Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
А бе ај ова било светска војна, се разнел некој во кабул, џихадисти освоиле село кај алепо, американци извеле 10 воздушни напади....
Дајте сирени во 1 сабајле, дајте стотици бомбардери на небо кои одат на една цел, дајте оклопни дивизии кои јуришаат преку пространи полиња, дајте уништена моторизирана бригада на некој пат со возила кои горат и тела расфрлени наоколу, дајте артилериски гранатирања шо трајат со денови, дајте поморски битки на цели флоти, ноќ осветлена со оган и експлозии и мирис на бензин и изгорено месо....
Ако е ова трета светска воја, прилчно педерљива е.
Абе Љет , ваквото сваќање на војна ти е последица од многу гледање на партизански филмови , смири очекувањата. Па нели сме поцивилизирани , нормално посуптилна ке биде и по троа педерљива .

Знам дека ќе ме мразите ама кога ви велев дека Исламот и Христијанството е проблем вие не ми верувавте. Овие религии мора да се модифицираат бидејќи стварно голем проблем се. Јас како што гледам Израел не прави проблеми никаде во светот.Ајде сега спуштете се малку на земја.
Profitot i alcnosta se najgolem problem na svetov.Taka bilo i ke bidit i vo idnina.Objasni podetalno kako hristijanstvoto e bilo kakov problem vo svetov.Mokni oligarsi od pozadina gi vodat site vojni poradi svoi licni interesi.Megu niv ima i golem broj na evrei!

Абе Љет , ваквото сваќање на војна ти е последица од многу гледање на партизански филмови , смири очекувањата. Па нели сме поцивилизирани , нормално посуптилна ке биде и по троа педерљива .
зато сме и на вакво дереџе дојдени нема кој да направи чистка на популацијата, да не намали за 25-30%, после 1945 како убо се средија работите од ко си пуштивме тро крв, си дојдоа на место па почнаа да креираат луѓе, да му се радуваат на животот... рокенрол, хипици металци, филм, литература, идеи занес...

Околу тезата дека со ова ќе започне 3та светска војна.
Мое мислење е дека она е веќе неколку години во тек , само повремено се поместуваат жариштата . Колку држави во последните10-15 години не учествувале во војна ? Со исклучок на Далечниот исток и Јужна Америка све остало е воено ангажирано , некој повеке некој помалку , се чини по избор на модераторот .

Светска војна ќе почне кога на повеќе континенти ќе се води војна помеѓу повеќе држави. Сега за сега такво нешто нема па затоа не кажувајте дека светската војна е почната.

Руската Дума ќе бара Аја Софија пак да биде православна црква
aja-sofija1-682x341.jpg

Пратеници на руската Дума предводени од претседателот на комитетот за заштина на христијанските вредности Сергеј Гаврилов побараа музејот Аја Софија да биде вратен во функција на православна црква. Гаврилов истакна дека црквата Света Софија е една од најзначајните за христијанската вера во која е одржан и севселенскиот Сабор, па затоа очекуваат од турските власти пријателски чекор и нејзино враќање во православни раце.

Инаку Аја Софија во 1453 година била пренаменета и во џамија во периодот на отоманското освојување, но по доаѓањето на власт на Кемал Ататурк и прогласувањето на секуларниот устав верскиот објект наместо да биде предмет на поделби е претворен во музеј. Од официјална Анкара се уште нема реакција на барањето на руските пратеници кое доаѓа по заострувањето на меѓусебните односи.
http://pozitiv.mk/руската-дума-ќе-бара-аја-софија-пак-да-б/
Пророштвото на св.Паисиј беше дека света Софија одново ќе биде она што била-црква.:popce:

алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,алахакбар,
Доказ дека еволуцијата кај овие престанала и почнала да се движи наназад. :D

Немој да мешаш два различита света... САУДИСКА АРАБИЈА нема никаква врска со ДАЕШ...
И е дел од коалицијата против ИСИС... законите на ДАЕШ се превземени од САУДИСКА АРАБИЈА ДАААААА ... сакаат да ја освојат и САУДИСКА АРАБИЈА... демек тие бели вистнски муслимани ... по муслимани и од Саудијците...

Нема врска... ги имаат превземено законите од Саудиска Арабија.. бидејќи тамо владее шеријатот (исламски закон) е сега тие сакаат да го воспостават истото само на крвнички и НЕ АДЕКВАНТЕН и на не праведен начин... во териториите на ДАЕШ.. имаше изјави од една жена која избега од тамо... изјави: “ некоја жена не ми се свиѓа едноставно, и да кажам дека направила нешто, а уствари ништо нема направеноо одма ќе ја казнат или обезглават“
Значи нема правда... нема ништо ... варварски чинови...

А Саудиска Арабија немој да ја мешаш . да тресеш зелени ,, затоа што таа е држава има остри закони, ама никој нема да те дирне додека не се докаже дека си крив или дека си го прекршил законот...
... не е како твојата држава исмислена која нема историја.. незнае како да се води.. како бугарин .. или србин... ..
Тоа е..... жал ми е ама така е..... немате основна музика како прво..... кај и да идеш .. србско ечии... (ОЧИГЛЕДНО Е)
Море хрисламист.. Што запиште толку, бе?!
Шо e ова црнило?!

Неколку нуклеарни експлозии на арабискиот полуостров би решиле многу проблеми на човештвото со релативно мали загуби во целина (се на се 70-80 мил
луѓе живеат во тој дел).

Саудиска Арабија заедно со другарите од "оваа" страна на заливот е финансиер и на Ал-Каеда и на ИСИС и на Талибаните. Всушност постоењето на саудискиот вахабистички робовладетелско-тоталитарен систем ја обессмислува борбата против ИСИС. Нема некое од основните човекови права кое не е нарушено во престолнината на злото. Саудиска Арабија е татковина и седиште на вахабистичката идеологија. Мнозинството од терористите се индоктринираат во џамиите и исламските центри кои се градат благодарение на саудиските финансиски вложувања.

Во врска со шаријатот. Тоа е срање, бе дете. Батали тоа. Шаријатот е наменет за робовладетелски систем на владеење и во секој смисол е спротивставен на демократијата. Всушност исламскиот тероризам, тоа гнасно античовечко движење кое одзема невини животи ширум светот постои токму поради спротивставеноста на шаријатот и демократијата. Не ми фали гом*а.

Национализмот и религиозната индоктринираност се карактеристики на едни одминати времиња. Подобро да сум анационален и нерелигиозен отколку да се дивам на примитивниот племенски идентитет на арапите. Жал ми е за тие кај коишто еволуцијата не упалила, ама за нормалните цивилизирани луѓе слободата е најважна.

Последно уредено:
Како што беше очекувано така испадна

НАТО и САД целосно застанаа зад Турција
http://telma.com.mk/vesti/nato-i-sad-celosno-zastanaa-zad-turcija[DOUBLEPOST=1448710807][/DOUBLEPOST]
Ха ха ха дури сега се сетив кој беше тој :icon_lol:. Не бе тој не знаеше македонски да пишува, беше многу проѕирен.
Според ова Обама кажува Русија да се фокусира само на ИСИС а овие од "умерената опозиција " да ги остава бидејќи имале поддршка и од други земји освен Турција, нормално дека алудираше на САД. Можеби нема веќе да има конфликтри меѓу Турција и Русија ама дека туркмените или "умерената опозиција" како што си милуваат америве да кажат, тештко дека ќе ги остават да оперираат. Не се толку небитни како што сака да ги прикаже западот. Сакаат да направат слика дека они се само едно незадоволно про турско племе кое случајно се нашло таму и сорабутува со непријателот - ИСИС бидејќи имаат поголем заеднички непријател -АСАД. Јас мислам голем дел на оружје - финансии - нафта - дрога - луѓе поминува баш преку овие луѓе. Директен линк меѓу Нато и ИСИС.

Според ова Обама кажува Русија да се фокусира само на ИСИС а овие од "умерената опозиција " да ги остава бидејќи имале поддршка и од други земји освен Турција, нормално дека алудираше на САД. Можеби нема веќе да има конфликтри меѓу Турција и Русија ама дека туркмените или "умерената опозиција" како што си милуваат америве да кажат, тештко дека ќе ги остават да оперираат. Не се толку небитни како што сака да ги прикаже западот. Сакаат да направат слика дека они се само едно незадоволно про турско племе кое случајно се нашло таму и сорабутува со непријателот - ИСИС бидејќи имаат поголем заеднички непријател -АСАД. Јас мислам голем дел на оружје - финансии - нафта - дрога - луѓе поминува баш преку овие луѓе. Директен линк меѓу Нато и ИСИС.
Јас мислам дека преку Турција и преку туркмените НАТО можеби и шверцува со Исис. А иначе Турција не стои само позади туркмените. Турција стои позади Ал нусра, Деаш,Исис и сите останати терористички организации. Сите позади овие пиздарии стојат и турски интереси и амерчки и британски и израелски, заради тоа ситуацијата е многу тешка.

Дечко не си бил тамо не знаеш и немој да ми коментираш некој нелогични работи.. немам време да се замарам со луѓе кој се што ќе прочитаат веруваат.. а уствари ни бил тамо ни видел што се дешава...
Ај не дезинформирај те молам..... народот не е крив... така е тоа ќе фрлел НУКЛЕАРКИ и ќе уништел се диво и живо се гледа колку вашата западна култура е паметна... и хумана... во овој случај ТВОЈАТА...

Вие како прво незнаете по која нација да се фатите па ќе кажувате за други.... така е тоа ... НЕКА ТИ ФРЛАТ НА ТЕБЕ... да се решат од „неверниците“ ... верувај во нешто..

Ти не си верник ... е ти си тој НЕВЕРНИК... кој не следи ниту една вера..... жал ми е ама тоаа... кај муслиманите сите пророци се признати.. додека кај вас... последниот е Исус..
Се гледа дека си анти-араб--- или анти-ислам да речеме
ДАЕШ (ИСИС) нема врска со исламот...
Тоа ти е исто како јас Ортодоксец да убивам во име на Ортодоксијата... да проповедам некои сосема измислени работи... да се разкликувам од нормалниот вистински Ортодоксен човек... да убивам да се молам....
Чекај ако јас сум Ортодоксен и убивам... тогаш што е крив тој до мојата куќа кој го следи правиот пат на Ортодоксизмот?
Значи јас по вера сум Ортодоксен... а тоа што убивам и се молам тоа е моја психопатска работа .... Да Ортодоксен сум по религија... ама бате ти неможеш да кажеш дека јас сум ОРТОДОКСЕН ТЕРОРИСТ или Ортодоксијата е Тероризам ...
Можеш да кажеш дека сум злобен варвар или психопат..
Јас сум Терорист.. тој и тој... убивам.. бла бла .. по вера сум Христијанин
Ја сум Терорист .. тој и тој. убивам .. бла бла по вера сум Муслиман
Тоа секој има религија... не значи дека сега јас ако сум Ортодоксен и ако ти пресечам глава на тебе „неверник“ дека Ортодоксијата е крива за тоа или Ортодоксите... јас сум си самиот крив што не го следам вистинскиот пат... ШТО ГИ СЛУШАМ ДРУГИТЕ...

Тоа доведува кога не се следи Библијата... кога се следат некои трети книги измислени
Е истото и за Куранот... тоа доведува кога не се следи Куранот кога се следат трети луѓе и книги... кога не се разбира...

Нема ништо тука само безсмислени коментарии кој немат крај... незнам ни јас што коментирам... секој за себе.....

Неможе ти да тврдиш на се што ќе прочиташ и оп... саудиска арабија е крива.... Па јас знам дека вашата земја има украдено име... па никому ништоо.. што сега? Ќе те боли?
Нели гледаш дека нема (аир) од тука да коментираме... нема крај...... секој за себе има мислење и тоаа ее..
Некој работи треба да се видат на лице место за да се разбере...
И јас не сум бил таму ама гледам што прави Саудиска Арабија тука, според тоа можам да замислам што се случува таму. По 500 год отоманска империја никогаш немало толку исламски фанатизам и радикализам на балканот. Турците биле по космополити пред 200 год и умерени, се до овај Ердоган пријателов на ОАЕ. Се шти се гради џамија нова со арапски пари во АРАПСКИ СТИЛ и се повеќе нинџи има низ државава така нема потреба да одам таму очигледно за брзо ќе ги има многу повеќе овде. И сега ти очекуваш јас да се правам на УДРЕН (либерал) а знам дека утре кога ќе надминат бројка - ако надминат ќе пробаат нас да не асимилираат (секако силум) дури ми сечат мене глави овде бидејќи не сум муслинам радикал нека ги срозат ми е гајле. И форумов е македонски ти што очекуваш пристраност кон Вахабистите?? Дај некој вахабистички форум да видиме колкава љубов они имаат кон нас??

Избришани се преку 40 мислења на темата поради сеир и оф топик. Ако сакате да дознаете кој која националност е користете пп. Престанете да ја носите темата во погрешна насока во спротивно ќе ја заклучам.

Неможе ти да тврдиш на се што ќе прочиташ и оп... саудиска арабија е крива.... Па јас знам дека вашата земја има украдено име... па никому ништоо.. што сега? Ќе те боли?.
Па добро другар ако не ви се допаѓа нашата земја, зашто живеете тука отидете во вашата земја Израел и градете си ционизам таму!
Не е проблем секој народ да живее како сака во својата земја, дури и Талмуда, Шириатот, Канибализмот се некакви правила и закони за живеење, нема проблем дома да си живеат како сакаат.
Проблемот е експанзијата, окупацијата, населувањето на туѓи територии, во тоа најдобри се ционистите, сакат да го поробат целиот цвет, таа толерантност, мултикултуризам, се ваше дело насочено против сите гои. Саудијците и турците се дел од таа конструкција иако мислат дека работат за себеси, работат за ционизмот.
Ако саудијците и турците применуваат војни мерки во Јемен, Сирија, Македонија или Босна е нормално да им се противодејствува, во Јемен и Сирија со класични бојни дејства вршат агресија а во Македонија, Босна и ЕУ со специјална војна, вахибизмот е само дел дел од неа.
Нема потреба од нуклеарна војна, како за почеток може да ги изолираш и прекинеш дипломатски односи со нив, но знаеме дека зад нов стои Израел и целата марионетска пирамида САД, НАТО, ЕУ, МВФ, така да засега е тешко да се противодејствува, но слободниот дел од светот БРИКС, ЕАС, ШОС се над 4 милијарда и ќе има некаква разврска и мислам дека нема да е убава за ционистите.

Последно уредено:
Па добро другар ако не ви се допаѓа нашата земја, зашто живеете тука отидете во вашата земја Израел и градете си ционизам таму!
Не е проблем секој народ да живее како сака во својата земја, дури и Талмуда, Шириатот, Канибализмот се некакви правила и закони за живеење, нема проблем дома да си живеат како сакаат.
Проблемот е експанзијата, окупацијата, населувањето на туѓи територии, во тоа најдобри се ционистите, сакат да го поробат целиот цвет, таа толерантност, мултикултуризам, се ваше дело насочено против сите гои. Саудијците и турците се дел од таа конструкција иако мислат дека работат за себеси, работат за ционизмот.
Ако саудијците и турците применуваат војни мерки во Јемен, Сирија, Македонија или Босна е нормално да им се противодејствува, во Јемен и Сирија со класични бојни дејства вршат агресија а во Македонија, Босна и ЕУ со специјална војна, вахибизмот е само дел дел од неа.
Нема потреба од нуклеарна војна, како за почеток може да ги изолираш и прекинеш дипломатски односи со нив, но знаеме дека зад нов стои Израел и целата марионетска пирамида САД, НАТО, ЕУ, МВФ, така да засега е тешко да се противодејствува, но слободниот дел од светот БРИКС, ЕАС, ШОС се над 4 милијарда и ќе има некаква разврска и мислам дека нема да е убава за ционистите.
Заради тоа Амонче'то е многу нервозен нешто. На Евреинчето му смета сите религии.:facepalm:

Последно уредено:
Избришани се преку 40 мислења на темата поради сеир и оф топик. Ако сакате да дознаете кој која националност е користете пп. Престанете да ја носите темата во погрешна насока во спротивно ќе ја заклучам.

Redno bese iako ima mnogu komentari sto se za vo konfliktot vo Sirija i se poklopuvaat so istite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom