Кога е неизбежен разводот?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Некогаш советите и мешањето на родителите во проблемите во бракот на нивните деца, можат да бидат многу корисни.

Во врска со темава за мене разводот е неизбежен, само ако се работи за неверство кое не може да се прости. Пример ако на жената и мрда опашот и оди од маж на маж или оставила се и преку ноќ побегнала со друг, а од друга страна мажот ја напумпал швалерката. :icon_lol:
И ако партнерот е насилник, коцкар кој е во големи долгови, алкохоличар, наркоман.
Обичен флерт, финансиски проблеми, страст, мамин син, несозреаност, различни мислења и погледи, недостатокот на комуникација, недоверба, лоши односи со свекрвата, љубомора, незаинтересираност не се причини за развод.
Секој во животот има моменти кога чувствува љубомора, има обврски поради кој ја запоставува партнерката и децата, нема пари, не е заинтересиран, му треба мир и му е здосадено од се.
Ги поминав сите овие работи и ако не замижував и избрзано донесував решение, сега ќе бевме странци.

Денешниве парови немаат трпение и во моменти на бес донесуваат решение. Не ја бараат грешката во себе, туку во други и не се трудат да се поправат. Една кавга и малата ги пакува куферите и право кај мајка и, па едно 3-4 пати си прават екскурзии.

Разводите се последица на лошата проценка на партнерот/партнерката, прераното и избрзано стапување во брак, само за да не останат сами. Невнесувањето на нови интересни работи кои бракот ќе го направат интересен. И здосадило, епа кога со години ништо немаат променето.

Гледам во тренд е сите да се венчаат во 2015 год, само поради тоа што следната била престапна година или другарот ја запросил женската, па ајде и тој на неговата да и понуди брак. Сите не созреваат во исто време и на некои и треба подолг период за да утврдат дека не се еден за друг.

Еве јас се венчав во престапна година. :D

Или што би рекла жена ми "Непотребни кавги, нервози и развод има помеѓу оние парови кои не знаат како да го живеат животот. Во бракот се менуваат само оние кои во врска биле совршени актери." :toe:

Член од
20 декември 2015
Мислења
122
Поени од реакции
40
na takvite lugje koi se razveduvaat im e samo za samite sebesi ne da se lazete deka za decata vi e. prvo ova go kazuvam od iskustvo sto sum go osetila.ako vi e za decata ke si ziveete vo zaednica. svekor mi e 3 pati prezenet.ednata kerka od prviot brak se omazi rodi dete i na kraj se razvedoa so maz i. sinot od prviot brak (maz mi) isto kako i sestra mu seto vozpituvanje od naulica go naucil namesto doma roditeli da go vospituvaat. i nasiot brak e prosleden so karanici so da si odis da si odam..... znaci seto toa e greska na tatko mu sto ne im ovozmozil semesjtvo da ziveat pokraj majka.zaradi niv patat maz mi i sestra mu,pa ke prodolzi patnjata i na nivnite familii. deteto sekako ke ti pati da znaes.izvini nemam nisto protiv tebe i situacijata tvoja ama ne se resava se so razvod i davanje pari na zena na dete odposle.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.966
Поени од реакции
25.559
Едвај чекаше да се случи ова... Море што сте... Ц ц ц :D
И јас истото го помислив! :D Далеку од тоа дека сме чекале да се случи, таман работа, на никој не му посакувам лошо што и да пишува овде.

Т

Триптико

Гостин
И јас истото го помислив! :D Далеку од тоа дека сме чекале да се случи, таман работа, на никој не му посакувам лошо што и да пишува овде.
Никој никому не посакува нешто лошо. Само што "се спукавме" на др тема и ова му дојде ко кец на десетка :D Сега и мене ќе ме чека хахахаха

@Дињата на Анчо важи уште понудата "јас ќе ви плаќам алиментација, само да се тргнете од темата"? :D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.966
Поени од реакции
25.559
Никој никому не посакува нешто лошо. Само што "се спукавме" на др тема и ова му дојде ко кец на десетка :D Сега и мене ќе ме чека хахахаха
Да, да, ако сме се спукале на друга тема ќе му посакам да се остави со жената и да му страдаат две недолжни дечиња. Логика. Помислив затоа што човекот пишуваше за алиментацијата овде, може и го оформил ставот баш поради нешто што му се случувало на приватно поле.
Тебе секако те чека, оти многу јадеш трици. :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Далеку од тоа дека е посакувано, но не рипајте пред време се додека не осетите на своја кожа.
Претходно, а и сега напишал дека никогаш на бившата нема да и праќа пари на трансакциска, еве има шанси да му дојде и на глава, па да видиме дали така ќе рипа.

Сите што бевте против онаа мајката, сите ќе ве начекааам. :P

B

Bafra

Гостин
Кај мојте не се мешаат сите проблеми мој ја сам си ги решавам, жената моја знае дека алиментација од мене нема да види т.е што и да треба лично она ке ми се јави и ке и ги дадам парите на трансакциска знае дека никогаш нема ни да пуштам,се остало ми е за детето мене ми е се едно дали ке бидам со жена или без жена

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Нека ти текне колку си ја сакал кога сте биле дечко и девојка, да си можел и месечината ќе си и ја подарил.
Х причини има за да се карате и да не се почитувате.
Но имате 1 ОГРОМНА причина да пробате да се сакате како кога сте биле дечко и девојка а тоа е ангелот од 2,5 години :pipi:

Читам многу си опасен за тоа алиментацијата :P
1. Ќе си имаш црно на бело дека си плаќал пари за во случај детето да го трујат дека си се откажал од нив бла бла .
2. Зашто да си предизвикуваш дополнителни проблеми со извршители и затвори ....
3. Досега сигурно си плаќал се и сешто, цела плата си ја трошел, дури и од твоите си се позајмувал. Сега ќе плаќаш 1/3 од платата, пред народот ќе си останеш примерен татко (остатокот сега ќе ти е бонус братче)

Сега тие ќе очекуваат се најлошо од твоја страна , ти збуни ги/зафркни ги биди примерен, културен :cenzura:

Мој совет: ако недај боже дојде до развод почитувај го законот, поевтино ќе си поминеш ;) .
Батали тоа -ќе види таа, гледај ти кај си и кај сакаш да си

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Нека ти текне колку си ја сакал кога сте биле дечко и девојка, да си можел и месечината ќе си и ја подарил.
Х причини има за да се карате и да не се почитувате.
Но имате 1 ОГРОМНА причина да пробате да се сакате како кога сте биле дечко и девојка а тоа е ангелот од 2,5 години ipi:

Читам многу си опасен за тоа алиментацијата
1. Ќе си имаш црно на бело дека си плаќал пари за во случај детето да го трујат дека си се откажал од нив бла бла .
2. Зашто да си предизвикуваш дополнителни проблеми со извршители и затвори ....
3. Досега сигурно си плаќал се и сешто, цела плата си ја трошел, дури и од твоите си се позајмувал. Сега ќе плаќаш 1/3 од платата, пред народот ќе си останеш примерен татко (остатокот сега ќе ти е бонус братче)

Сега тие ќе очекуваат се најлошо од твоја страна , ти збуни ги/зафркни ги биди примерен, културен :cenzura:

Мој совет: ако недај боже дојде до развод почитувај го законот, поевтино ќе си поминеш ;) .
Батали тоа -ќе види таа, гледај ти кај си и кај сакаш да си
Проблемот е малце комплициран и дури ми е срам да пишувам за тоа зошто дојде до ова, не е се до сакање и колку ја сакам и што ја сакам,и она самата ми кажа дека алиментација нема да ми бара, на крај краева алиментацијата ми е нај малиот проблем,знае дека што и да треба за детето ја ке дадам пари, ме интересира околу разводот и процедурите кој идат да знам на некој начин да си бидам спремен, се уште не е дојдено до развод и ке ја чекам она да го повлече првиот чекор, ми рече дека после празнициве ке поднела таму за развод, право да ти кажам ми е се едно и не сакам да го пишувам проблемот пошто ми е срам на мене лично

B

Bafra

Гостин
Не ме ни интеρесиρа пρоблемот. Κога се ρаботи за фамилија, нема сρам несρам, аκо сеуште ја почитуваш има да се боρиш за ФАМИЛИЈАТА. Аκо не, тогаш подобρо ρазделба.

Вρсκа ρазводот штом ќе чеκаш на неа, ќе ти стигне поκана од суд.
На суд ќе ти κажат деκа поднела баρање за ρазвод. Ти виκаш Оκ се согласувам и спогодбено се ρазведувате. Не ти тρеба адвоκат.
Ќе пρашаат за стаρателство на детето, но κај мајκата ќе пρипадне со пρаво на гледање.
За алиментација мислам деκа МОΡА да биде одρедена од судот без ρазлиκа саκале вие или не.
Спρеми си од ρабота извештај κолκава ти била платата во последните 12 месеци. Κажи си κолκу си спρемен да платиш, а тие ќе ти одρедат маκ. 1/3 од плата оти 1 дете е.
За делба на имот тоа ти е дρуг суд и дρуг судија, после ρазводот се поднесува.

За гледање на детето аκо не ти го дава, идеш во социјално таму ги известуваш па тие ви одρедуваат што κаκо κога и κолκу.

П.С. неκогаш ти попушташ, неκогаш таа . Аκо само ти или таа ќе пуκне тиκвата.

Т

Триптико

Гостин
Што би рекла една кумановка: за 9 секунди се омажив, 9 години ми требаа да се разведам. @haCk0r службено или не, барај си ти на писмено дека не сака алиментација. Да не биде после: се премислив, давај ваму!

G

Goldie

Гостин
Што би рекла една кумановка: за 9 секунди се омажив, 9 години ми требаа да се разведам. @haCk0r службено или не, барај си ти на писмено дека не сака алиментација. Да не биде после: се премислив, давај ваму!
Обавезно нека бара, да не испадне после да се предомисли и да бара пари за детето што ОН ГО НАПРАВИЛ :tapp:

Какви луѓе постојат не ми се верува.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Другари ја кажав и нејзе и кажав дека алиментација од мене нема да види ако треба сум спремен и у затвор да одам, али пари на трансакциска не пуштам,дури и она го знае тоа ја само чекам она да поднесе барање за развод, ако не биде ништо од тоа ке одам ја кај нејзе дома и ја лично ке правам муабетот со нејзе лично па на крај и со нејзините али ја сум решен дека ова е крајот. Депресијата ке ме држи некој период али ке ја победам треба време, како и да биде детето ми е нај битно и се би направил, али пари на трансакциска не и пуштам па што сака нека биде и спремен сум и затвор да одам за тоа

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Probuvam da ne sum pateticna, ama nesakam da go izgubam. Pricini cudni, nema konkretna. Ednostavno ne mu bilo ubavo. I seto ova mi e cudno. Me vodi da razmisluvam deka me izneveruva. Go prasav, sekako negirase. Ne e apsoluten kraj znam, ama se osekam taka izgubeno...Neznam kako da im kazam na rodeitelite. Na site bliski ...
Ne prebrzuvaj nikomu da kazuvas nesto sto e licno tvoe. Ostaj na vremeto da raboti za tebe. Doznaj ja pricinata so smireni razgovori. Faktot koj ti go kazal za razvod e nekonkreten, ocekuvaj deka ima druga rabota. Ako imas deca so nego, bori se za nego poradi decata, ako nemas pravi kako sto cuvstvuvas.
Edno da znaes: ako zenata odluci da zadrzi maz, ke go zadrzi samo umno, smireno i planski postapki. Ne se karaj, ne go ucenuvaj, i zboruvaj za se sto cuvstvuvas.
...P.S. ne se razocaruvaj ako ima vo momentot nekoja druga. Obicno mazite se nearzumni posle malku porazlicen sex i svezo meso.[DOUBLEPOST=1451721713][/DOUBLEPOST]
Epa toa e poentata deka i dvajcata ste se potrudile. jas dobivam feedback deka neznae so da napravi a i neznae sto jas da napravam za da se vratime na prav pat i deka vremeto ke pokazelo.
Jas sum spremna da go isturakme ovoj problem, osven ako ne e vklucena 3-ta licnost.
Neverstvoto e najmala pricina za razvod. Golema rabota. Ako go sakas ti moras da si go vratis na svojot pat, ke najdes nacin, uslovi....Od inat nema da i go pustam na drugata da uziva so nego ako go sakam. Ke go zbrlavam, toj da ne znae koj pat da go fati...Mazite ne se tolku intelegentni kako zenite, i vo odnos na brakot ako zenata saka da go spasi brakot sekogas moze da go spasi , no treba mnogu trud. Ke smenam licen opis ako treba, ke napravam se za doma da mi churi oginceto...[DOUBLEPOST=1451722244][/DOUBLEPOST]
Проблемот е малце комплициран и дури ми е срам да пишувам за тоа зошто дојде до ова, не е се до сакање и колку ја сакам и што ја сакам,и она самата ми кажа дека алиментација нема да ми бара, на крај краева алиментацијата ми е нај малиот проблем,знае дека што и да треба за детето ја ке дадам пари, ме интересира околу разводот и процедурите кој идат да знам на некој начин да си бидам спремен, се уште не е дојдено до развод и ке ја чекам она да го повлече првиот чекор, ми рече дека после празнициве ке поднела таму за развод, право да ти кажам ми е се едно и не сакам да го пишувам проблемот пошто ми е срам на мене лично

Nisto ne e sramno, se e covecki. Tvojot problem ne e kompliciran, site problemi se komplicirani koga se na svoja koza. Ne se besni i luti na nea. Obidi se da razgovaras smireno so nea, da gi fiksirate problemite , da se potrudite da dojdete do zaednicko resenie koga imate detence. Nema tuka mashki i zenski problemi. Najlesno e da se nalutite, ti da zivees so bes i neprijatelstvo, taa da ne saka da te vidi, a deteto da go truete so omraza. Najlesno e da se krene race od brakot, toa mozes sekogas da go napravis. Za sekoj problem ima reshenie, veruvaj, pa i kakov i da e.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Другари ја кажав и нејзе и кажав дека алиментација од мене нема да види ако треба сум спремен и у затвор да одам, али пари на трансакциска не пуштам,дури и она го знае тоа ја само чекам она да поднесе барање за развод, ако не биде ништо од тоа ке одам ја кај нејзе дома и ја лично ке правам муабетот со нејзе лично па на крај и со нејзините али ја сум решен дека ова е крајот. Депресијата ке ме држи некој период али ке ја победам треба време, како и да биде детето ми е нај битно и се би направил, али пари на трансакциска не и пуштам па што сака нека биде и спремен сум и затвор да одам за тоа

Ама ти е важно детето се гледа по ИНАЕТОТ твој :P
Како ќе му помогнеш на детето ако отидеш во затвор поради неплаќање алиментација :confused: и како ќе изгледа од негова страна "татко ми ме напушти па ни алиментација не плаќал",сега е моментот да созрееш, да станеш МАЖ а не мачомен кој на 45 год ќе се кае ама нема да признае ;)

Ти и така викаш ќе даваш пари, што е проблемот парите да идат на трансакциона, ем помалку него до сега што си трошел. Утре ќе си најде таа нов маж и ќе им текне абе нема овој доказ дека плаќал ајде на суд. На суд 100% ќе изгубиш иако ќе ти веруваат дека си давал пари на рака ама на докази судат па ем парите ем камата. Зашто да не се заштитиш сега o_O

Оставете малку да ви се смират нервите.Таа нека поседи кај нејзините 10тина дена ти кај твоите па ако не си фалите и уште водите инаети тогаш терај коњот , не си ни прв ни последен.

П.С. одговорот дали да останете заедно САМО ТИ ГО ИМАШ. Седни си сам во тишина и почни да размислуваш/анализираш што како па со нејзе на само видете се и ќе си дојде решението.

maja-maja некогаш разделбата е подобра за целата фамилија, место секој ден да се мразат,хистерии, префрлаат подобро нов почеток со новото искуство.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Незнам незнам што да кажам, денеска си ги дособра последните ствари, може не е ни развод може е само некој период разделени, незнам ни ја на што сум, незнам дали ке биде развод или не, пошто гледам уште не ја ни извадила бурмата презимето не го ни сменила на фб, незнаете на какви маки сум си :)

Kajgana Shop

На врв Bottom