Криминалци и криминални групи во МК

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.637
Поени од реакции
2.722
Ohrid66 kazi nesto pojke za ohrid. Gledam deka dosta znajs. Imat faci ko so se Tata Miša, Major...od pomladite Farmak,Veljan, Jane i Cane (Lešani), Roše(Velgošti).....
Прво од овие што ги наброја Мајорот е најдобар како човек,мислам да си седиш со него и кафе муабет.
Кој Вељан-од Жика другар му или Аце Вељан-наркоманот и нетокму во глата?
На Тата Миша полу брат му е КАЧУНКАТА од Битола ,на времето што возеше за Транскоп и го направи историскиот шверц на дрога од Либан за Аустрија...имал фрлено во камионот јајца расипани за царинците да не прегледуваат...итар бил.
Напиши нешто ти па ке дополнам нешто јас ?

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.637
Поени од реакции
2.722
Ohrid66 kazi nesto pojke za ohrid. Gledam deka dosta znajs. Imat faci ko so se Tata Miša, Major...od pomladite Farmak,Veljan, Jane i Cane (Lešani), Roše(Velgošti).....
-Тата Миша- прекар иначе се викат Стефан Маневски -влав ,растел до кафе бар Лидо (газди Гоце и Аце Божин).Интересен тип беше ,ама и тој како и многу Охриѓани бркаат пички Холанѓанки и да заминат таму,да крадит по бутици,викендици,почна и да користит дроги.Украдената гардероба им ја продаваше на младите мангупчиња специјално на синовите на директорот на Палас -Михајловски-влашка линија.Гардеробата беше екслузивна,мислам едни чизми беа од ѓаволска кожа.Доста време ја дупеше од Аце- молкото(газда на НАПОЛЕОН кој ја збриша во Америка ради долгови) сестраму па потоа се жена со една Скопјанка ,развод ,и после почна да отварат нешто кафичи ,мислам е заглавен,се улижвеже со ДПМНЕОВЦИТЕ отвараа нешто Горица 3,ама не вервам дека заработија нешто од ортаклукот.
-Фармакот го наследи кафичот од татко му ,отвори пивница,работеа добро ,носот го кренаа ,лошо друштво ,тепачки,брат му Тео се дрогират ,татко му и мајка му се оставија и пред 1 год. таа си била на жива музика кај Паткана во кафичот кај кејот и играла танго со некој од групата -мислам тие беа од Јужна Америка,поминвет синовите со друштво ја виделе и лом имаа напраено .
-Мајорот беше другар од Жика ,беше боксер на времето,коцкар е,лихвар е ,ама немат лоша душа,еднаш го претепа на новинарот на охридскскај -сашо мајмунот и во контењер го фрли.
-Јане и Цане ,имат и други Лешанци не можам многу да се сетам ама....
-Рошевци -мрсулковчиња од ДПМНЕ.Кога победи Дпмне во 1998 ги донесе мрсулковчињата од ДПМНЕ вчаршија,тие што лепеа плакати ,што викаа љупчо комита...и потоа земаат замав прво им дадоа да стојат на врата во салата Билјанини извори на некое ракометно натпреварување а тие картите што ги добиваа гратис ги препродаваа и правеа други дубари.сега држат ноќни клубови итн се додека не се сменит власта па после ке се вратат во реалноста.

Член од
19 ноември 2015
Мислења
2
Поени од реакции
2
Ako pamtis lesanci i Rose gi donese vo Ohrid Goce Bozin. Bea obezbeduvanje vo Lido na vremeto ko rabotese ubopolse to sedea Arena ( gazda Dzepar) na vrata. Za Ace Farmak nemam los zbor. (Od licno iskustvo). Farmak bese dobar so site (Jane,Cane,Veljan, Spire Topal....). Pokasno se ispokaraa site i se tepaa kaj so ke se najdea. Imam slusnato dekaTata Misa na komar imat izgubeno preku 5 000 000 marki na vremeto, imat sin (Marko mislam deka se vikase). Niz Ohrid se zborvit deka vo Holandija im bil glaven na vremeto. Majoron pred 10tina godini pukase vo edna kafana. Rani nekolku dusi. Kazi nesto za Veljanon ko go rani Zika vo Lea.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.637
Поени од реакции
2.722
Ako pamtis lesanci i Rose gi donese vo Ohrid Goce Bozin. Bea obezbeduvanje vo Lido na vremeto ko rabotese ubopolse to sedea Arena ( gazda Dzepar) na vrata. Za Ace Farmak nemam los zbor. (Od licno iskustvo). Farmak bese dobar so site (Jane,Cane,Veljan, Spire Topal....). Pokasno se ispokaraa site i se tepaa kaj so ke se najdea. Imam slusnato dekaTata Misa na komar imat izgubeno preku 5 000 000 marki na vremeto, imat sin (Marko mislam deka se vikase). Niz Ohrid se zborvit deka vo Holandija im bil glaven na vremeto. Majoron pred 10tina godini pukase vo edna kafana. Rani nekolku dusi. Kazi nesto za Veljanon ko go rani Zika vo Lea.
-Фармаковците се многу "Мили" и Аце и Тео,ама почнаја со тепачките со Тоци од План Б....
-Спире е најголемиот мрсулко од сите.
-Аце Велјанот ,разголено офицерско дете ,наркоман ,проблематичен,а во тоа време Жика тренираше и со еден удар ги патосирвеше тие што ке му згазнеа на глуждот,па и Вељанот кого Жика го претепал ама му паднал пиштолот на Жика а овај го зел и го ранил во ногата ,во кафичот Леа.
-Тата Миша го знаеше многу добро англискиот за разлика од другите апаши кои крадеа таму беа неписмени,,повеќе контакти со српските мафијаши,попреставителен ,ѓентлмен,дотеран со скапа гадероба ,не беше стегнат ко другите ,се расфрлаше,а колку им фрлено на коцка ни самиот не знајт,ХАХА ШЕШ БЕШ ,И ЏАНДАР ЗБИРА кај пензионерското спроти гимназијата,koj ке го затвореа пензионерското коцките се фрлаа кај дрвото од црвен крст...Тане Марковски,БиџоПечијаре,Мито Гуштерот,..,а за во казината колку фрлил тој ни сам незнајт.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Некој да не знае нешто подетално за Веап Исмаили, газдата на ресторанот „Бизнис“ во кој неколкупати пред 10-15 год. беа фрлени експлозивни направи. Јас од тоа што сум слушал знам дека тој е еден од најстарите криминалци во Македонија и дека започнал да дејствува уште во 70тите години, дури Тито бил сеуште жив. Се зборува дека во тие години јавно носел пиштоли со него и ги вадел на веселби?

http://star.vest.com.mk/default.asp?id=13926&idg=2&idb=345&rubrika=Crna+Hronika
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=43143&idg=3&idb=650&rubrika=Makedonija
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=56751&idg=3&idb=779&rubrika=Crna+Hronika
http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=1945&stID=7194

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Едно прашање, на кое се одговара само со ДА или НЕ.
Има ли во Македонија организирана мафија, или таканаречено организирано подземје, а притоа да не се мисли на
"багабонтите" (клошарите) кои ги штити партијата на власт и кои во име на таа партија вршат рекет и слични кривични дела (и потоа одреден износ оди за партијата, а одреден дел за нив)?

Член од
25 септември 2013
Мислења
35
Поени од реакции
19
Има само една организирана а тоа е ВЛАДАТА.
Кој остана уште во игра од овие криминалциве охрид ?
Зш јас колку шо знам падна аце , паднаја и многу др.
И што мислиш дали сите овие работет за еден чоек ?

Член од
25 септември 2013
Мислења
35
Поени од реакции
19
А кој е тој чоекот?
Не знам јас тебе те прашувам бидејки гледам знаеш многу .
А јас имам разбрано дека сите овие без дозвола од некој човек што се криел од јавноста не праеле ништо .
Не ми одговори кој остана уште во игра од овие криминалциве охрид :) позз

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.637
Поени од реакции
2.722
А јас имам разбрано дека сите овие без дозвола од некој човек што се криел од јавноста не праеле ништо .
:) позз
Дај потсетиме кој е тој?Мора да е некој од власта?[DOUBLEPOST=1449438823][/DOUBLEPOST]
Дај потсетиме кој е тој?Мора да е некој од власта?
Koj, Целе Грозданов,Жика,Нефи,Мијалков,Љац,......

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Ернесто ако мислиш на мене а си го означил по грешка овој член... Немам ништо конкретно за Јохан.
На тебе мислев, не знам како сум згрешил, ама тоа ти е кога пишуваш постови во 5 ипол сабајле :D

Иначе, да не бидам оф-топик. Ова ги здрма социјалните мрежи вчера:
зоран.png

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.637
Поени од реакции
2.722
На тебе мислев, не знам како сум згрешил, ама тоа ти е кога пишуваш постови во 5 ипол сабајле :D

Иначе, да не бидам оф-топик. Ова ги здрма социјалните мрежи вчера:
Прегледај го приврзокот 134332
Од кога се знајт дека дечките се свиткани по наредба на некој од Дпмне,дали тој Зоран или на Доказ.мк ја имат целата вистина....
Пак Бранко е крив.

Kajgana Shop

На врв Bottom