Турција собори руски авион

• Креатор на темата Креатор на темата silmarillion
  • Време на започнување Време на започнување
http://hr.sott.net/article/4401-NATO-naredio-mamcu-Turskoj-da-obori-ruski-vojni-zrakoplov
gas_line_qatar.jpg

Од официјален Кремљ кажаа дека Ердоган барал средба со Путин очи во очи... Демек ќе се нашле во Париз на некаков си самит на 30 ноември.

Ердоган дури после 7 часа,се потрудил да воспостави телефонски повик до Путин.

Ердоган дури после 7 часа,се потрудил да воспостави телефонски повик до Путин.
Ова изјава е од завчера а последната изјава му беше дека дефинитивно нема да се извини за соборувањето.

Ова изјава е од завчера а последната изјава му беше дека дефинитивно нема да се извини за соборувањето.

Пријателе,изјавава е од Песков, денешна од утрово.

Ердоган изјави дека веднаш се обидел да го исконтактира Путин.

Тоа веднаш било после 7 часа.

Ме разбираш сега?

Пријателе,изјавава е од Песков, денешна од утрово.

Ердоган изјави дека веднаш се обидел да го исконтактира Путин.

Тоа веднаш било после 7 часа.

Ме разбираш сега?
Ама нема да се извини тука е работата. Русија бара извинување. А Турција експресно им одговори дека нема да се извинат. Капиш ?

Ама нема да се извини тука е работата. Русија бара извинување. А Турција експресно им одговори дека нема да се извинат. Капиш ?

А каде споменав дека ќе има извинување?

Абе јудаист..
Зошто Изрелците се сојузници на гнасите од ИСИС и Саудиска Арабија, светската прeстолнина на тероризмот и нејзината филијала?! И после се чудите оти не ве сакаат!!

Guess Who is Behind the Islamic State? Israeli Colonel “Caught with IS Pants Down”

Последно уредено:
Една (не баш мала) грешка има погоре - не е точно дека Русија подржува гасовод од Иран кон Европа.

Русија не подржува ниеден гасовод кон Европа, освен нивните гасоводи. :D
Јас навистина навивам за Русите, ама тоа е само затоа што нема за кој друг да навивам - на другата страна е светската банкарска олигархија, која стои позади ’мурика и НА ТО.

Абе јудаист..
Зошто Изрелците се сојузници на гнасите од ИСИС и Саудиска Арабија, светската прeстолнина на тероризмот и нејзината филијала?! И после се чудите оти не ве сакаат!!

Guess Who is Behind the Islamic State? Israeli Colonel “Caught with IS Pants Down”
Не му сметајте во онанисање на детето, младо е, хормони, итн... ;)

Немој да мешаш два различита света... САУДИСКА АРАБИЈА нема никаква врска со ДАЕШ...
И е дел од коалицијата против ИСИС... законите на ДАЕШ се превземени од САУДИСКА АРАБИЈА ДАААААА ... сакаат да ја освојат и САУДИСКА АРАБИЈА... демек тие бели вистнски муслимани ... по муслимани и од Саудијците...
http://www.dw.com/en/who-finances-isis/a-17720149

Iraq’s Shiite-dominated government accuses Saudi Arabia of supporting the ISIS jihadis. On Tuesday (17.06.2014), Iraqi Premier Nouri al-Maliki said "we hold Saudi Arabia responsible" for the financial and moral support given to ISIS.

Others take a different view. Günter Meyer is Director of the Center for Research into the Arabic World at the University of Mainz. Meyer says he has no doubt about where ISIS gets its funding. "The most important source of ISIS financing to date has been support coming out of the Gulf states, primarily Saudi Arabia but also Qatar, Kuwait and the United Arab Emirates," Meyer told Deutsche Welle.

Additional key financing sources for ISIS, according to Meyer, are the oil fields of northern Syria. "ISIS was able to get those oil fields under their control. They use trucks to bring oil over the border into Turkey. That's an important source of funding for them."

http://www.dw.com/en/who-finances-isis/a-17720149

Iraq’s Shiite-dominated government accuses Saudi Arabia of supporting the ISIS jihadis. On Tuesday (17.06.2014), Iraqi Premier Nouri al-Maliki said "we hold Saudi Arabia responsible" for the financial and moral support given to ISIS.

Others take a different view. Günter Meyer is Director of the Center for Research into the Arabic World at the University of Mainz. Meyer says he has no doubt about where ISIS gets its funding. "The most important source of ISIS financing to date has been support coming out of the Gulf states, primarily Saudi Arabia but also Qatar, Kuwait and the United Arab Emirates," Meyer told Deutsche Welle.

Additional key financing sources for ISIS, according to Meyer, are the oil fields of northern Syria. "ISIS was able to get those oil fields under their control. They use trucks to bring oil over the border into Turkey. That's an important source of funding for them."

Еве ти сега... прочитал нешто и така ќе биде.....
Па оди види самиот дали финансират или нее... ако финансира некој богаташ кој му го поматиле умот не значи дека цела ДРЖАВА финансира бе баце..
Кога ќе идеш тамо самиот на лице место и кога ќе слушаш во џамиите како се зборува за ДАЕШ исперените мозоци што им прават на нивната држава тогаш ќе праиме муабет.. и самите луѓе тамо ги критикуваат оние кој се прават по муслимани од самите нив!!!

Да не одиме во заблуда од се што ќе прочитаме... логиката вклучете ја или пак одете сами проверете!!!

Vo Saudiska Arabija dozvolena e muzika?

Да дозволено е зашто да не? Иако има верски фанатици кој се противат на тоа...
Тоа значи дека по религиозните во Саудиска... не преферираат слушање на музика... како и за светиот празник Рамазан.. во текот на постот.. но немора да значи.

Ај да не се дистанцираме од темата... доста беше

Еве ти сега... прочитал нешто и така ќе биде.....
Па оди види самиот дали финансират или нее... ако финансира некој богаташ кој му го поматиле умот не значи дека цела ДРЖАВА финансира бе баце..
Кога ќе идеш тамо самиот на лице место и кога ќе слушаш во џамиите како се зборува за ДАЕШ исперените мозоци што им прават на нивната држава тогаш ќе праиме муабет.. и самите луѓе тамо ги критикуваат оние кој се прават по муслимани од самите нив!!!

Да не одиме во заблуда од се што ќе прочитаме... логиката вклучете ја или пак одете сами проверете!!!

Треба да имаш основни познавања во регионалната ситуација таму , и да уклучиш логика . Иран и Сирија како држави со шиитско мнозинство се непријатели на Саудиска Арабија , директно ги финансираат и помагаат ИСИС поради Сирија. САД си тера своја агенда , но Саудијците точно знаат на што целат . Иран за нив е голем залак , таму не смеат да се приближат.

Треба да имаш основни познавања во регионалната ситуација таму , и да уклучиш логика . Иран и Сирија како држави со шиитско мнозинство се непријатели на Саудиска Арабија , директно ги финансираат и помагаат ИСИС поради Сирија. САД си тера своја агенда , но Саудијците точно знаат на што целат . Иран за нив е голем залак , таму не смаат да се приближат.

Да ривали се со Иран.... секој има различни гледања .. третиот ќе каже нешто сосема друго и така иде тоа...

НЕЗНАМ КОЈА ТИ Е ПОЕНТАТА? КОГА ЦЕЛИШ НА ДРЖАВАТА... ДАЛИ ЈА КРИТИКУВАШ ДРЖАВАТА ИЛИ СЕ ВО ЕДНО И НАРОД И СЕ...?
Не едуцирани поединци и луѓе кој не користат логика... обвинуваат и народ и тие што се невини што е најстрашно.. а народот нема никаква врска и учество во срањата (со извинение) на владите....
Кој е паметен тоа ќе го сфати!
Арабија братче е перфектна земја ... сум и бил и пак би сакал да идам... лоша страна нормално е тоа што имаат строги и страшни закони... иначе е топ во било кое градче.. еве слушај ме (ја обожавам само ТОПЛО време)... нормално ќе си почитуваш правилата и законите каде и да одиш.. не сум ја тој или ти тој кој треба да каже како да биде... секој си има свои вкус како да си ја нареди...
Е затоа нема тамо место за криминалци да шетат на одмор...

Главна религија во Саудиска Арабија е вахабизам -салафизам гранка на сунитски ислам . Најекстремните припадници на оваа секта следат свои правила во толкување на џихадот , изведуваат самоубиствени напади , токму припадници на оваа секта ја формираат Исламска држава . Прогонуваат неверници (христијани , језиди) и муслимани кои не се согласуваат со нивното толкување на исламот . Саудиска Арабија е најголемото зло , ама имаат поддршка од САД .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom