Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

A ако не сите , тогаш кои лавови се опасност за антилопата !?!?
Ја до сега за лавови вегетаријанци или вегани не сум чул.

Ако сакаш да коментираш и тоа да има смисла, врати се погоре и види зошто му го поставив прашањето.[DOUBLEPOST=1452358961][/DOUBLEPOST]
Koj е тој лав што не ѝ претставува закана на антилопата?

Исто важи и за тебе како и за Ска Маниак.

Јас на фотографијата погоре гледам само гужва пред аеродромски терминал, и една капа во боја на виножито.
Каде тоа е всушност „протестот против затворените граници и бла бла“? ;)

A ако не сите , тогаш кои лавови се опасност за антилопата !?!?
Ја до сега за лавови вегетаријанци или вегани не сум чул.
Ако сакаш да коментираш и тоа да има смисла, запамти дека со тролови џабе е да се комуницира озбилно. :rolleyes:

Бидејќи имаш кратка памет, еве ти го постот, да видиш што напиша.

Знаеш ли што е разликата меѓу другите (релативно) интелегентни видови на животни, и човечкто животно? Од морфолошки аспект те прашувам, не од етички или што знам каков аспект...

Се работи за делот од мозокот наречен „преден кортекс“ (frontal cortex). Тој кај луѓето е многу поразвиен. Една од главните когнитивни функции, кои ние луѓето ги имаме, а се реалност во најголема мера благодарение на развиеноста на овој дел од мозокот - е можноста да ја планираме иднината. Дап планирањето, кое секој од нас постојано го прави, свесно или несвесно.

Значи Агда, јас како суштество со можност за планирање на иднината, се стремам да размислувам за сопствената безбедност. Размислувам за можните опасности, без разлика дали тие доаѓаат од животната околина, од предаторите... Или од другите човечки суштества.

Затоа не мора да чекам да бидам нападнат за да размислувам што да правам. Тогаш не би бил поразличен од пленот, како некоја антилопа или некоје говедо. Не, јас размислувам, и го идентификувам непријателот кој е познат затоа што веќе нападнал на стотици и илјадници, стотици илјади, мои современици. Го идентифицирам непријателот, и уште пред да бидам нападнат - се спремам да можам да се одбранам.

За разлика од моево размислување, твоево е размислување на плен. Постои цела наука за ова, ја изучуваат на полициска академија (веројатно и психолозите) и се нарекува виктимологија.
Разгледај некогаш, нема да ти штети. ;)

Да, јас мислам дека ти очигледно ги држиш очите ширум затворени за опасноста. Зошто ако податоците велат дека огромното мнозинство од силувачите СЕ МУСЛИМАНИ, тогаш прилично глупаво е од твоја страна да го игнорираш тој факт.

Прилично глупаво е е да ја подржуваш идејата да се носат имигранти, кои се неписмени, затуцани и заостанати муслумани, религиозни фундаментилисти чија религија официјално вели дека ти како кафир, си валиден плен за секој добар муслиман.
Он, како добар муслиман, има право и обврска да те силува во било кој отвор од телот (без забрани и за правење нови отвори), а ти имаш право да се ожениш за него потоа. Се разбира, само ако се сложиш да го прифатиш исламот (со сите негови предности, како клиториодектомија, и носење фул нинџа одело на плажа, и служење на мажот како робинка, итн итн).
Така се шири исламот, и заради тоа е единствена светска религија која активно се шири. (се разбира освен атеизмот, но тоа и не е религија, нели...)

Ај пак ќе те прашам: ако велиш дека сите муслимани се силувачи, дали се сведуваш на антилопа за која сите лавови се исти (нема лавови вегетаријанци ниту имаат НВО кои ќе застанат на страна на антилопата).

Ти најдов муслиманка, сака да те повлече овде. Доаѓаш? :)
Иначе, да, кај многу од нив нема некој здрав разум. Дури и јас бев наречена расист во една прилика. :icon_lol:
Да знаеш дека си расист. Расизмот против сопствениот народ е најлошата форма од сите форми на расизам.

Што не кажа одма дека си муслиманка, што со години верглаше дека си атеист и либерал.
Потребен си на темава, лебарките пак се појавија. :D

Си ме смешал со некоја друга, јас не сум атеистка.

Ти најдов муслиманка, сака да те повлече овде. Доаѓаш? :)
Иначе, да, кај многу од нив нема некој здрав разум. Дури и јас бев наречена расист во една прилика. :icon_lol:

Сметам дека швеѓаните требаат да примат минимум 500 000 суданци, 500 000 сомалијци. Не за друго, би сакал да видам во каков социјален експеримент би се претворила Шведска кога би се случил културен судир од поголеми размери.

Колку сте полни со предрасуди. :facepalm: Имате интернет, прогуглајте и видете колку феминистки-муслиманки има во светов, што од угнетувањето во тие кругови, а нешто и благодарение на мултикултуралните општества. Секако, тоа вас не ви оди во прилог. :)

2ndsplash.jpg

Za zhal nemam komentar, ova e USA i ova se nivni problemi...Slichnosta so Evro problemite e ochigledna.

Колку сте полни со предрасуди. :facepalm: Имате интернет, прогуглајте и видете колку феминистки-муслиманки има во светов, што од угнетувањето во тие кругови, а нешто и благодарение на мултикултуралните општества. Секако, тоа вас не ви оди во прилог. :)
Една работа ќе ти кажам ако постои концепт за статус на женска еднаквост во опшеството како што пропагира наводно фемизмот. Тој концепт е недопирлив и непоимлив со исламот. Не со религиите, туку со исламот. Феминистки-муслиманки е оксиморон. Тоа е како да кажеш дека постојат про-еврејски нацисти.

Како тргнала работава се повеќе сум убеден дека урнек за политичката,економската и социјалната состојба на Шведска е DC Comics и нивната брилијантност.

Кога го гледам ова што им се случува и ова што си го прават ме потсеќа на Batman:Arkham City играта.
Каде што најголемите затвореници од Блекгејт затворот и Аркам,се префрлени,во огромен комплекс кој е всушност е главниот град Готам.

Готам станува град-затвор и експеримент во кој се пуштени најозлоголасените криминалци од Блекгејт и класичните негативци од Аркам(Џокер,Пингвин,Ту фејс,Бејн,Појзон Ајви итн)заедно со обичното население од Готам.

Овој социјален експеримент буквално ме потсеќа на Шведска.
Во која имате хорди на неуки,религиозни фанатици(секоја чест на исклучоци),со тотално различни морални вредности и гледишта од просечниот Европјанин(каменување на жени,убиство за напуштање на религија,владеење на Шаријат,honor killings,крвна освета итн) помешано со апатично бело Шведско население,кое не искусило војна ниту конфликт у последните 3 генерации минимум.

Кој е производот на тоа?
Буквално истиот како на проектот Arkham City.

Агда, слабо ја познаваш материјата. Зошто не ја замолиш @langelina, како посветена муслиманка да ти прочита од Куранот, што точно пишува таму за улогата на жената муслиманското општество?

По едноставна логика, феминистка не може да биде посветен верник. Не знам за Будизмот, но кажи ми која од преостаните поголеми светски религии не ја става жената во убедливо подредена улога? И потсети ме што тоа беше идејата на феминизмот? ;)

Значи тоа кога го расчистивме, межеме да заклучиме дека муслиманка за да стане феминистка мора да го напушти исламот. Но кога сме кај напуштање на исламот ајде повторно да ја замолиме @langelina да ни прочита од Куранот: Која е казната во Исламот, за апостасија? (напуштање на верата)

Најпосле Агда, па нели и ти самата убаво си кажа:
Во последниве неколку страни не знам колку пати пишав дека сум против било каков обид за супериорност и сметам дека исламот ја прави жената инфериорна и ти ми го пишуваш постов и ми кажуваш дека сум слепа и дека не гледам што се случува. Не знам што друго да речам.
Каква побогу (pun intended) e таа феминистка која верува во религија која жената ја прави инферериорна? :vozbud:
(„инферериорна„ е благо и политички коректно кажано, „пробај слуга и робинка“)
big_laugh_lol.gif

Реално, има муслиманки феминисти. Ама ако ја застапуваат платформата на феминизмот не би требало да се нарекуваат муслиманки, повторувајќи пак дека исламот со западниот либерализам не се компатибилни.

За повеќе, посетете ја страната на Џумана Хадад,либанска писателка која е во судир со доста групации во нејзината земја поради еротскиот тон на нејзините дела, нешто што и донесе неколку сочни закани, што од оџи, што од Хезболах. Додуша Џумана драстично се разликува од сегашниот бран на западни феминистки во која не сака да ја жртвува женственоста со сите одлики, нешто што ја става во конфликт со како што веќе спомнав, западните феминистки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom