Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
25 март 2011
Мислења
20
Поени од реакции
17
Intel Core i3-4160 3.6 GHz
MB Gigabyte GA-H81M-S
4 GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
nVIdia GeForce GT 740 - 2GB

Планирам да ја земам оваа конфигурација, па ако може мала помош.
Ми треба исклучително за CS:GO.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Intel Core i3-4160 3.6 GHz
MB Gigabyte GA-H81M-S
4 GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
nVIdia GeForce GT 740 - 2GB

Планирам да ја земам оваа конфигурација, па ако може мала помош.
Ми треба исклучително за CS:GO.
Со Windows 7, 8, 8.1 или, пак, со 10 и со комбинацијата која планираш да ја купиш ќе немаш воопшто проблеми за CS:GO.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
HD Sentinel ми вика 25% health на HDD
Веродостојно е? Одеднаш дропна од 75 на 25%

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Сето тоа може да ти е условено од повеќе фактори, како на пример, содржината на HDD (која може, а и не мора да е инфицирана), програмите, заради регистрите, заради нефрагментиран или неанализиран и неисчистен со антивирусна програма. Со други зборови, незнам дали е веродостојно! Меѓутоа, за да се уверете во тоа најдобро е да проверете со повеќе различни програми од овој вид.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Sto hard disk imas? Spusti si programa za analiza od proizveduvacot, taka ti e najsigurno.
Naprimer ako ti e Western Digital, spusti si WD Data Lifeguard, toa ke ti go skenira diskot i ke ti kaze dali mu dosol krajot.

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Да и тоа е еден од најсигурните начини за да ја утврдите состојбата на дискот.

Член од
29 октомври 2013
Мислења
147
Поени од реакции
64
Здраво, имам прашање за мојов лаптоп http://www.acer.co.ee/ac/en/EE/content/model/NX.MLCEL.003 во врска со батеријата. Играм игри кои бараат поголеми перформанси ( NBA 2K16 , GTA V и сл.) и нормално ги пуштам преку Run with High Performance NVIDIA processor. Прашањето ми е дали има врска додека ги играм дали ми е батеријата приклучена на полнач(еден другар ми кажа дека така не се уништувале ќелиите на батеријата додека ја користам нвидиа графичката) или па поубо дури играм да ја вадам батеријата и лаптопов да си работи само на струја приклучен ?

Член од
11 ноември 2015
Мислења
304
Поени од реакции
118
Здраво, имам прашање за мојов лаптоп http://www.acer.co.ee/ac/en/EE/content/model/NX.MLCEL.003 во врска со батеријата. Играм игри кои бараат поголеми перформанси ( NBA 2K16 , GTA V и сл.) и нормално ги пуштам преку Run with High Performance NVIDIA processor. Прашањето ми е дали има врска додека ги играм дали ми е батеријата приклучена на полнач(еден другар ми кажа дека така не се уништувале ќелиите на батеријата додека ја користам нвидиа графичката) или па поубо дури играм да ја вадам батеријата и лаптопов да си работи само на струја приклучен ?
Најдобро е лаптопот да го приклучиш директно на струја.

Kajgana Shop

На врв Bottom