Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
И што дека е пред избори? Секоја втора година има избори,сигурно нема да ги тргнат слободниве после изборите.
А ете зошто на пример во март не се донесе таква одлука, кога ради пленумците увидоа дека студентите се најзагрозена група од аспект на владини бенефиции?

Он вика у смисол, маме ни ебаа со цедење до последен дени и ред други пикантерии, али у принцип, на сета таа беда боље е да ни је ебат мајката и да ни дадат 1500, одколку да ни ја ебат мајката и да не ни дадат ништо. Нели?

Подолно срозување на човечкиот дух, од ова кај денешниот Македонец не сум видел баш. Оние костури (Господ нека им е на помош) што се влечат на умирање по некоја етипоска пустиња имаат појак дух и дигнитет од ова створење што се нарекува Македонец.

Неблагодарни! Никогаш не сте задоволни со ништо.

како и да е важно нема да даваме повеќе пари за автобус, јас 1500 брат ми 1500 мајка ми 1000 дававме до сега. не туку се жалете пошто ако вашите родители се газди и имаат да ви даваат коли да возете или таксиња да плаќате, и немора можда без проблем на крај краева ви даваат пари за автобус, размислете како им е на тие што немаат пред да постирате неблагодарни коментари :)

А ете зошто на пример во март не се донесе таква одлука, кога ради пленумците увидоа дека студентите се најзагрозена група од аспект на владини бенефиции?
За да не излезе дека ги купува студентите во моментот кога протестираат. Дополнително, 2016та е нова буџетска година.

Е добро е тогаш, сега воопшто не изгледа така. :D
Сега не протестираат, а Студентскиот пленум е релевантен колку ланскиот снег. Ако сме до крај искрени, да им дадеше тогаш, муабетот ќе беше Студентскиот пленум добил. Денес е Груевски дал.

Hahah nema da bidam iznenaden pred da se povlece od funkcijata da veti deka nikoj ke nema da plaka struja, kumunalno kako i besplaten prevoz za site gragani.

како и да е важно нема да даваме повеќе пари за автобус, јас 1500 брат ми 1500 мајка ми 1000 дававме до сега. не туку се жалете пошто ако вашите родители се газди и имаат да ви даваат коли да возете или таксиња да плаќате, и немора можда без проблем на крај краева ви даваат пари за автобус, размислете како им е на тие што немаат пред да постирате неблагодарни коментари :)

Од вакви коментари си патиме. Шефе не е проблемот дека дале бесплатен превоз проблемот е зашто да немаш ти 1500 и брат ти 1500 и мајка ти 1000 да ги дадеш со лесно срце? Зашто да биде проблем да си дозволиш градски превоз? Е тоа е проблемот. Али битно имаме најдобра економија на балкан ако не и у светски рамки. Али ако задоволувајте се вие со семки додека они возат најнови коли од ваши пари.

Денес е Груевски дал.

Менува, драстично. Сега делува како да му се јавил на Миле и му рекол, Миле, ми текна.

Мислам, навистина сме мизерни, и уплашени, и бедни и јадни, ама да не претеруваме, ОК?

Последно уредено:
Сега не протестираат, а Студентскиот пленум е релевантен колку ланскиот снег. Ако сме до крај искрени, да им дадеше тогаш, муабетот ќе беше Студентскиот пленум добил. Денес е Груевски дал.
И тогаш и сега мубатетот беше/е давеникот за сламка се фаќа. Може следече ќе биде бесплатно студирање.

Добро не е давеник, пошто следните избори би требало да ги добие (познавајќи го Македонскиот народ)

Менува, драстично. Сега делува како да му се јавил на Миле и му рекол, Миле, ми текна.

Мислам, навистина сме мизерни, и уплашени, и бедни и јадни, ама да не претеуваме, ок?
Оваа генерација на студенти и не е клучна. Идат нови. Меркава е повеќе за нив, отколку за овие.
И тогаш и сега мубатетот беше/е давеникот за сламка се фаќа. Може следече ќе биде бесплатно студирање.

Добро не е давеник, пошто следните избори би требало да ги добие (познавајќи го Македонскиот народ)
Во изборниот штаб на давеникот се прават стратегии како да се стигне до 62 пратеника. Во изборниот штаб на бомбардерите се прави стратегија како тоа да не се дозволи или ако тоа се случи, како да се оспори резултатот повторно.

Давеник и сламка е ок метафора, за некој друг свет.

Оваа генерација на студенти и не е клучна. Идат нови. Меркава е повеќе за нив, отколку за овие.

Други мерки се потребни во државата, не оваа. Мерки кои се поврзани со мали сопчиња со решетка на едната страна.[DOUBLEPOST=1449585796][/DOUBLEPOST]
Во изборниот штаб на давеникот се прават стратегии како да се стигне до 62 пратеника.

Е аман де, тоа веќе го знаат. Исклучен лифт онде, исклучен лифт овде, човечиња од Пустец онде, човечиња од Пустец овде. И све по закону.

Таа лекција е веќе совладана.

Како не му е срам, он вака пред избори. За што ги мисли студентите бе, за телиња. Ке наседнат за една бесплатна карта или таму нешто безвезе. Под итно студентскиот пленум да се организира ( има време до нова година) и да постави студентска стража пред повеќето постојки во градот и чим некој студент влези во автобус одма да му ебат матер. Да го рушат од ќотек . Има да се вози секој ден освен среда и да си плати , а среда ако треба и пешки ке оди ама во јавен бесплатен превоз никако. Да знае тој дека нема повеќе лабаво со студентите. Или автоматски по запишување сите десетки во индексот и во рок од еден месец по дипломирањето да им се обезбедат барем неколку високоплатени работни места за да може дипломецот да бира или долу владата. Трето нема. Он нив ке ги поткупувал со бесплатен превоз и такви некој глупости, ќе мачкал очи пред избори.
Море како не им е срам да се засрамат. Ѓубриња низаедни, крвта ни ја исцицаја , све да им се исцица матер им ебам хоштаплерска.

За да не излезе дека ги купува студентите во моментот кога протестираат. Дополнително, 2016та е нова буџетска година.
Сеа данбетер така изгледа, ако мижиме ќе тврдиме дека е подруго.
И као демек од 1ви Јануари со магично стапче буџетот ќе се зголеми, наплив на капитални инвестиции ќе имаме од страна на државата а долговите штп државава до гуша ги има ќе и ги опростат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom