Неплаќање алиментација - суровата реалност

• Креатор на темата Креатор на темата fifi77
  • Време на започнување Време на започнување
Ха ха... Овде зборуваме за ПАРИ! Не за емоции ;)

Перење, пеглање, чистење, бришење прашина и сл е семејна обврска, не родителска. Ако ја сместиме во родителска, тогаш децата не треба да го прават тоа се додека живеат со мама и тато, нели? :)

Ха ха... Овде зборуваме за ПАРИ! Не за емоции ;)

Перење, пеглање, чистење, бришење прашина и сл е семејна обврска, не родителска. Ако ја сместиме во родителска, тогаш децата не треба да го прават тоа се додека живеат со мама и тато, нели? :)
Абе убаво ти кажа Дињата на Анчо
Не е проблем законот, проблем е што таков ви е менталитетот. До вчера сте биле со таа личност, сте формирале семејство, сте планирале заедничка иднина. После одреден период сфаќате дека не ви оди како што треба, настанале проблеми и одма почнувате да се мразите. Да барате одмазда и едниот го фаќа инает и не може да склучите ваш меѓусебен договор кој ќе биде од корист за иднината на децата.

Мајката не е непријател на децата. Многу разведени мајки не ги критикуваат несовесните татковци пред децата за да не им направат трауми на децата. Но се чини дека мајка е терористички поим за тебе.

@DirectX веќе кажав и доста е. Машко сум, кого да нападнам? Мажите? Со жена во брак, со жена низ развод. Сигурно некој друг маж не може да биде виновен и да му плаќам алиментација. Кога жена пишува, се жали од маж. Кога маж пишува, се жали од жена. Освен (!) кога сака да се "упика" кај женски пол, па ги брани по секоја цена. Дури и на негова штета. Јасно е сега зошто ја напаѓам мајката? Јас сум таткото. Не можам да се напаѓам самиот себе. Ебаве...

@DirectX веќе кажав и доста е. Машко сум, кого да нападнам? Мажите? Со жена во брак, со жена низ развод. Сигурно некој друг маж не може да биде виновен и да му плаќам алиментација. Кога жена пишува, се жали од маж. Кога маж пишува, се жали од жена. Освен (!) кога сака да се "упика" кај женски пол, па ги брани по секоја цена. Дури и на негова штета. Јасно е сега зошто ја напаѓам мајката? Јас сум таткото. Не можам да се напаѓам самиот себе. Ебаве...
Има логика... Ебате,,,

Го забораваш моментот. Ќе дојде ден кога за мир на сопствената татковска душа да даваш пари само и само да замолчи “кучката“. Да си ја затне муцката. За да не и ја гледаш фацата. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Или културната варијата на истата реченица: Жено, земај што сакаш. Само не ми го ремети мирот.

Затоа што ако се караш и расправаш со нервозна и налутена жена решена да ти ја цица крвта со судови, ќе изгубиш. Затоа што ако си прав маж каков што сакаш да се претставуваш, по правило не треба да имаш никакво искуство со цимолење, цвилење, молење, емоционални махинации и манипулации. А жените имале едно десетина милениуми еволуција да ги усовршат тие квалитети.

Затоа што колку што можам да разберам, ти имаш проблем со бившата жена, а си спремен децата а ти бидат колатерална штета заради твојот проблем/конфликт. И сето ова хипотетички.

Младо дете си. Но, нема ништо лошо во тоа. :)

Попрво би се попедерил одколку да давам пари на бивша жена

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Како тргнале гејоиве, и бивши маж би ти земал алиментација

Off lele pa ako si masko znaci sve mazive treba da gi branis, objektiven stav slabo?

Даваш на детето бе ропак не даваш на жената, по закон алиментацијата е мала смешна сума така да срамота е да се брукаш за такво нешто и да за маткаш по судови. Дури и да не одредат алиментација (пример да не бара жената) ти треба финансиски да го помагаш колку што можеш секако израснувањето на тоа дете кое си има потреби за нормален живот.

И милион пати да и објаснувате пак нема да сфатат. Они знаат само еден случај и готово сите се такви и по него донесуваат решение.
Ќе станал педер, маж со пи*ка :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

@Триптикo јa сaмo преку пример гo кaжaв тoa штo ти дo сегa гo збoреше, a тoa е декa стaрaтелствoтo нaд децaтa требa дa се дaде нa oнoј рoдител кoј имa пoдoбри услoви. Еве у примерoв ти имaш пoдoбри услoви, децaтa ќе живеaт вo пaлaтa, ќе oдaт вo нaјдoбрoтo шкoлo, ќе oдaт нa фaкултет вo стрaнствo, ќе пaтувaaт нa oдмoри и знaчи ти требa дa гo дoбиеш стaрaтелствoтo тaкa ?
Инaче кo шo глеaм и шoвинист си a ? :D

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

@Триптикo јa сaмo преку пример гo кaжaв тoa штo ти дo сегa гo збoреше, a тoa е декa стaрaтелствoтo нaд децaтa требa дa се дaде нa oнoј рoдител кoј имa пoдoбри услoви. Еве у примерoв ти имaш пoдoбри услoви, децaтa ќе живеaт вo пaлaтa, ќе oдaт вo нaјдoбрoтo шкoлo, ќе oдaт нa фaкултет вo стрaнствo, ќе пaтувaaт нa oдмoри и знaчи ти требa дa гo дoбиеш стaрaтелствoтo тaкa ?
Инaче кo шo глеaм и шoвинист си a ? :D

дете не е услов, дете е љубов и грижа, а мора да се признае мајките се тука во предност, ние ќе му бапнеме кога и да посака на детето пица и кокакола и ќе гледаме заедно фудбал, али то е оти ние така сакаме, мајките се понежни, позаштитнички, погрижливи

ПС
башка имаат и цицки

дете не е услов, дете е љубов и грижа, а мора да се признае мајките се тука во предност, ние ќе му бапнеме кога и да посака на детето пица и кокакола и ќе гледаме заедно фудбал, али то е оти ние така сакаме, мајките се понежни, позаштитнички, погрижливи

ПС
башка имаат и цицки
Не бе, немa врскa. Вaкa збoриш зoштo сaкaш дa им се упикaш нa женските нa фoрумoв :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom