормално е да има толку гласни противници како никогаш до сега.:pos:

Waverly Raven

Valedictorian
Член од
3 мај 2013
Мислења
156
Поени од реакции
83
Неможам толку прецизно да кажам за тоа кој колку е во право од претседателските кандидати заради тоа што не живеам во Америка и не сум детално запознат со сите доблести и мани на американскиот живот. Вака гледајќи одстрана, би рекол дека Трамп ја кажува "суровата вистина", а тоа воедно сака во лице да му гo тресне на оние кои моментално ја водат државата. До некаде му успева, земајќи во предвид дека тој е единствен од таков тип да се разлава, но јас мислам дека неговата политика не е политика со која што треба да се води една современа држава, посебно Америка, која ненормално се залагала и се залага за религиска, етничка и расна еднаквост! Едноставно со тоа што ке го изберат Трамп(ако би го избрале :ROFLMAO:) тие си одат контра не се што сакале да го постигнат досега. Повеќе од јасно е дека Трамп ке биде избран како кандидат на Републиканската партија, и покрај тоа што повеќето од Републиканците не се сложуваат со неговите ставови. Од друга страна Демократите се релативно добри, откако пред неколку месеци ја гледав Демократската Дебата ме бендиса размислувањето на Сандерс, доста конструктивно, со остра и поддржана стратегија против ИСИС, а Клинтон иако фаворит, не ме многу фасцинира со мислењата. Класичен политичар со многу релативизам, и благ однос, која покажа доста комплексна и рискантна стратегија за неутрализирање на ИСИС. Меѓутоа кога би бирал би бирал помеѓу Клинтон или Сандерс, никако Трамп, кој претставува закана за Америка! Луѓе како него само чекаат да се дочепат до власта, притоа предизвикувајќи иреверзибилни последици од типот на затворање на границите и истребување на иселениците, едноставно ова го зборувам како странец кој би сакал да ја посети и можеби живее некогаш во Америка.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
20
Неможам толку прецизно да кажам за тоа кој колку е во право од претседателските кандидати заради тоа што не живеам во Америка и не сум детално запознат со сите доблести и мани на американскиот живот. Вака гледајќи одстрана, би рекол дека Трамп ја кажува "суровата вистина", а тоа воедно сака во лице да му гo тресне на оние кои моментално ја водат државата. До некаде му успева, земајќи во предвид дека тој е единствен од таков тип да се разлава, но јас мислам дека неговата политика не е политика со која што треба да се води една современа држава, посебно Америка, која ненормално се залагала и се залага за религиска, етничка и расна еднаквост! Едноставно со тоа што ке го изберат Трамп(ако би го избрале :ROFLMAO:) тие си одат контра не се што сакале да го постигнат досега. Повеќе од јасно е дека Трамп ке биде избран како кандидат на Републиканската партија, и покрај тоа што повеќето од Републиканците не се сложуваат со неговите ставови. Од друга страна Демократите се релативно добри, откако пред неколку месеци ја гледав Демократската Дебата ме бендиса размислувањето на Сандерс, доста конструктивно, со остра и поддржана стратегија против ИСИС, а Клинтон иако фаворит, не ме многу фасцинира со мислењата. Класичен политичар со многу релативизам, и благ однос, која покажа доста комплексна и рискантна стратегија за неутрализирање на ИСИС. Меѓутоа кога би бирал би бирал помеѓу Клинтон или Сандерс, никако Трамп, кој претставува закана за Америка! Луѓе како него само чекаат да се дочепат до власта, притоа предизвикувајќи иреверзибилни последици од типот на затворање на границите и истребување на иселениците, едноставно ова го зборувам како странец кој би сакал да ја посети и можеби живее некогаш во Америка.
Во право си, Берни Сандерс е вистински представник на западната дипломатија и се чини човек со индиректно длабоко искуство во политиката и сенс за тоа што на Америка највеке би и одговарало во моментот.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
38
Поени од реакции
20
Џеб Буш , за просперитетна Македонија.[DOUBLEPOST=1452626772][/DOUBLEPOST]Џеб Буш , за просперитетна Македонија.
Нормално, мајка македонка си има, затоа и е најличен од сите кандидати..:oeoeoe:

Kajgana Shop

На врв Bottom