Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
слаб бизнисмен си ми ти, бројките ти се од 2013 година, и тоа убо ти пиши таму десно од статијата, еве јас не продавам на туристи роба но имам потазе информации за туризмот од тебе то јест од 2015 година

http://sputniknews.com/russia/20150608/1023077473.html
Свесно ја постирав статијата од 2013 со цел да го прикажам значењето на Руските туристи за Европските Економии
Дали ти имаш по тазе информации или Гугле ги има е прашање со очигледен одговор...Кога веке се служиш со бројки барем биди искрен и кажи дека тоа се должи на санкциите кои ЕУ ги воведе кон Русија...Со твојата статија само ми ја подржа тезата за вредноста на Руските Туристи и колку пари изгубија Европските Економии само во туризмот поради санкциите воведени кон Русија.

Инаку медаљата секогаш има 2 страни...Ајде да ја видиме другата страна
http://www.ekathimerini.com/204180/...-eyes-lions-share-of-diverted-russian-tourism
Од воведените санкции на ЕУ кон Русија, Турција имаше огромен бенефит,

Turkey earned some $3 billion from Russian tourism in 2014, with more than 4.5 million Russians visiting its resorts, a figure that has nearly doubled since 2009. Now Moscow has banned charter flights and advised its tour operators to halt sales of Turkey holidays to its citizens
Споредбата на Турските туристи со Руските е смешна, од било кој аспект..

И на крај креава,никој никаде не зборува за Турските туристи, освен во Охрид и Скопје...Додека руските туристи се сеуште едни од најголемите потрошувачи па затоа голем број земји кои се високо рангирани туристички дестинации работат на привлекување на Руските туристи...

Толку од мене на оваа завршена офф топик дебата

Свесно ја постирав статијата од 2013 со цел да го прикажам значењето на Руските туристи за Европските Економии
Дали ти имаш по тазе информации или Гугле ги има е прашање со очигледен одговор...Кога веке се служиш со бројки барем биди искрен и кажи дека тоа се должи на санкциите кои ЕУ ги воведе кон Русија...Со твојата статија само ми ја подржа тезата за вредноста на Руските Туристи и колку пари изгубија Европските Економии само во туризмот поради санкциите воведени кон Русија.

Инаку медаљата секогаш има 2 страни...Ајде да ја видиме другата страна
http://www.ekathimerini.com/204180/...-eyes-lions-share-of-diverted-russian-tourism
Од воведените санкции на ЕУ кон Русија, Турција имаше огромен бенефит,

Turkey earned some $3 billion from Russian tourism in 2014, with more than 4.5 million Russians visiting its resorts, a figure that has nearly doubled since 2009. Now Moscow has banned charter flights and advised its tour operators to halt sales of Turkey holidays to its citizens
Споредбата на Турските туристи со Руските е смешна, од било кој аспект..

И на крај креава,никој никаде не зборува за Турските туристи, освен во Охрид и Скопје...Додека руските туристи се сеуште едни од најголемите потрошувачи па затоа голем број земји кои се високо рангирани туристички дестинации работат на привлекување на Руските туристи...

Толку од мене на оваа завршена офф топик дебата
И русите воведоа санкции кон западни земји па ни една не кука
стварно си офтопик

И русите воведоа санкции кон западни земји па ни една не кука
стварно си офтопик
Па ни русите не кукаат ! Кај си прочитал дека се бунат против тие санкции ? Секој си ја тера својата агенда .

Епа ако така милуваш ни едното ни другото не го прават ! И нема информации дека русите ќе ги укинат тие санции , напротив уште и ги прошируваат кон западните вазали .
Од друга страна барем 5 држави од ЕУ со сите сили се борат да се ослободат од колот кој им го има набутано САД , како на верни подржувачи.
Нејсе, на дело е колективно силување на обичниот човек , и во едниот и во другиот табор. Запад никогаш нема да им ги надомести штетите на земјоделците и туристичките работници а Русија не ни помислува да ја поправи ситуацијата на граѓаните по падот на вредноста на рубљата . И не дека се нема средства , едноставно кој ги ... обичните луѓе! Што повеќе се притиснати тоа повеќе се полесни за манипулација .
А што да ти објаснувам , тој рецепт кај нас прекрасно се спроведува веќе 30 години.Голем си , си знаеш .

Чудна работа како Курдите со браќава ги споредувате, кога самите ние имаме еден куп сличности и заедничка историја со нив со таа разлика што ние успеавме да добиеме каква таква држава, а они сеуште масовно ги тепаат.

До пред триесет години курдскиот јазик беше забранет во Турција а дури скоро дозволија да се користи зборот "курд", "курдистан" кој исто така беше забранет.

Еден куп масакри им имаат направено во регионот кај што живеат, каде во некои масакри имаат убивано и по 50 илјади курди. И до ден денес турските војници стрелаат по слободна желба во нивни градови и села. Само од кога постои модерна Турција од 1930 и некоја, имаат потепано стотици илјади Курди. Така да овој однос кон нив воопшто не чуди.

Во последниот период најлошо поминаа Курдите во Ирак каде што Садам Хусеин употреби боен гас сарин на нив и уби неброени илјадници курди.

Незнам друг народ што толку го има кркано како нив во државите каде што живеел. Многу слично како Македонците во Егејот во поголеми размери со исти методи.
Не би го ставал нашиот народ во иста корпа со Курдите. Тоа што ги снаоѓа може да се нарече и карма за нивната улога во геноцидот на Ерменците, кои се малтене многу сличен народ со различна вероисповед.

The battalion left Aleppo on 3 February and reached Ras al-Ain in twelve hours ... some 12,000 Armenians were concentrated under the guardianship of some hundred Kurds ... These Kurds were called gendarmes, but in reality mere butchers; bands of them were publicly ordered to take parties of Armenians, of both sexes, to various destinations, but had secret instructions to destroy the males, children and old women ... One of these gendarmes confessed to killing 100 Armenian men himself ... the empty desert cisterns and caves were also filled with corpses ...

Отворена црната кутија: "Рускиот авион не бил закана за Турција, ни за нејзините граѓани"

Црната кутија на "Сухојот" била отворена пред новинарите во директен телевизиски пренос, а потоа била префрлена во специјална лабораторија, јавува Sputnjik.

Министерството соопштило дека летот на соборениот руски авион "Su-24" траел 40 минути.

"Меморискиот модул кој се наоѓа во заштитното куќиште содржи ред од 16 чипови, кои се споени за единицата. Тој може да регистрира до 20 часа лет. Последниот лет на авионот траел околу 40 минути", рекол полковникот Андреј Семенов, шеф на одделението за информации и аналитичка безбедност на летовите на руските воздухопловни сили.

Потоа на новинарите повторно им се обратил Дронов и истакнал дека Русија има докази дека соборениот авион не го повредил воздушниот простор на Турција.

"Во секој случај, соборениот руски бомбардер не претставувал закана за Турција и нејзините граѓани", рекол Дронов, пренесува Sputnjik.

Русија повикала експерти од 14 земји за дешифрирање на црната кутија од бомбардерот "Su-24", но само Кина и Британија ги прифатиле повиците, соопштиле руските воздухопловни сили.

Руското министерство за одбрана соопштило дека податоците од црната кутија од соборениот руски авион "Su-24" ќе бидат објавени во понеделник, на 21. декември.

Рускиот претседател Владимир Путин наредил кутијата да се отвора само во присуство на странски експерти.
http://sitel.com.mk/otvorena-crnata...il-zakana-za-turcija-ni-za-nejzinite-gragjani

Отворена црната кутија: "Рускиот авион не бил закана за Турција, ни за нејзините граѓани"

Ова мислам дека е дезинформација. Јас ја следам редовно страната „Спутник“ и таму вчера беше објавено дека податоците сè уште не можат да се прочитаат зошто кутијата е многу оштетена. Но тоа не значи дека сите надежи се пропаднати зошто сега сакаат да се обидат да ги прочитаат информациите од „кристалот на чипот“ (барем јас ова вака го разбрав ако има оваа постапка некое посебно име, нека кажат тука поупатените во тоа). И затоа работата ќе одземе повеќе време. Како и да е за пофалба е тоа што за првпат воопшто е отворена црна кутија во присуство на новинари од целиот свет.

http://de.sputniknews.com/panorama/20151221/306649441/su-25-flugschreiber.html

Ова мислам дека е дезинформација. Јас ја следам редовно страната „Спутник“ и таму вчера беше објавено дека податоците сè уште не можат да се прочитаат зошто кутијата е многу оштетена. Но тоа не значи дека сите надежи се пропаднати зошто сега сакаат да се обидат да ги прочитаат информациите од „кристалот на чипот“ (барем јас ова вака го разбрав ако има оваа постапка некое посебно име, нека кажат тука поупатените во тоа). И затоа работата ќе одземе повеќе време. Како и да е за пофалба е тоа што за првпат воопшто е отворена црна кутија во присуство на новинари од целиот свет.

http://de.sputniknews.com/panorama/20151221/306649441/su-25-flugschreiber.html

Да тоа е обратно инженерство reverse engineering, од готов продукт да дојдеш до проектот. Точно за електроника има доста такви фирмчки, процедурата е тешка и бавна, главните алати се фреза и ласерен микроскоп, снимаш еден слој на кристалот, после со фреза симнуваш следен слој, пак снимка, тоа го правиш илјадници пати додека не го уништиш целиот кристал, ако минималниот слој е да речеме 60nm треба барем со трипати помала резолуција 20nm да е одот на фрезата. После е обработката на сликите ја реконструираш шемата, дали е треанзистор, отпорник, кондензатор или флаш бит, претпоставувам дека е со некоја OCR програма.
visual6502_running.png

Конкретно за тој чип Русија ја има целата шема и проект, треба само да го извадат фримверот или поточно кажано флаш меморијата, ако е да речеме 16 GB тоа се 16 милијарди полиња со битови, на крајот добиваш неколку имиџи на дискот (флашот). Сигурно не е целиот запис на еден чѝп а се повеќе, плус сигурно имаат и кодирање, фајлов систем, сериозна екипа за година дена може да го реконструира дел од записот од црната кутија.

Последно уредено:
И што бидна со руските докази ?

Ништо, само млатење празна слама.

Изгледа Русиве ќе ги наоружуваат Курдите :icon_lol:. Водачот на Курдите сака да ги подобри врските на Турција со Москва. Имал средба денеска со Лавров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom