- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 353
- Поени од реакции
- 210
тоа е тој муабет.Те читам одамна и жими се, поголем идиот не сум прочитал. За да не квичиш во администрација, да ти објаснам јас, барем за последново. Иако не верувам дека ќе сфатиш што сакам да кажам или ќе се инаетиш. Сеедно.
1. Земјата во која живее некој Е негова! Кој ја создава државата? Народот кој живее во неа, така? Ако државата е сопственик на својата земја, а народот ја создава таа иста држава, наградно прашање за тебе: чија е земјата врз која се простира една држава?
2. Чија е Европа, ако не е на народите кои природно припаѓаат во неа? На Јапонци, Кинези, Арапи? Слободно оди со твоево размислување во С.Арабија и кажи им дека таа територија не е само нивна, па дојди на форум (ако си жив) и кажи како си поминал.
3. Зошто "цел свет може да ми е дома", а ги набројуваш само Европа, Америка и Австралија? Во кој свет се Блиски Исток, Мала Азија, Арапски полуостров? Дали и таму можам да се чувствувам "како дома"?
Мислам дека нема потреба на долго и широко да објаснувам што сакам да кажам со прашањава. Кратки и јасни се. Направи го тоа што те прашувам или тоа што ти го тврдиш, па пренеси искуства.
а они како прават...
они први почнаа...
и ние треба исто да правиме...
а тоа се наводно вредностите што ни се спротивни.
земјата е на граѓаните што живеат во неа. тоа не значи дека никој не може ни да си оди, ни да дојде во земјата. моја е мојата куќа. земјата е на сите што сакаат да живеат во неа.