Безбедносната ситуација во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Wizz.
  • Време на започнување Време на започнување
Море не тресете зелени, не биле способни.
Еве ако не ми верува некој тогаш нека земе еден калаш или бомба, нека се снима демек ќе пали влада и нека се стави на јутуб, ама мора да каже дека е Македонец.

Ќе викаш после тате зошто ми се црвени образите.

Еве ако не ми верува некој тогаш нека земе еден калаш или бомба, нека се снима демек ќе пали влада и нека се стави на јутуб, ама мора да каже дека е Македонец.

Која споредба човече, снимајсе и на јутуб :))) кај живееш ти бе другар? Или па имаш 9 години со споредбиве :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тек сега сте ги приметиле вооружените џандари/специјалци/курци палци кои маневрираат пред објектите во кои има поголемо присуство на луѓе? :icon_mrgr:
Па веднаш по нападите во Париз ги имаат преземено сите мерки за безбедност и вака опремени батки може да се видат насекаде низ Скопје. Не значи дека имаат некаква дојава или дека дознале нешто што не е а во јавност, туку мачкаат очи дека се е под контрола, луѓето да се чувствуваат побезбедни. Тоа 20 души досега од Чаир загинаа во Сирија, млади на моја возраст и помали одат и гинат таму, а тие што ќе преживеат се враќаат, сите знаат дека поголемиот број од џамиите во Скопје се вахабистички и никој нема контрола врз нив, па сега со пар џандари пред трговските центри, ќе гарантирале безбедност :pos:
Пред Сити мол од нападот во Париз, па се досега има зголемено обезбедување со вооружени џандари. Вчера во Ѓорче беше како во воена зона, благодарение на натпреварот Вардар-Шкендија. Но, во Ѓорче секако има патроли (без разлика што вчера имаше посебна причина) поради близината на шпонските села во околината, села во кои секој може да се скрие затоа што државата нема контрола врз нив. Слично е и од другата страна на градот,Бит пазар, пред Континентал, накај Автокоманда итн. Слично обезбедување има пред сите трговски центри, затоа што таму има поголема фрекфенција на луѓе и ако некој би се решил да земе да убива се пред себе, би нападнал пред такво место или би влетал во некое училиште.

Македонија лесно ќе капитулира, само да пројават таква желба муслиманите. Со сигурност не чека таква иднина...

арно за скопје и скопјани се превземени некакви какви-такви безбедносни мерки а другите градови?,или таму нема опасност а?

Ете зошто не ги фатиле тие у Париз... овие барабите забораиле дека кога ги земале калашите и бомбите требале да се снимаат и да стават видео на јутуб дека ќе прават масакр...
Абе тоа ти е, Арапи...

Ова не знам колку е верно ама ако е јас се согласувам. Знам дека локалното население е вознемирено (а од брадосани џихадисти не е).
Од излезот на Скопје кај Хиподром, до последниот надвозник кај Катланово пред влезот во клисурата, и кон Куманово на секој километар има специјалци вооружени со автоматски пушки, во полна опрема придружувани од унифромирани полицајци од сообраќајна полиција кои исто така се опремени со панцирни елеци.

пренесено од медиум. Изгледа им требаат кликови.

Која споредба човече, снимајсе и на јутуб :))) кај живееш ти бе другар? Или па имаш 9 години со споредбиве :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Бот, ова (како и целата тема и мислења) е муабети од пред кооперација и ти давам таков достоен пример.

Ако не сфати што сакав да кажам, еве пак;
Значи напрај експеримент, некоја радикална македонска група. Дали ќе ставаш по интернет, дали ќе протестираш со сумливи знамиња, дали ќе превземаш акции не е битно, битно пробај па ќе видиш како ќе ти свират ушињата до наредното лето.

Оваа е држава со двојни арашини и додека е така безбедносната ситуација ќе биде стабилна. У наводници.[DOUBLEPOST=1449163276][/DOUBLEPOST]
Ете зошто не ги фатиле тие у Париз... овие барабите забораиле дека кога ги земале калашите и бомбите требале да се снимаат и да стават видео на јутуб дека ќе прават масакр...
Абе тоа ти е, Арапи...

Пробај и ти бе, јас сум лидер на терористичката организација чиста Македонија, ќе убиваме оно ово. Со среќа.

Вахабите и останатите (УЧК, ОНА, АНА) сепаратисти не се закана за Македонија.

Имаме ТОП служби, следат македонци од Германија до САД, Канада, внатре во Македонија... оти ние сме на мода.

Последно уредено:
Може денес е нешто сменето во Хиподром, синојка знам дека немаше ништо.

Пробај и ти бе, јас сум лидер на терористичката организација чиста Македонија, ќе убиваме оно ово. Со среќа.

Вахабите и останатите (УЧК, ОНА, АНА) сепаратисти не се закана за Македонија.

Имаме ТОП служби, следат македонци од Германија до САД, Канада, внатре во Македонија... оти ние сме на мода.
Ебати полицијата и службите ако треба да се појави видео на јутуб за они да реагираат.
А па дури и да се појави видео на јутуб и шо тогаш ?
Шо демек секое видео е сериозно ?
Демек врз основа на тоа видео и врз основа на нешто што сум кажал некој кривичен суд ќе ме осуди ?
Не постојат кривични дела за зборови.

И да, кај споменикот на Скендер Бег се собраа 10 души и прогласија Република Илирида, после не ми текнува каде имаше вести дека патролирале вооружени луѓе во црна униформа без ознаки, во Липково не смее полиција и војска да припари (знам ми текнува некој сакал емисија таму да снима, Васко Ефтов или оваа од КОД и морале дозвола да бараат од тие главните во Липково), пред Мавровка дечко за прослава на знамето си се прошета со калаш, запалија автобус на ЈСП и ти ми викаш „стави видео на јутуб и кажи ова и ова и кажи дека си македонец па ќе видиш шо ќе ти се случи“...
И дур се ситиш ти на мене шо ќе ми се случи у другиот дел на градот ќе пукне бомба или ќе се прошета шо еден калаш и ќе напраи масакр и ти пак на форумов ќе викаш „абе јаки служби иаме, стави видео и ќе видиш шо ќе ти се случи“.

Смешно до 1001 и назад...

Бот да чува и да брани.

Ти му викаш да превезмаш нешто под религиозна или национална идеологија ако си македонец ќе го јадеш он се фатил за јутуб, или нечиташ или нешто не е уред можеби треба да се црта. Еве земи фрли бомба на некоја општинска зграда/канцеларија да видиш ефикасност - утре ќе си во притвор за ралика од батки кои пукаат со зољи, базуки и свашта на гипскартонот од влада.

И да, убави примери даде и јас тоа ти викам.
Кај нас има двојни арашини и ако ти се сомнителни службите, пробај нешто.
Така во источна Македонија за еден пиштол (што не се момците терористи), и затајување данок дојдоа над 100 специјалци, полиција од цел град, оклопни возила...

Последно уредено:
Епа не сме се разбрале тогаш, ја мислев ги браниш нашиве служби :D

Епа не сме се разбрале тогаш, ја мислев ги браниш нашиве служби :D
Не ги бранам ама кога се работи за нас (се освен Албанци) се и те како способни.
Одовде можеме да заклучиме дека безбедносната ситуација во Македонија е ТОП оти нема, не постојат Македонски терористички групи (кои се најголема закана за Мкд. изгледа) а криминални групи нема бидејќи се во собрание, парламент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom