Антихрист во Христијанството

• Креатор на темата Креатор на темата Noor
  • Време на започнување Време на започнување
Поставувачот очекуваше одговори од Христијани, али доби спрдање со Христијанството од атеисти.
jac не сум атеист, јас сум верник на првата реформирана зоостаријанска вуду црква

Не би се сложил тука. Во Авраамските религии едно од фундаменталните верувања е дека постои друг свет и дека после овоземската смрт ќе настапи животот во другиот свет кој ќе биде вечен. Еден од шесте столбови на верување во Исламот е верувањето дека воопшто постои Судниот Ден и живот после смртта, а не како што велиш ти за тоа каков ќе биде и неговите варијации.

Значи прашањето е каков (живот) а не дали (постои живот).
И не само во Аврамските, Христијанството, Исламот - модерни монотеистички верзии на паганството т.е. модерно толкување.

Е сега ако ги имате проучено тие свети писма (де факто толкување за причината а не дали има живот после смрта) ќе ви стане јасно зошто си има некоја хронологија на настаните/процесите/искуствата но, нивото на интелект (тогаш) не се на сегашно, одтука природниот процес наречен смрт (дали катадневен, месечен, годишен итн циклус) е сам по себе мистериозен и се поставува тоа битно (ако може да кажеме) "филозофско прашање".

Сите религии се сложуваат во врска со неколку прашања но најбитното е тоа дека се сложуваат со прашањето; дали после смрта постои живот (што само по себе е контрадикторно) ?

Сите велат/тврдат (даваат гаранција) дека постои, прашањето е во која форма или варијација.

Варијацијата зависи од "земскиот" живот, т.е. искуствата то ест то ест е транзициски период (не на СДСМ), самиот живот е транзициски период и зависно како играш (дали според некои правила, секако религиозни) ти ќе добиеш таков и таков статус во наредниот (post mortum) живот.

Од овде го имаш пак иситот заклучок а тој гласи дека; Антихристот е контра теза, рекација на идејата на христијанството или јудео - христијанскиот свет, толкувањето на животот после смрта, убаво спомна тој вечниот живот (се гледа на дедо боже колку му чуе за земскиот, реалниот живот.).

Живот, живот, живот, живо, иво, иво, во, во , во , о , о , о , о , о... (fade out -13% db)

Последно уредено:
Ne znam zosto megu ateistite ima tolku antagonizam sprema hristijanstvoto.Znaci definitivno najgolemoto zlo idat od matyerijalizmot i alcnosta.Sive konflikti so se slucuvaat vo momentov se kako posledica na borba za prevlast,profit,mok nikako poradi hristijanstvoto.celata mudrost na hristijanstvoto e vo 10 bozji zapovedi,koga bi se pocituvale od site bi ziveele vo eden prekrasen svet,a ne vo eden izvitoperen i nasilen svet.[DOUBLEPOST=1451214055][/DOUBLEPOST]
3 дена работам во конфекција како пеглач, на нозе стојам 8 часа, избегав од работа вчера и денес оти ми кажаа да пеглам 11 часа. Шефицата на шивачките, која бремена која 59 години, им се обраќа со најгрди зборови ,,слепа ли си ма, шиј, кокошко една, шиј ма шиј не ме гледај ќорава една"

Гледајќи го тоа си реков, може Господ ќе смени нешто тука... ама после сеќавајќи се дека во последните 20 години ништо не сменил по муабетот на работниците, си велам, што би сменил и во наредните 20... едноставно, вистината е таа и од секогаш била.

Анти-христа не е во христијанството туку во конфекциите друже. Се друго што во Библијата се наведува како сатанска особина може да му послуже на човек за по убав и по гламурозен живот. Заеби ти таа работа анти-христ манти-христ...
To so rabotis kako peglac vo kofekcija po 11 sati treba da mu zablagiodaris na tvojot alcen gazda,ne znam kako najde povrzanost so hristijanstvoto?

To so rabotis kako peglac vo kofekcija po 11 sati treba da mu zablagiodaris na tvojot alcen gazda,ne znam kako najde povrzanost so hristijanstvoto?
Ефесјаните 6:
5.Робови, бидете им послушни на вашите земни господари, со страхопочит, искрено, од се срце, како да Му служите на Христос.

Ќе се случи цунами шо ќе однесе 300 иљади животи меѓу кои деца бебиња стари млади мажи жени - немало то врска со Христос, Ќе се случат земјотреси поплави ерупции, ќе падне авион, ќе се рашири епидемија, ќе станат војни во кои умираат гинат, губат се свое... милиони луѓе на планетата меѓу кои многу недолжни, немоќни стари или премлади - шо имало то врска со Христ, деца умираат од глад жед и болести низ светот - шо имало то врска со Христ, деца рботаат по фабрики и рудници за мизерна плата - шо имало то врска со Христос....
али ко ќе дојде време да поп ти свети водица или да си наплати венчавка, погреб, крштевка, кога треба да се оди в црква и палат црквено купени свеќи и оставаат пари по икони.... ееее тогаш ете го Христ во сиот свој сјај.

Имам 20 години, подобри стомачни од Исус Христос на крстот на иконите и физичка сила да носам два крста на грбот, а не еден. Плус желба за работа, викат џабе работи, џабе не седи, ама напуштив и од работа бидејќи согледав дека сум подостоен од тоа да р'мбам 11 не-платени саати. Ќе работам кај што се работи не повеќе од 8 саати затоа што сум човек, а вие сметајте ме за анти-христ, не сте ништо повеќе од само луѓе, немате дупки на рацете и нозете - стигмата.

За тоа што работев три дена се заблагодарив на себе што издржав, имам доволно љубов за себе и почит да не се потчинам ниту на газда ниту на владика. Исто е, овците на едниот работат 11 часови, а на другиот ,,вртат образ за шамар." Или ти нема да ми завртиш, егото нема да ти даде нели? Е што Христос си? :pos:

Пишувај Кирилица, Свети Кирил се обрќа во гробот сега, кутрите мошти.

Ne znam zosto megu ateistite ima tolku antagonizam sprema hristijanstvoto.Znaci definitivno najgolemoto zlo idat od matyerijalizmot i alcnosta.Sive konflikti so se slucuvaat vo momentov se kako posledica na borba za prevlast,profit,mok nikako poradi hristijanstvoto.celata mudrost na hristijanstvoto e vo 10 bozji zapovedi,koga bi se pocituvale od site bi ziveele vo eden prekrasen svet,a ne vo eden izvitoperen i nasilen svet.
Христијанството ретко кого остава рамнодушен, антагонизмот доаѓа зарди ’’јаничар синдромот’’.[DOUBLEPOST=1451225722][/DOUBLEPOST]
Драги пријатели, мир вам.

Во последно време истражувам во врска со последната епоха, односно времето на појавата на Антихриста, какво ќе биде тоа време, кои ќе бидат знаците преку кои може да се препознае тоа време. Ме интересира од Христијанско стојалиште некој ако може да објасни како Христијанството ја објаснува последната епоха и како се објаснува случувањето на Армагедон? Кои ќе бидат знаците?
За ова што те интересира има описи во Евангелијата, а во послетниот дел од Библијата-откровението според Јоан е посветено точно на тоа. Се разбира како и повеќето пропоштва не е кажано за да може да разбере секој и лесно(пр. тој и тој датум...)а поскоро симболично, шифрирано. Толкувања на ова идно случување има многу доста вклучително и противоречиви, како единен став е дека во тие времиња луѓето се повеќе и повеќе ќе деградираат духовно, а антихристот ќе се јави не како јавен противник на Бога, а како демек праведен...се додека луѓето не му се поклонуваат како на Божество.
Нај сигурно е дека со секој изминат ден сме поблиску до последните времиња:):popce:.

Последно уредено:
Ќе се случи цунами шо ќе однесе 300 иљади животи меѓу кои деца бебиња стари млади мажи жени - немало то врска со Христос, Ќе се случат земјотреси поплави ерупции, ќе падне авион, ќе се рашири епидемија, ќе станат војни во кои умираат гинат, губат се свое... милиони луѓе на планетата меѓу кои многу недолжни, немоќни стари или премлади - шо имало то врска со Христ, деца умираат од глад жед и болести низ светот - шо имало то врска со Христ, деца рботаат по фабрики и рудници за мизерна плата - шо имало то врска со Христос....
али ко ќе дојде време да поп ти свети водица или да си наплати венчавка, погреб, крштевка, кога треба да се оди в црква и палат црквено купени свеќи и оставаат пари по икони.... ееее тогаш ете го Христ во сиот свој сјај.
Ne znam so ti bese poentava na celiov muabet?To so popovite pravat pari ,to e veke zloupotreba na religijata,znaci na nekoj nacin samite popoj se krivi za rasteckiot ateizam,so cesni isklucoci se razbira.[DOUBLEPOST=1451229026][/DOUBLEPOST]
Ефесјаните 6:
5.Робови, бидете им послушни на вашите земни господари, со страхопочит, искрено, од се срце, како да Му служите на Христос.
Ko so napisav i pogore,vo 10 bozji zapovedi se vistinskata nasoka za covestvoto.Znaci celta na hristijanstvoto e da gi zblizi ljugeto toest vera,nacez ,ljubov,a ne egoizmot vo koj momentalno se gusi celoto covestvo.

Не му одговараат Ефисјаните па ни го насочува вниманието кон 10 Божји заповеди кој ги има скоро во секоја монотеистичка религија. Ич не се осеќам убаво дури да бидам во право со некој, жалче ми паѓа, ама братче тоа дека поповите се криви заради растечкиот атеизам и да е така, ми одговара. Боље така него да ги стават на перална за мозоци, ај јас на пегла работев 11 саати, замисли тие на перална за мозоци од 6 до 6 за една попска плата. Абе дечко...

Ne znam so ti bese poentava na celiov muabet?To so popovite pravat pari ,to e veke zloupotreba na religijata,znaci na nekoj nacin samite popoj se krivi za rasteckiot ateizam,so cesni isklucoci
Кој ги создава поплавите, цунамија, земјотреси, глад, болест?
Чии инструменти се тие?

Ko so napisav i pogore,vo 10 bozji zapovedi se vistinskata nasoka za covestvoto.Znaci celta na hristijanstvoto e da gi zblizi ljugeto toest vera,nacez ,ljubov,a ne egoizmot vo koj momentalno se gusi celoto covestvo.
Зависи што подразбираш под вистинска насока. Ете ти порака од новиот завет каде е јасно порачано дека не смееш да се противиш на оние што те угнетуваат и треба да имаш стравопочит кон нив.

Мир вам.
Изгрев напиша:
За ова што те интересира има описи во Евангелијата, а во послетниот дел од Библијата-откровението според Јоан е посветено точно на тоа. Се разбира како и повеќето пропоштва не е кажано за да може да разбере секој и лесно(пр. тој и тој датум...)а поскоро симболично, шифрирано. Толкувања на ова идно случување има многу доста вклучително и противоречиви, како единен став е дека во тие времиња луѓето се повеќе и повеќе ќе деградираат духовно, а антихристот ќе се јави не како јавен противник на Бога, а како демек праведен...се додека луѓето не му се поклонуваат како на Божество.
Нај сигурно е дека со секој изминат ден сме поблиску до последните времиња:):popce:.

Истото го вели и Исламот за духовното деградирање, меѓу другите знаци. Но ме интересира дали антихристот ќе се појави пред второто Исусово доаѓање или пред тоа? Ние во Исламот знаеме дека ќе дојде пред Исусовата појава и дека Исус (нека е Божјиот мир над него) ќе го уништи антихристот и ќе соопшти дека тој е вистинскиот Месија.

Инаку најдов една интересна објава, а истотака приметив дека пишуваше во Христијанството има најголеми спорови во врска со појавата на антихрист и доаѓањето на последните времиња.
2016 PREDICTIONS: END OF THE WORLD THEORIES COMBINE NOSTRADAMUS PROPHECIES, BIBLE'S JESUS/ANTICHRIST END TIME, AND WORLD WAR 3

Последно уредено:
Драги пријатели, мир вам.

Во последно време истражувам во врска со последната епоха, односно времето на појавата на Антихриста, какво ќе биде тоа време, кои ќе бидат знаците преку кои може да се препознае тоа време. Ме интересира од Христијанско стојалиште некој ако може да објасни како Христијанството ја објаснува последната епоха и како се објаснува случувањето на Армагедон? Кои ќе бидат знаците?

Појавата на антихристот го спречува руското православие.

2 Солунјаните 2

6. Вие знаете што е тоа што го спречува Злиот да се појави, се додека не дојде времето тој да настапи во јавноста.
7. Неговата зла сила веќе подмолно дејствува, но има некој што го задржува и така ќе биде се додека тој не му се тргне од патот.
8. Тогаш Човекот на гревот ќе се појави, а Господ Исус со Својот здив ќе го убие, ќе го уништи при Своето повторно доаѓање.

Свето писмо, Откровение, 16.14

„И се собраа на местото наречено по еврејски Армагедон.“

Ар мегидо полето се наоѓа во Израел во близина на денешните воени дејствија во Сирија. Па не е тешко логички да се закључи дека се оди кон таа случка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom